2016 Opel Astra öne çıkan detayları

2016 Opel Astra öne çıkan detayları

Opel, yeni Astra'nın ilk detaylarını ve görsellerini yayınladı. 2016 Astra, daha hafif, çevik ve modern oluşu ile öne çıkıyor.

Opel, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında Dünya promiyerini gerçekleştireceği yeni nesil Astra modelinin ilk bilgilerini ve görsellerini yayınladı. Alman üretici tarafından "hafif, çevik ve modern" olarak yorumlanan yeni Astra bu sayede öncüsünün tüm açıklarını kapatma iddiasını taşıyor. 11. jenerasyon olarak nitelendirirlen yeni Astra ile ilgili aracın öne çıkan özelliklerini, sadece üç motor seçeneğini, multimedya sistemini ve yeni far sistemini anlatan bir bildiri yayınlayan Opel, önümüzdeki günlerde aracın tüm detaylarını ve teknik özelliklerini de açıklayacak.

 

İşte Opel'in yeni Astra ile ilgili ilk açıklamaları;

 

HAFİF, ÇEVİK VE MODERN: YENİ ASTRA

Daha hafif: Yeni Astra yaklaşık 200 kilogram daha hafif olacak
Çevik, tutumlu ve sessiz: Astra yeni nesil motorlarla geliyor
Akıllı tasarım: Daha ufak dış cephe boyutları, daha geniş ve konforlu iç kabin
Olağanüstü bağlanabilirlik: Opel OnStar ile gelen ilk yeni model
Infotainment: Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu IntelliLink R 4.0
Sınıfında bir ilk: Akıllı full-LED matrix IntelliLux LED® ışık sistemi
Sürücüye ileri teknoloji desteği: Daha üst segmentlerden teknolojiler ve sürüş yardım sistemleri
Konforlu koltuklar: Masaj fonksiyonu, havalandırma ve koltuk genişlik ayarı

 

Opel'in kompakt otomobil başarı hikayesi 1936'da Kadett ile başladı ve 11. nesil yeni Astra ile devam edecek. Bugüne kadar 24 milyon Kadett ve Astra fabrikalardaki bantlardan indi. Şimdi Opel en çok satan arabasının tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazır. Yeni nesil Astra hafif bir mimari üzerine inşa edilmiş ve bugüne kadar daha üst segmentlerde görülen en yeni teknoloji motorlara sahip olacak. İnce, hafif tasarım Astra'yı her zamankinden daha atletik bir görünüme kavuşturuyor. Özetle, Astra verimlilik ve şıklığı kompakt sınıfında inovasyonlarıyla yeniden tanımlıyor ve biraraya getiriyor. 2016 Opel Astra dünya prömiyerini bu sonbaharda Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda (17 – 27 Eylül) yapacak.

 

Opel Group CEO'su Dr. Karl Thomas Neumann yeni Astra için şunları söylüyor: “Yeni Astra için üç değer belirleyici konumda; verimlilik, inovasyon ve dinamik performans. Mühendislerimiz arabayı en baştan ele aldı, tamamen beyaz bir sayfa açtı. Yeni Astra öncüsünden 200 kilogram daha hafif. Atletik tasarım da arabanın hafifliğini yansıtıyor. Boyutlar daha küçük ama iç kabindeki genişlik ve konfor oldukça arttırıldı. Kaputun altında Astra en yeni nesil motorlara sahip. Daha üst segmentlerden çok sayıda yeni teknoloji ve sürüş yardımı sistemi Astra yolcuları için konfor ve güvenliği arttırıyor. Kişisel bağlanabilirlik ve servis asistanımız Opel OnStar, ultra modern akıllı telefon entegrasyonu ve çığır açan yeni adaptif full-LED matrix İntelliLux ışık sistemi sektörde öncü olacak.”

Yeni otomobil mimarisi

Daha hafif, daha atik, daha tutumlu, aynı zamanda daha konforlu; yeni Opel Astra başarılı fitness programı sayesinde tüm bu taleplerin hepsini karşılıyor. 2013 Frankfurt Motor Show'da tanıtılan Monza konsepti 11. nesil Opel Astra'nın rol modeliydi. Dr. Karl Thomas Neumann'a göre Monza konseptinin her bir elementi ve her tasarım özelliği verimlilik hedefini yansıtıyor. Yeni Astra da konseptteki bu vizyonu sürdürüyor. Model ve donanım seviyesine göre araba öncüsünden 120 ile 200 kilogram arasında daha hafif olacak. Tamamen yeni araba mimarisi ağırlık azaltımında büyük rol oynuyor. Arabadaki her bir bileşen kompakt tasarım ve hafif materyal kullanımı göz önünde bulundurularak seçilmiş. Kaporta ağırlığı %20 azaltılarak 357 kilogramdan 280 kilograma çekilmiş. Ek olarak, şasi ile ilgili önlemler ilave 50 kilogram daha ağırlık azaltımına katkı sağlamış. Bu önlemler yüksek dayanıklı ve ultra yüksek dayanıklı hafif çelik kullanımı, kompakt alt şasi ve ön ve arka akslarda ağırlık azaltımını da kapsıyor.

 

Bu fitness programının sonucunda yeni Opel Astra'da çeviklik ve sürüş konforu artmış. Araba daha hızlı yanıt veriyor, virajları daha iyi alıyor ve çok daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni Astra'yı sürmek her zamankinden daha eğlenceli.

 

En yeni güç aktarım mekanizmaları koleksiyonu

Her bir yeni 2016 Opel Astra'nın kaputunun altında tamamen yeni bir motor koleksiyonun üyeleri bulunacak. Motorların güç çıkışları 70 kW/95 hp – 147 kW/200 hp arasında değişiyor. Dizel ve benzinli motorlar 1.6 litre silindir hacmine sahip ve üç ortak noktaları var; en yüksek verimliliği mükemmel yanıt hızı ve yumuşak sürüş ile kombine ediyorlar.

 

70 kW / 95 hp ile başlayan geniş bir güç çıkışı aralığına sahip 1.6 CDTI dizel kullanılan en öne çıkan seçenek. 1.0 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo (77 kW/105 hp) ise benzinli seçeneklerin giriş seviyesi. Astra motor portfolyosunun öne çıkanı 4 silindirli 1.4 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo. Tamamen alüminyum motor 107 kW/145 hp güç çıkışı ile gelecek. Dinamik yanıt hızı ve yüksek performansıyla etkileyen motorun yakıt tüketimi de düşük. Motor 250 Nm tork veriyor. Maksimum güç 1800 – 4000 rpm arasında elde edilebiliyor, bu da sürüş keyfi ve verimlilik için en uygun koşulları sağlıyor. Yeni 1.4 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo hafif yapısı sayesinde otomobile fazla ağırlık eklemiyor. Alüminyum motor bloğu önceki dövme çelik versiyondan 10 kilogram daha hafif.

Atletik tasarım geniş mekanla buluşuyor: Mükemmel Astra bileşimi

Yeni Astra'nın tasarımı Monza konseptinden aldığı verimlilik hedefini yansıtıyor. Opel'in “Heykelsi sanatsallık anlayışı Alman titizliği ile buluşuyor” sloganı ile özetlediği tasarım felsefesinin evrimi yeni Astra'nın daha hafif, daha atletik bir görünümle dikkatleri üzerine çekmesini sağlıyor.

 

Krom barın ortasındaki Opel logosu şimşeği ve bir bıçak sırtı gibi arkaya doğru yükselen kısım yeni Astra'nın Opel ailesinin bir üyesi olduğunu ilk bakışta hatırlatıyor. Ön farlar grafiksel bir bütünlük oluşturmak için radyatör panjuruna doğru ahenkle yöneliyor. En belirgin tasarım özelliği ise bölünmüş C sütunu, bununla bir yüzer tavan etkisi yaratılmış. Gölge ve ışık oyunları markanın logosunun üzerinde arka lambalara bağlanan bombeli ve yatay bir şeritle vurgulanmış. Astra sadece görünüşte değil her yönüyle gerçekten daha küçük. Toplam 4.37 uzunluk ile araba öncülünden 5 santimetre daha kısa. 1.46 metre yükseklik ise öncekinden 2.6 santimetre daha az. Bu boyutların aerodinamik ve verimlilik üzerinde belirgin bir etkisi var, arabanın hava sürtünme katsayısı 0.30'un altında.

 

Dışı daha küçük, içi daha büyük

Opel mühendisleri küçük ve atik bir araba ile geniş ve konforlu bir iç kabin arasındaki mükemmel dengeyi yakalamış. Aks açıklığı 2 santimetre azaltılmış olabilir ancak iç mekan genişliği arttırılmış. Yeni tasarlanmış koltuklarla kombinasyon halinde, arkadaki yolcular ekstra 35 milimetrelik bacak boşluğundan faydalanabiliyor. Dahası, ön ve arka koltuklar arasındaki mesafe arttırılmış, bu da yolculuk konforunu genişlik hissini arttırıyor. Yüksek kaliteye sahip kokpit ve gösterge paneli dış cephedeki estetik ve karakteristik tasarımı içeriye de taşıyor. Yeni Astra'ya yeni nesil bir iç tasarım gelmiş. Özellikle temiz, derli toplu bir görünüm öne çıkıyor. Kontrol düğmelerinin azaltılmış olması, orta konsola geniş bir dokunmatik ekran gelmesi de bu görünüme katkı sağlıyor.

Opel OnStar ile olağanüstü bağlanabilirlik

Tüm yeni modeller prensibe bağlı kalıyor: Opel daha yüksek segmentlerden teknolojiler ve inovasyonlara yeni Astra'da yer vererek müşterilerinin bunlara daha makul fiyatlarla ulaşabilmesini sağlıyor. Örneğin bağlanabilirlik. Yeni kasa Astra, kişisel bağlanabilirlik ve servis asistanı Opel OnStar özelliğini çıkışından itibaren standart olarak içeren ilk Opel modeli olacak. Opel OnStar müşterilere çok çeşitli güvenlik ve konfor hizmetleri sunuyor. Eğer bir hava yastığı açılırsa Opel OnStar otomatik olarak uyarılıyor, bu durumda bir danışman araç ve sahibine ulaşmaya çalışıyor ve yardıma ihtiyaç olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Araç sahibinden yanıt alınamazsa aracın konumu belirlenerek yardım ekipleri gönderiliyor. Bu Opel OnStar sisteminin avantajlarına sadece bir örnek. Sürücüler ve yolcular OnStar serivisine 7 gün 24 saat, yılın her günü ulaşabiliyorlar. Yol yardımı ya da başka bir hizmet için OnStar danışmanları her zaman yardıma hazır. Dahası, OnStar yeni Astra'yı bir 4G LTE mobil Wi-Fi erişim noktasına dönüştürüyor. Yeni Astra'nın içinde akıllı telefonlardan tabletlere 7 cihaz aynı anda internete bağlanabiliyor.

 

Ek olarak, yeni nesil IntelliLink infotainment sistemi de çıkışını 2016 Astra ile kutlayacak. Sistem Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu, böylece akıllı telefon dünyasını kabin içine taşıyor. Kompakt araba segmentinde bu bir ilk. Android Auto ve Apple CarPlay kullanıcılara akıllı telefonların her özelliğini sunuyor. Android Auto, Google Maps, Google Now, WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify ve podcast oynatıcılar gibi bir dizi uygulama ve hizmet içeriyor. Desteklenen uygulamaların tam listesi Android.com/auto adresinden görülebilir.

 

Apple CarPlay ise iPhone kullanıcılarının ihtiyaç duyacağı tüm özelliklere sahip. Çağrı yapma ve yanıtlama, mesajlaşma, müzik dinleme, Siri, Phone, Messages, Maps, Music ve daha pek çok uygulama ve hizmet destekleniyor. Desteklenen uygulamaların tam listesi Apple.com/ios/carplay adresinden görülebilir. Fonksiyonlar geniş, 8 inç dokunmatik ekranla, sesli komutarla ve direksiyon üzerindeki kumanda kısmı ile kontrol edilebiliyor.

Kompakt sınıfı için premium teknolojiler: IntelliLux LED® ve Co.

