Yeni Mazda Cx-9 ve Skyactıv-G 2.5T motor

Yeni Mazda Cx-9 ve Skyactıv-G 2.5T motor

Mazdanın Los Angeles yenilikleri arasında yeni nesil CX-9 modeli ve 2.5 litre hacimli SKYACTIV-G benzinli motor yer alıyor.

İlk turboşarjlı SKYACTIV-G benzinli motor olan SKYACTIV-G 2.5T, gelecek baharda Kuzey Amerika’da satışa çıkacak orta boy SUV modeli yeni Mazda CX-9 ile birlikte tanıtıldı. Kuzey Amerika versiyonunda 184kW (250PS) ve 420Nm performansına sahip SKYACTIV-G 2.5T, Mazda’nın ürün gamındaki en güçlü motor olma özelliğini taşıyor. Mazda CX-6 ve Mazda6’daki doğal emişli SKYACTIV-G 2.5’i temel alan yeni turboşarjlı, doğrudan enjeksiyonlu motor, özellikle düşük ve orta devir aralığında daha güçlü doğrusal hızlanma ve mükemmel hassasiyet sağlıyor. Küçültülmekten ziyade tüm SKYACTIV motorlarında olduğu gibi doğru boyuta getirilen SKYACTIV-G 2.5T ayrıca ağır çıkış performansı (“turbo lag”) ve çoğunlukla hayal kırıklığı yaratan gerçek yakıt tüketimi performansı gibi tipik turboşarj sorunlarının da üstesinden geliyor.

Öne çıkan özellikler arasında, dünyada egzoz titreşimini motor hızına göre ayarlayarak türbin performansını maksimize eden ilk turboşarj olan Mazda Dinamik Basınç Turbo yer alıyor. Aynı zamanda soğutmalı egzoz gazı resirkülasyon sistemi (EGR) motorun ideal hava-yakıt oranını korumasını mümkün kılarak yakıtın yanması için gerekli doğru oksijen miktarını, daha geniş bir motor çıkış gücü üzerinden sağlıyor.

Bu motor başlangıçta Mazda CX-9’un arkasındaki güç olacak. Öncelikle Kuzey Amerika piyasası için geliştirilen aile dostu SUV, üç sıra koltukta yedi kişilik oturma düzeni sunan ferah ve konforlu iç tasarımıyla sınıf atlıyor. Dış tasarımda ise şirketin ödüllü KODO – Hareketin Ruhu tasarım felsefesinin son halini yansıtıyor. Ve diğer Mazdalarda olduğu gibi, ikonik MX-5 roadster modelinden ilham alan patentli Jinba Ittai sürüş deneyimiyle üstün performans ve verimliliği ödün vermeden bir araya getirmek için SKYACTIV teknolojisini temel alıyor. Yeni CX-9 ayrıca Mazda’nın gelişmiş i-ACTIVSENSE güvenlik sistemleri ve şirketin akıllı dört çeker sistemi olarak adlandırdığı i-ACTIV AWD ile birlikte sunulacak Tahmin edilen yıllık 50,000 adet CX-9 satışının %80'ini Kuzey Amerika'nın oluşturması bekleniyor. Model, Avrupa’da satışa sunulmayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.