volkswagen'in dizel skandalına çözümü (resmi açıklama)

volkswagen'in dizel skandalına çözümü (resmi açıklama)

Volkswagen'in Dizel skandalı ile ilgili açığa kavuşturma ve mağdur olan müşteriler için çözüm üretme sürecinde aşama kaydedilmeye devam ediliyor.

Volkswagen Grup skandaldan etkilenen 1.6 litre ve 2.0 litre EA 189 motorlar için geliştirdiği teknik çözümleri Almanya Federal Motorlu Ulaşım Kurumu yetkililerine sundu. Bu da skandaldan etkilenen çok sayıda otomobilin sorununun çözülmesi anlamına geliyor. Çözüm geliştirme sürecinde en çok üzerinde durulan nokta yapılacak güncellemelerin mümkün olan en üst düzeyde müşteri dostu olmasıydı. Teknik düzeltmelerin uygulanmasından sonra otomobiller yasal emisyon standartlarına uygun hale gelecek. 1.2 litre dizel motor için de nihai teknik çözüm ay sonunda Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na sunulacak. Bu çözüm kapsamında bir yazılım güncellemesi de bekleniyor. EA 189 dizel motor için geliştirilen teknik çözümler Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na sunuldu. Detaylı bir incelemenin ardından bu çözümler kurum yetkilileri tarafından onaylandı. Bu da skandaldan etkilenen pek çok otomobil için artık kalıcı bir çözüm sunulabileceği anlamına geliyor.

 

Getirilen çözümler şunları içeriyor:

• 1.6-litre EA 189 motorda hava sensörünün doğrudan ön kısmına bir “akış dönüştürücü” yerleştirilecek. Bu sayede hava sensörünün önündeki hava akışı rahatlatılacak ve sensörün ölçme hassasiyeti geliştirilmiş olacak. Sensör mevcut hava kütlesi çıkışını belirliyor, bu da motorda yanma işleminin en iyi şekilde yapılması için çok önemli bir parametre. Ek olarak, bu motorda bir yazılım güncellemesi de yapılacak. Motordaki düzeltme işlemi bir saatten kısa sürede uygulanabilecek.

 

• 2.0 litre motorlara yazılım güncellemesi yapılacak. Bu uygulama toplamda yaklaşık yarım saat sürecek.

 

Motor geliştirme süreçlerindeki ilerlemeler, hava emiş sistemlerindeki iyileştirme ve yazılım optimizasyonu ile basit ve kullanıcı dostu bir çözüm sunmak mümkün hale gelmiş. Söz konusu uygulamaların öncelikli amacı motor gücü, yakıt tüketimi ve performansa olumsuz etki etmeden yasal emisyon standartlarını tutturabilmek. Bu amacın ne kadar gerçekleştirilebildiği ise geliştirilen çözümler etkilenen tüm model ve versiyonlara uygulandığında anlaşılacak.

Federal Motorlu Ulaşım Kurumu tarafından kabul edilen teknik çözümler temelinde, Avrupa Birliği piyasaları için gerekli servis konseptleri de geliştiriliyor. Hedef geri çağırılan otomobillere ilk güncellemelerin yeni yılın ilk ayında yani 2016'nın Ocak ayında yapılması. Güncellemelerin tüm 2016 yılı boyunca devam etmesi bekleniyor.

 

Volkswagen güncellemelerin tüm müşteriler için mümkün olduğunca kısa sürmesini arzu ediyor. Ayrıca firma tüm müşterilerle iletişime geçerek bu işlemler sırasında olumsuz etkilenebilecekleri bir durum olup olmadığını soracak. Örneğin, güncelleme işlemi sırasında otomobilini kullanamayacak müşterilere ücretsiz ulaşım için yardımcı olunacak.

 

Ekim ayı başından beri tüm Volkswagen müşterileri Volkswagen'in web sitesinden kimlik numarasını girerek otomobillerinin dizel skandalından etkilenip etkilenmediğini öğrenebiliyorlar.

 

Geliştirilen bu çözümler grubun Avrupa'daki EA 189 motora sahip modellerinin büyük çoğunluğunu düzeltebilecek. Ay sonunda Federal Motorlu Ulaşım Kurumu'na 1.2 litre 3 silindirli dizel için de çözüm sunulacak.

 

Volkswagen'in yaklaşımını temel alacak olan grubun diğer markaları Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen Ticari Araçlar da etkilenen otomobillerine bu çözümleri uygulamayı planlıyor.

 

Ek olarak, Volkswagen AG 31 Aralık 2016 tarihine kadar EA 189 motora sahip araçlar için aslında yasal hakkı olan müşterilerin garanti ile ilgili taleplerini reddetme hakkından feragat ettiğini duyurdu. Yani bu araçlar müşterinin talebinin garanti kapsamına girip girmediği sorgulanmaksızın düzeltilecek. Böylece müşteriler bekletilmeyecek ve mağdur edilmeyecek.

 

Kesin olan bir şey var ki o da bu otomobillerin teknik olarak güvenli oldukları ve herhangi bir engelle karşılaşmadan halka açık yollarda rahatlıkla kullanılabilecekleri.

 

Söz konusu tüm bu uygulamalar ve düzenlemeler şimdilik yalnızca Avrupa'daki Volkswagen Grup otomobilleri için geçerli, Volkswagen Amerika ve Volkswagen Kanada'nın hizmet ve ürünlerini kapsamıyor.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.