YENİ KİA CERATO TÜRKİYE'DE TÜM DETAYLAR

YENİ KİA CERATO TÜRKİYE'DE TÜM DETAYLAR

Kia Türkiye, ülkemizde satışına başlanan yeni nesil Cerato'nun tüm detaylarını yayınladığı basın bülteni ile açıkladı.

Yeni Cerato için bekleyiş sona erdi. KIA ailesinin en beğenilen modellerinden biri olan Cerato, modern tasarımı ve teknolojileri ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Yeni nesil Cerato otomobil severler için daha fazla konfor ve güvenlik sunuyor. Sürüş modu seçme sistemi, geri görüş kamerası, ısıtmalı koltuklar, panaromik sunroof özellikleri göze çarparken, 1.6 litrelik dizel motorlar düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni Cerato, KIA’nın Türkiye’deki büyümesine hız kazandıracak. Dünya otomotiv pazarının en hızlı büyüyen markalarından biri olan KIA, 2015’te gösterdiği başarının ardından 2016 yılında da yükselişini sürdürüyor. KIA, 2016’nın ilk beş ayında küresel satışlarında 1.201.936 adet otomobile ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre satış bazında önemli oranda artış gösterdi. 

 

KIA dünyada pazarında olduğu gibi, Türkiye’de de istikrarlı bir büyüme performansı sergiliyor. 2015 yılında Türkiye otomotiv pazarında yüzde 26 büyüme yaşanırken, KIA yüzde 38’lik büyüme performansı ile dikkatleri topladı. Büyüme trendi devam eden KIA’nın 2016 yılındaki başarısına en büyük katkıyı ise Yeni Cerato modeli sağlayacak.

 
KIA Türkiye’nin, önümüzdeki 6 ayda 5 bin, 2017 yılında ise en az 10 bin adet satmayı hedeflediği sedan modeli Yeni Cerato, otomobil severlerle buluştu. 2004 yılından bu yana dünya genelinde 3 milyondan fazla satılan ve KIA’nın en başarılı modellerinden biri olan Cerato tamamen yenilendi.

 

Dört kapılı sedan kasaya sahip olan Yeni Cerato, pek çok yeni nesil özellikle birlikte geldi. Aracın dış ve iç bölümleri yeniden ele alındı. Güvenliği, konforu ve sürüş keyfini artırmak üzere tasarlanan bir dizi yeni teknolojiye yer verildi.


 
Modern tasarım
 
Yeni Cerato, dinamik ve güçlü yapısını yansıtan modern tasarımıyla dikkat çekiyor. KIA tasarımcıları yeni nesil Cerato’yu yaratırken geçmişle günümüz arasında bir köprü kurdu. Bu nedenle Cerato ile özdeşleşen düşük kupe tarzı tavan yapısı, şık silueti ve motor üstü kabin tasarımı yeni modelde de korunuyor.

KIA'nın tüm modellerinde, markanın imzası olarak bilenen "kaplan burunlu" ızgara parlak siyah bir görünüşle daha da belirginleşti. Farlar, tampon, sis lambaları ve kaput da yenilendi. Bu yenilenme grafiği, otomobilin arkasına doğru genişletildi. Yeni bir arka tampon ve arka lamba tasarımı eklendi.

 

Sportif bir görünüme sahip olan Cerato, sürücülere geniş bir iç alan da sunuyor. Yeni Cerato’nun boyutları, 2.700 mm'lik dingil aralığı, 1.780 mm genişlik ve 1.445 mm'lik yükseklik ile 4.560 mm'lik uzunluktan oluşuyor.

 

Premium bir atmosfer
 
Yeni Cerato’da daha premium bir atmosfer yaratmak için iç kısımda bir dizi yenilik yapıldı. Gösterge panelinde, kapı döşemelerinde, orta sütunda ve konsol kapağında yeni malzemeler kullanıldı. 4.3 inç renkli gösterge paneli, sürücülerin müzik sistemini daha kolay yönetmesini ve keyifli anlar yaşamasını sağlıyor. Krom kapı kolları ve ısıtma özelliğine sahip olan yeni koltuklar konforu artıran diğer unsurlar oldu. Geniş kasa, bol sayıda eşya saklama bölmesine yer verilmesini sağladı.

 

Yeni Cerato’da tepe konsola bir güneşlik eklenirken, hava deliklerinin çevresindeki yeni metalik döşeme, araca daha modern bir görünüm kazandırdı. Vites kolu da daha kaliteli görünüm ve his yaratmak için yeniden tasarlandı.

 

Sürüş deneyimini kolaylaştırmak ve güvenliği artırmak için eklenen geri görüş kamerası, Yeni Cerato’nun önemli özelliklerinden biri olarak dikkate çekiyor. Panoramik sunroof ise tasarıma estetik kazandırırken, sürüş keyfini daha da artıyor.

 

Sezgisel ileri teknolojiler de Yeni Cerato’nun özellikleri arasında yer alıyor. Ön ve arka park sensörü ile sürücüler için park yapmak daha kolay hale geliyor.

 

Farklı sürüş modları
 
Yeni Cerato'nun sunduğu özelliklere farklı sürüş modları da eklendi. Yeni Cerato’da sürücüler aracı kullanırken koşullara bağlı olarak, farklı sürüş modlarını seçebiliyor. Değişken sürüş modu olarak adlandırılan sistemde; “Normal”, “Sport” ve “Comfort” olmak üzere üç farklı mod yer alıyor. Sadece otomatik modellerde yer alan bu sistem, sürücü etkileşimini artırmak için tasarlandı.

Yeni Cerato’nun dizel motoru da sürücüleri memnun edecek. Yeni Cerato, 136 ps güç ve 300 Nm tork üreten 1,6 litrelik turbodizel motorla 0 km'den 100 km'ye 10,8 saniyede çıkılabiliyor. Ortak yakıt yolu direkt enjeksiyonlu (CRDi) Cerato motorlar, en düşük karbondioksit emisyonu ve en yüksek yakıt tasarrufunu sağlıyor.

 

Yeni Cerato ayrıca, 130 ps 1,6 litrelik "Gamma" motoru seçeneğini de sunuyor. Dökme alüminyumdan üretilmiş silindir blokları ve başlıkları her iki motorun hafif olmasını sağlıyor. Motordaki çok noktalı enjeksiyon, emisyonun azaltılmasına ve verimliliğin artırılmasına yardımcı oluyor.

 

1,6 litrelik CRDi, motorun yüksek tork verimini yönetmek için tasarlanan verimli yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla kullanılarak, sürücülere hızlı ve yumuşak vites değiştirme olanağı veriyor.

 

Kia Cerato fiyatları

Yeni Cerato’lar 64.900 TL’den başlayan fiyatlarla piyasaya çıktı. Üstelik 1.6lt dizel DCT Concept Plus versiyonu lansmana özel 83.900 TL’lik fiyatla sunuluyor. Modern tasarımı, yenilikçi teknolojileri ve rekabetçi fiyatlarıyla C segmentinde liderlik yapmayı hedefleyen Yeni Cerato’lar, KIA bayilerinde otomobil severleri bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum