ADALETİN MERCEĞİ

(mustafa açıcı)

Okuyunca şaşırırsınız.Hindistanda iki zengin ailenin çocuklarının evlenmesi için, Türkiyede bir otelde yapılacak düğün merasimine 2 milyon euro harcanacakmış.

Hindistan, insan emeğinin en düşük olduğu, yani ucuz iş gücüne sahip ülkelerden biri. Bu durum bize emek sömürüsünün Hindistan’da hangi boyutlarda olduğunu açıkça gösteriyor. Bir yanda, günlük bir dolara geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca insan, diğer yanda ise bir düğüne 2 milyon euro harcayabilen bir elit sınıf.

Vahşi kapitalizm işte böyle bir şey. Dünyada milyonlarca kadın, çocuk açlıktan yoksulluktan ve bunlara bağlı hastalıklardan ölmeye devam ederken, sermaye sahiplerinin futürsüz düğün gösterileri.

Bu durum biraz da ingiliz monarşisine benziyor. İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNDEN PRENS evleniyor, milyonlarca insan ekranlara kilitleniyor. Ne için düğün merasimini görmek için. Prensle prensesin yaptıkları her davranış şaşalı bir biçimde toluma sunuluyor..

Oysa kimse sorgulamıyor mu bu paralar nerden geliyor. Prensin emeği var mı? Dünya sömürü düzeninin prens ya da prenssesleri  aç olan milyonlarca çocuğu doyuracak paraları sadece düğünlerine harcıyorlar. Bunu sorgulayan yok.

Futbolda öyle değil mi? Trilyonların döndüğü büyük bir sektör. Bu sektör içinde ne tür  pislik ararsanız var. Mafyasından kara para aklamasına, şiddet ve teröründen, şikesine kadar.

Bu güne kadar adaletin merceği bu sektöreden hep uzak tutulmuş. Parası ve gücü olan takımların başkanları ve yönetimleri sektöre hep yön vermiş. Miyadı dolmuş futbolculara ve antrönerleri milyonlar ödenmiş. Futbol gelişmemiş. Genç çocuklarımız arka plana itilmiş. Aylık, geçici başarılarla halk uyutulmuş.

Şimdi adaletin merceği açılınca sayın Aziz Yıldırım, bir gazetedeki beyanına göre 'üstüme geliyorlar, konuşursam herkes yanar' diyor. Eğer beyanı doğru ise bu aşamadan sonra Aziz bey susmamalı. Doğruları adaletin merceğine sunmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar