VEKİL POSACI YANLIŞ YAPTI

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ RIZA POSACI YARGININ GÜVENİLİRLİĞİNİ ZEDELEDİ

Söke’de 5 çırçır fabrikasının mağdur olduğunu bildiği halde sorunun çözümü konusunda etkin rol üstlenmeyen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, konu AKPAM Çırçır Fabrikası olunca tüm siyasi gücünü kullandı.

 

Söke İlçesi Tuzburgazı Mahallesinde faaliyetini sürdüren Mustafa Akıllı’ya ait AKPAM Çırçır Fabrikasının 1500 metrelik kısmının tarımsal ürün deposu, tarım alet ve makinalarının muhafazası ile bakım atölyesi olarak kullanılmak üzere izinlendirilmiş olduğu halde çırçır fabrikasına dönüştürülmüş olması kanunsuz bir durumdur.

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 20. maddesinin ihlal edildiği Türkiye Cumhuriyetinin yetkili organlarınca tespit edilmiştir.

21 Ekim 2020 tarihli Aydın Aydın Valiliği Tarım ve Orman Müdürlüğünün Söke Belediyesine gönderdiği resmi yazıda; “Tarafımızdan yapılan kontrollerde taşınmazın Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından izinlendirmeye aykırı şekilde çırçır fabrikası olarak kullanıldığı tespit edilmiştir” denilmekte.

 

Daha da önemlisi, mülk sahibi olan Mustafa Akıllı’ya da bu karar resmi yazı ile tebliğ edilmiş.

Söke Belediyesine gönderilen resmi yazıda bu detayı net bir şekilde görebiliyoruz.

“Verilen iznin amacı dışında kullanılması nedeniyle, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 20. maddesine istinaden taşınmaz üzerinde tesis edilmiş olan kantar ile binasının kaldırılması ve çırçır makinalarının sökülmesi gerektiği, aksi halde konu ile ilgili 5403 Sayılı Kanun Hükümleri doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütüleceği mülk sahibine ilgi (c) yazımız ile bildirilmiştir” denilmekte.

 

Bu uyarıya rağmen Mustafa Akıllı hiç bir şey yapmamış.

Taşınmaz üzerinde tesis edilmiş olan kantar ile binasının kaldırılması ve çırçır makinalarının sökülmesi yönündeki resmi uyarıyı ciddiye almamış.

Bir milletvekili tarafından imtiyazlı duruma getirilen kişi, Devletin resmi organlarının uyarısını neden dikkate alsın ki!

AKPAM Çırçır Fabrikası İşletmecisi; “Nasıl olsa Vekil Posacı son dakikada devreye girer ve Aydın 2. İdare Mahkemesinin Yürütmeyi Durdurma Kararını değersiz bir kağıt parçasına dönüştürür” düşüncesiyle hareket ettiği için fabrikasının 1500 metrelik kısmında hiç bir değişikliğe gitmemiştir.

 

Çünkü daha önce de benzer durum yaşandığı için kendinden çok emindi!

Aydın Valiliği Tarım ve Orman Müdürlüğünce 5403 Sayılı Kanun Hükümleri doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütüleceği uyarısını daha önce de resmi yazıyla bildirdiği halde kılını kıpırdatmamıştı.

O zaman da devreye girilmiş ve 13/03/2020 tarihinde Aydın 2. İdare Mahkemesinin ara kararıyla Yürütmeyi Durdurma Kararı alınmıştı.

Hal böyle olunca da Aydın Valiliği Tarım ve Orman Müdürlüğünün itirazı gecikmemişti.

Aynı mahkeme yani Aydın 2. İdare Mahkemesi, İl Tarım Orman Müdürlüğünün itirazı üzerine yanlış yaptığını görmüş ve 13/08/2020 tarihli kararında Mustafa Akılı’nın Yürütmeyi Durdurma Talebini reddetmişti.

 

Bunları bizzat yaşayan ve siyasi gücün kendisi için istediği anda devreye girdiğini test eden bir kişi neden Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün resmi yazısını dikkate alsın?

Kim ki onlar?

"Koskoca Aydın 2. İdare Mahkemesi bile çırçır fabrikasına dönüştürdüğüm işletmem için verdiği Yürütmeyi Durdurma Kararının arkasında duramadı" diye düşünmesi normal.

Kim olsa Mustafa Akıllı gibi davranırdı.

 

Bakınız burası çok önemli!

İlk olarak 13/03/2020 tarihinde Yürütmeyi Durdurma Kararı veriliyor.

Beş ay sonra 13/08/2020 tarihinde Yürütmeyi Durdurma Talebi reddediliyor.

Reddedilmekle de kalınmıyor ve 5403 Sayılı Kanun Hükümlerine uymaması halinde iş ve işlemlerin yapılacağı belirtiliyor.

3 ay da süre veriliyor.

Bugün 12/11/2020 tarihinde yani aradan geçen 3 ay sonunda Mustafa Akıllı için bir kez daha Yürütmeyi Durdurma kararı çıkıyor.

 

AK Parti’nin Aydın’daki temsilcisi bir Milletvekilinin sadece bir tek olayda yargıyı ne hale getirdiğini gözler önüne sermek istedim.

Vekilimiz Rıza Posacı keşke enerjisini mağdur edilen 5 çırçır fabrikası için de harcasaydı.

Bir kişi için değil de hepsi için kafa yorsaydı alkışlardım.

Ziraat Odası Başkanlığı yapmış bir kişi olduğu için sorunu tespit etti ve çözdü “helal olsun” derdim.

 

Vekilimiz Posacı bu olayda büyük yara aldı.

Yargıya bir kişi için ve bu şekilde müdahale şekli hoş olmadı.

Bakalım bu olumsuz tabloyu nasıl düzeltecek?

Mağdur 5 çırçır fabrikası için ne gibi adımlar atacak?

ekran-resmi-2020-11-12-17.28.23.png

Önceki ve Sonraki Yazılar