VEKİL YAVUZ'UN SİMİTÇİ ZİYA KORKUSU

AKP kongresinde Vekil Yavuz sayesinde skandala imza atılmış oldu. 

Söke İlçe Kongresinde Metin Yavuz’un desteklediği mevcut ilçe yönetimine karşı aday olan diğer aday Muharrem Pınar’ın adaylığı divan kurulu tarafından kabul edilmedi. 

Divan kurulu itiraz süresini “5 dk” gibi komik bir zaman dilimi ile değerlendirdi.

Demokrasinin yıldızlarının fotoğrafının önünde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasisi” Metin Yavuz’un ekibi tarafından paramparça edildi. 

 

Söke bugün iki kişilik komediye tanıklık etti. Aydın Milletvekili Metin Yavuz yazdı, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya oynadı.

AKP Genel Merkezinin milletvekili bazlı koordinatörlük uygulaması çok ilginç. İsmail Kaya Aydın koordinatörü, Metin Yavuz Osmaniye koordinatörü. Kaya Yavuz’un, Yavuz da Kaya’nın istekleri doğrultusunda hareket ediyor.

 

Muharrem Pınar’ın seçime girmesi halinde kongrenin kazananı olacağını herkes biliyordu. Kazanmanın da ötesinde Vekil Yavuz destekli Sibel Menderes’in hezimet yaşayacağı gün gibi aşikardı. 100 oy alması mucize olarak değerlendiriliyordu.

 

Vekil Yavuz bugün başardığını düşünüyor olabilir ama uzun vadede kaybetti. 

AKP’yi fena karıştırdı. Parti bu saatten sonra en az 5 yıl toparlanamaz. Delegelerin tepkisi Vekil Yavuz’a gözle görülür derecedeydi. Basın mensuplarının sorularından bunaldı. Artan tepkiler üzerine “bunun muhatabı ben miyim?” dedi ve arkasına bakmadan kaçtı.

 

Bu durumdan memnun olanlar yok değil.

AKP’nin darmadağın olması münasebetiyle muhalefet partileri vekil Yavuz’a duacı. Söke’nin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda bir AKP Yöneticisi “Ak günler ne zaman gelecek Vekilim?” diye sormuştu ve ogün saloda bulunan oda, stk, siyasi parti yöneticieri ve basın mensupları çok gülmüştü.

Bu kafayla “ak günler gelecek” diye daha çok beklersiniz.

 

Koktular ve Muharrem Pnar’ın adaylığını engellediler.

Demokrasi anlayışlarının korku üzerine kurulu olduğu görüldü. Sonuç itibariyle Parti tabanı Vekil Yavuz’a çok tepkili.

Parti tabanı; “Demokrasi şölenimiz maalesef katliama dönüştü. Kardeşlerinin bağlantılarından dolayı geçmişte Ak davaya düşman olanlar bugün burada hepimizin hakkını yediler. Biz demokrasi için yola çıktık, Ak dava için yola çıktık. Yolumuzdan dönmeyiz. Biz reisçiyiz ve hiç yolumuzdan sapmadık. 18 sene oldu bu böyle. Ne sümüklü şarlatanın arkasına takıldık, ne davamızı sattık. Reisimiz için canımız feda ama bu terbiyesizliği Partimize yaşatanlarla mücadelemiz devam edecek.” şeklinde tepki gösterdiler.

 

Simitçi Ziya’dan korktular.

Partinin önemli isimleri arasında yer alan Ziya Kaya’nın gece gündüz çalışmalarına değinmeden geçmeyeceğim.  Muharrem Pınar’ın kazanması için delege bazlı çalışmaları taktir gördü. Vekil Yavuz mesleği simitçilik olan Ziya Kaya’nın isminden korktu. Seçimi kaybedeceğini anladı ve böyle bir hezimetle yaşamamak için yapacağını yaptı. Vekil Yavuz’un telaşı, küçümsedikleri simitçi Ziya içindi. Simitçi Ziya Ak partinin Söke’de tarihine geçti. Demokrasi kahramanı simitçi Ziya oldu.

 

Vekil Yavuz benzer ayak oyunlarını ANAP’ta da denemek istemişti ama karşısında Mehmet Beliğ Azbazdar ve İbrahim Adalı gibi önemli isimler olduğu için emeline ulaşamamıştı.

Defalarca kulağı çekildiği için rahat hareket edememişti.

Azbazdar ve Adalı siyaseti bıraktıktan sonra ANAP’ı ele geçirebilmişti.

 

Atanmışken bir kez daha ayak oyunlarıyla ve göstermilik kongreyle atanabilen Sibel Menderes'in seçimin tek adaya düşürülmesi sonrası paylaşımı tepki çekti.

Partilileri için "batıllar" benzetmesi AKP'nin geldiği noktayı gösteriyor. Muharrem Pınar ve arkadaşları için yaptığı benzetme haddini aşan bir açıklama oldu. Özür dilermi bilinmez ama yakıştırması Muharrem Pınar'dan tepki gördü. Sibel Menderes'i esefle kınadı. 

 

Muharrem Pınar haksızlığa uğradıklarını ve itiaz edeceğini söyledi. İlçe Seçim Kurulunun itirazı kabul edeceğini sanmıyorum.

Bu saatten sonra değişen bir şey olmaz. Atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti. Ancak kazandığını sananlar uzun vadede kaybettiler. AKP bu yapıyla ve bölünmüşlükle artık Söke'de dikin tutmaz. Bölge milletvekilleri de yanlışa destek verdiler. Milletvekilliği seçiminde ne yüzle Muharrem Pınar ve arkadaşlarından oy isteyecekler merak konusu.

119227667_176415390772249_7450889458029425646_o-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar