AÇTIM GÖĞSÜMÜN KAFESİNİ

 

tutsak değil artık kalbim...

“karşılıksız sevmeler  tutkuları doruklara çıkardığında,  'sevilen' de acılar yüklenir

sevenin dolaştığı hüzün kıyılarında… “ 

* Bu yürek bu acıları hak etmiyor, biliyorum. Karşılıksızsa kendini acılara adayan aşk, olmazlar kuşatmışsa sevgileri, niye hâlâ seviyorum?

Duyan yoksa çığlığımı niye yorulmadan “seviyorum!” diyorum? Bu yürek, bu acıları hak etmiyor biliyorum.

 * Kanatıyorsa zamansız arzuların hançeri, her çırpınışında kanadı kırık kalbimi, niye hâlâ seviyorum? Ve  aşkı acılar besliyorsa, aykırı düşler acıtıyorsa kanayan yaralarımı, kapanıyorsa umut kapıları gün be gün sevdamın yüzüne… Niye yorulmadan  hâl⠓seviyorum!”  diyorum?  Kendimden bir şeyler yitiriyorsam, sevgiler kazanmak adına her keresinde, ve  düşüyorsam yine de her tutunduğumda sevdanın dal uçlarına, unutmalıyım! biliyorum bu yürek bu acıları hak etmiyor.

 * Çaresiz unutacaksın kalbim bu sevdayı, azad ediyorum seni bu aşktan. bir ömre yetecek acılar biriktirdimse yitik sevdanın yolunda, anladım ısmarlama aşklar ömürsüz olurmuş…  

* Kısacık…

*Çaresiz unutacaksın kalbim, unutacaksın… Aşk yolunu şaşırmaz,  boşuna beklersin.

eli boş dönersin rüzgarların ıslıkladığı yamaçlardan. Böyledir saklı sevdalar işte, yaralı kalpler bırakır ardından yanlış zamanlara koşarken…Yanlış sevdalara açılan kollar böyle boş kalır hep…

Çaresiz unutacaksın kalbim bu sevdayı,

azad ediyorum seni…

Acılar kendini yenilemesin, seçeceksin elvedayı…

 * Ödünç sevdalar sağaltmaz ruhundaki bu derin yarayı, çünkü  beyhude, şarkılarda aramak çaresizliğine denk düşen  sözcükleri?

*Başka kıyılara yelken açmaktaysa ve orda bekleyenlere koşmaktaysa yüreğine çağırdığın sevgili, neye yarar yangın alazlarında büyütmek boynu bükük sevgileri?

Önceki ve Sonraki Yazılar