Çığır açan, Opel patentli full-LED matrix ışık sistemi yeni nesil Astra'da yansımasız uzun farlarla sürüşü mümkün kılıyor ve kompakt segmentinde ilk olarak Astra'da sunulacak.

 

16 LED bölümünden (her iki yanda 8 tane) oluşacak yeni LED matrix sistemi otomatik ve sürekli olarak her trafik durumuna uyum sağlıyor ve ışık yoğunluğu ile mesafesini ayarlayabiliyor. Sistem Opel Eye ön kameradan aldığı verileri kullanıyor. Araba şehir içi bölgelerden çıkar çıkmaz uzun ışıklar otomatik yakılıyor ve her zaman açık kalıyor. Saatte 80 km civarı hızlarda sürücüler yol kenarındaki objeleri bu sistemle geleneksel halojen ya da xenon ışıklara göre 30 – 40 metre daha önceden fark edebiliyor. Bu da sürücülere tepki vermek 1.5 saniye ekstra zaman kazandırarak güvenliği arttırıyor. Işıklar yoldaki diğer sürücülerin de gözünü almıyor. Kamera trafikte diğer araçları algıladığında bunların sürücülerinin gözüne gelebilecek LED bölümleri kapatılıyor ve göz kamaşması engellenmiş oluyor, ayrıca yolun kalan kısmı başarılı bir şekilde aydınlatılmaya da devam ediliyor. Bu özelliklerle LED matrix ışık sistemi aydınlatma teknolojisini yeni bir seviyeye taşıyor.

 

Sistem yalnızca etrafını geleneksel sistemlerden daha iyi aydınlatmakla kalmıyor, aynı zamanda halojen ve xenon lambalardan çok da uzun bir çalışma ömrüne sahip. Bir diğer avantaj da, farda mekanik hareketlerin artık gerekli olmaması. LED bölümleri otomatik açılıp kapandığı için lambaların ömrü de uzuyor.

Opel OnStar ve Intellilux LED® sistemlerinin yanı sıra, gelecekteki yeni Opel Astra sahipleri bir dizi ileri teknoloji güvenlik, sürüş yardımı ve konfor sistemine de sahip olacaklar. Bu sistemlerin bir çoğu segmentte rakipsiz. Trafik İşaretleri Asistanı ve şeritten ayrılma uyarısı (Lane Departure Warning) özellikli Şerit Koruma Asistanı (Lane Keep Assist), Takip Mesafesi Bildirim (Following Distance Indication) sistemi ve otomatik fren özellikli (Collision Imminent Braking) İleri Çarpışma Alarmı (Forward Collision Alert) yeni Astra'yı daha güvenli hale getiriyor. Hız sınırlama özellikli hız sabitleyici sistemi hızın her zaman yasal sınırlar içinde kalmasını sağlıyor. “Advanced Park Assist” park ederken konforu arttırıyor ve tek düğme ile arabayı otomatik park ediyor. Arka görüş kamerası geri vites seçilir seçilmez devreye giriyor. “Side Blind Spot Alert” kör nokta uyarı sistemi ise 3 metre yarı çapı içindeki sürücünün göremediği engelleri tespit edebiliyor.

 

AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası - Campaign for Healthy Backs) tarafından test edilmiş ve sertifikalandırılmış ergonomik koltuklar büyük konfor sağlıyor. Bu koltuklar Opel'in ergonomik koltuk geleneğini mükemmel şekilde sürdürürken ekstra konfor özellikleri de sunuyor. Yeni Opel Astra sürücü koltuğunda 18 farklı ayar var. Masaj fonksiyonu, havalandırma ve koltuk genişliği ayarı da dikkat çekiyor. Arkadaki yolcular da ısıtmalı özel koltuklara opsiyonel olarak sahip olabiliyor.

 

Yeni Opel Astra her zamankinden daha güvenli, daha konforlu, daha çekici ve daha modern. Ayrıca daha hafif, daha çevik, daha aerodinamik ve her açıdan daha verimli. Yeni Astra ile adeta Opel'in geleceğe giden yolu çizilmiş.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.