1. SÖKE MAKYAJ VE SAÇ FESTİVALİ

 

Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can’ın en büyük hayali, Söke’de “Makyaj ve Saç Festivali” düzenlemekti. Oda Başkanlığına seçildiği günden beri hep bunu düşünmüş, hep bu sevda ile yaşamış. Hatta yakınlarına vasiyet bile etmiş. “Ben bu işi yapamazsam, gözüm açık gidecek” diye yakındığı olmuş.

Ancak Samed Can bu hayalini önceki gün 1. Söke Makyaj ve Saç Festivali ile gerçekleştirdi. Bir insan idealinin üzerine bu kadar düşerse, ortaya böylesine güzel bir sonuç çıkar. Saç Festivali belli ki, yıllar içinde Samed’in kafasında bilim kurgu türünde bir düşünce tarzını geliştirdi. Saat 13.00’de başlayan ve akşama doğru saat 18.00’de sona eren 1. Söke Makyaj ve Saç Festivali’nin her anı izlenmeye değerdi. Beş saat hiç susmayan müzek, saç yapım gösterileri, ZFC Cosmotic ve Academy Eğitim Müdürü Çiğdem Ertem’in kadınlara sahnede uygulamalı makyaj dersleri vermesi. Makyaj gösterileri erkekleri fazla ilgilendirmiyordu ancak, Sökeli genç kızlar Çiğdem Ertem’den makyajın bütün inceliklerini öğrendiler.

Çiğdem hanımefendi, yalnız uzman makyöz değil, çok yetenekli bir sunucu olduğunu da gösterdi. Festivalin her anını yaptığı güzel konuşmalarla anlattı. Belli ki ZFC Cosmatic ve Academy, benzeri festivallere ülkenin birçok yerinde katılıyor.

Festivalde bir de şunu çok iyi öğrendim. Kadınlar, güzellik söz konusu oldu mu ve bu etkinlik de güzelik ile ilgili olduğu için beş saat boyunca sıkılmadan izlediler.

Aynı salonda bir bilim adamı konuşma yapacak olsa oraya kaç kişi gelirdi? Hiç unutmam, dünyaca ünlü Ord. Prof. Dr. Rasim Adasal, ilçemizdeki bir sinemada konferans verecekti. Rasim Adasal, Sökeli Giritli’lerdendir. Onu izlemek için sinemaya 10-15 kişi gelmişti. Yani anlayacağınız kimse nasihata meraklı değil. Kadınlarımız karnavalı andıran eğlencelere, güzelliğini ilgilendiren konulara dört ele sarılıyor. Biri Söke’den olmak üzere, Aydın Show Grubu, İzmir İzgüder Show Grubu ve Nazilli Show Grubunda bulunan kuaförlerin yaptığı saçları, kadınlar sıkılmadan beş saat boyunca izlediler.

Söke Show Grubu’nun saç gösterisinde salon neredeyse ayağa kalktı. Kuaför Çağatay Bağsürer, Ferhan Cepçi, Gülgün Pamukçu, Özlem Sönmez, Duygu Bartan, Semra Demirtosun, Tolgahan Deniz ve küçük berber Volkan Özbaşı’nın saç gösterileri çılgınca alkışlandı. Özellikle Çağatay Bağsürer’in saçlarını yaptığı manken Melek Daysak’ın üzerine giydiği gelinlik, festivale ayrı bir renk kattı. Bu giysinin tasarımını yapan Angel Modaevine ne kadar övgüler yağdırsak azdır.

Söke dışından gelen tüm grupların gösterileri beğeni ile izlendi. Özellikle İzmir’den gelen ve profesyonel mankenlerin bulunduğu show grubunun gösterileri göz kamaştırdı.

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmalarında üçüncülüğü elde eden İllizyonist Ahmet Küçükdoğan’ın gösterileri salona ayrı bir hava verdi. Küçükdoğan, yerçekimi kuvvetini hiçe sayan gösterisi ile büyük alkış aldı.

Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can’ın yıllardır hayallerini süsleyen 1. Söke Makyaj ve Saç Festivali, kusursuz bir organizasyonla Kız Meslek Lisesi Salonu’nda gerçekleşti. Bir ilçede böyle organizasyonları gerçekleştirmek gerçekten zor. Emek ister, çaba ister, masrafları karşılamak için para gerekli. İlçemizde böylesine kapsamlı bir Makyaj ve Saç Festivali ilk kez düzenlenmesine rağmen, organizasyonda hiç aksama olmadı. Odanın salona gelen misafirlere kek ve meyve suyu ikram etmesi ise büyük bir jestti.  Festivalin sonunda katılımcılara ve konuklara plaket ve sertifikaları verildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar