Yücel Tonguç Koleji'ndeki tatbikat gerçeği aratmadı

Yücel Tonguç Koleji'ndeki tatbikat gerçeği aratmadı

Yücel Tonguç Koleji'ndeki tatbikat gerçeği aratmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, profesyonel ekiplerinin geniş katılımıyla İYTEV Yücel Tonguç Koleji’nde öğrencilerle birlikte yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Urla Kalabak’ta bulunan Yücel Tonguç Koleji’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AKS, Urla ve Güzelbahçe İtfaiye grupları ile ortaklaşa düzenlenen yangın tatbikatına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. İlk ve Ortaokul öğrencilerinin yangın esnasında nasıl davranması gerektiğini göstermek amacıyla planlanan tatbikatta itfaiye personellerinin gösterdiği kahramanca tutum da büyük alkış aldı. Yangın anında neler yapılacağı, yangına nasıl müdahale edileceği ve itfaiyenin tarihi gibi konuların da anlatıldığı tatbikatta ilk olarak itfaiye ekipleri zemin katta yanan bir sınıfa dışarıdan müdahale etti.

Dumandan etkilenen öğrencilerinin AKS personeli tarafından dışarıya çıkarılmasıyla ikinci katta mahsur kalan öğrencilerin kurtarılma tatbikatı yapıldı. Bu esnada ikinci kattan hava yastığına atlayan itfaiye personeli ve öğretmenler öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Yanan bir tüpe nasıl müdahale edileceği gösterilirken de alanda heyecan dolu dakikalar yaşadı.  Kolej yetkilileri tatbikatla ilgili şunları söyledi; “Okulumuzda İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, AKS, Urla ve Güzelbahçe İtfaiye Grupları ile Ortaklaşa Yangın Tatbikatı Düzenlenmiştir. Tatbikatta öğrencilerimiz heyecan dolu anlar yaşadı. İtfaiye ve AKS ekiplerinin acil durumlara müdahalelerini canlı olarak izleme ve onlara sorular yöneltme fırsatı yakaladılar. Bu başarılı tatbikat için tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkürler”.

yucel_tonguc_koleji-(55).jpgyucel_tonguc_koleji-(555).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.