Yeni Hacı Murat

Yeni Hacı Murat

BİR ZAMANLARIN GÖZDE OTOMOBİLİ MURAT 124’LER ARTIK BİR BİR HURDAYA ÇIKICA YOLLARDA PEK DE GÖREMEZ OLDUK. ANCAK İZMİRLİ TORNA USTASI MEHMET ÜNAL’IN HACI MURAT SEVDASI BAKIN OTOMOBİLİ NE HALE GETİRMİŞ.

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
İzmirli 30 yaşındaki torna ustası Mehmet Ünal"ın Murat 124 tutkusu fanatiklik düzeyine ulaşınca, bakın ortaya nasıl bir otomobil çıktı. 1970"li yılların gözde otomobili Murat 124"ün bu modelleri artık son 20 yıldır üretilmiyor. Piyasada bulunanlar ise artık tek tek hurdaya çıkıyor. Fakat İzmirli Mehmet Ustanın Hacı Murat sevdası aşka dönüşünce, ortaya adeta üretimden yeni çıkmış bir otomobil çıkmış.


Otomobilin iç donanımından motoruna, bağacından dış dizaynına kadar her noktasıyla bizzat kendisinin ilgilendiğini söyleyen Mehmet Usta, bu tutkunun kendisine 7 milyar liraya mal olduğunu söylüyor. ”Yolda giderken, yâda alışveriş yapmak için bir yerde durmak zorunda kalınca tüm gözler otomobilimin üzerinde yoğunlaşıyor ve bu ilgi benim çok hoşuma gidiyor” diyen Ünal, “İzmir Çamdibi 1. Sanayi Sitesinde tornacı olarak çalışıyorum. İşimiz yoğun olduğu için arabamla saat 18.00"den sonra ilgilenebiliyorum. Motor aksamını tamamen krom nikelle kapladım. Jantlar çelik, lastikler yarış arabalarına takılan lastiklerden. Müzik donanımı ise, küçük bir diskonun müzik donanımını karşılayacak cihazlardan oluşuyor. Yemedim-içmedim tüm haftalıklarımı Hacı Murat"a harcadım. Yaz sıcağında 4 arkadaşla İzmir"den Kuşadası"na geldik, fakat “Tık” dahi çıkarmadı. Benden 2 yaş büyük. Benim ilk göz ağrımdı ve hala öyle. Geçen yaz Selçuk"ta 8 milyar lira verdiler dönüp bakmadım. Yüreğimin yarısının onunla gideceğini bildiğim halde 10 milyar lira veren olursa satmayı düşünüyorum. O parayla da dükkân açmayı düşünüyorum. İleride elim tekrar bollaşırsa gecemi gündüzüme katar yine başka bir Murat 124"dü bu şekle getiririm” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.