SÖKE'NİN KONUŞTUĞU SALDIRININ  SAVCILIK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

SÖKE'NİN KONUŞTUĞU SALDIRININ SAVCILIK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Söke’yi karıştıracak bir iddia ortaya çıktı. CHP’nin Söke aday adayı Fatih Akkentli’ye silahlı saldırı planlandığı, Emniyet’in olayı fark etmesiyle saldırıdan kurtulduğu öğrenilmişti.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Söke’yi karıştıracak bir iddia ortaya çıktı. CHP’nin Söke aday adayı Fatih Akkentli’ye silahlı saldırı planlandığı, Emniyet’in olayı fark etmesiyle saldırıdan kurtulduğu öğrenilmişti. Söke Ağır Ceza Mahkemesi görülen 2020/ 116 nolu dosya kapsamında delil olarak sunulan tapelerde Söke’de ‘çok önemli bir ismin’ Fatih Akkentli’yi ‘indirtmek ve vurdurmak için’ bazı kişilere anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Söke’nin “önemli kişisi” arkadaşı M.E.Ö. aracılığı ile kendisine siyaseten engel olduğunu düşündüğü Akkentli’yi indirtmek için istekte bulunduğu ve konuşmanın devletin dinleme kayıtlarına takıldığı öğrenilmişti.

Söke’nin “çok önemli isminin” arkadaşı M.E.Ö’nün ifadesi ortaya çıktı. “Tarafıma okunan görüşmede geçen savcı olarak bahsedilen kişi M.İ.A’dır. M.İ.A seçime yakın tarihlerde yanıma gelerek 'ben; Söke Belediye Başkanı veya yardımcısı olacağım' şeklinde söylemlerde bulunurdu. Bu görüşmelerde kendisinin başkan veya başkan yardımcısı olmaya yönelik çalışmalarına, Fatih Akkentli olarak ismen bildiğim ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının sağ kolu olarak bildiğim kişinin kendisine engel olmaya çalıştığı şeklinde aramızda muhabbetler olurdu. M.İ.A’nın benden Fatih Akkentli ile ilgili olarak sürekli kendisine siyasi olarak engel olmaya çalıştığında her yaptığı işte, kendisinin kuyusunu kazdığından ve buna bir gözdağı vermek istediğini söylediğinden, bazı şahıslar ile aramda 'indirtmek' üzerine bir görüşme geçti. M.İ.A’nın benden istediği Fatih Akkentli isimli şahsın bu kişiler tarafından ikaz edilerek siyasi çalışmalarına engel olmamasıydı. M.İ.A Fatih Akkentli gözünün korkutulması yönünde bir isteği vardı" dedi.

Fatih Akkentli’nin kendisine siyasi engel olduğunu düşünerek M.E.Ö isimli şahıs tarafından indirtilmesini isteyen M.İ.A’nın ise illegal suç örgüt üyeleri yaptığı görüşmelerde “beni takip ettiriyor, şimdi yapmayın yaparsanız benden bilinir” dediği devletin resmi tapelerinde görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.