AGC ödülleri sahiplerini buldu

AGC ödülleri sahiplerini buldu

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel halde sürdürdüğü Aydın ilinin En İyi Basın-Yayın Kuruluşları, Muhabir, Kameraman, Köşe Yazarları ve Program yapımcıları kategorilerinde ödüle layık görülen isimler ödüllerini Aydın AYSO Konferans Salonunda d


Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel halde sürdürdüğü Aydın ilinin En İyi Basın-Yayın Kuruluşları, Muhabir, Kameraman, Köşe Yazarları ve Program yapımcıları kategorilerinde ödüle layık görülen isimler ödüllerini Aydın AYSO Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldılar.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Çezik, Başkan Yardımcısı Belkıs Ersoy ve AGC Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı ödül törenine MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, eski Parlamenterlerden Mustafa Kemal Yılmaz, Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Anayasa Mahkemesi Emekli Başkanı Yekta Güngör Özden, Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Saygı, Kanal Türk TV’nin eski sahiplerinden Gazeteci Tuncay Özkan, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, davetliler ve basın-yayın kuruluşu temsilcileri hazır bulundular. Gazetemiz Gerçek’in de 2007 Yılı En İyi Mizampaj ödülünü aldığı törende haftalık, 15 günlük gazete ve dergiler kategorisinde Söke şaş Gazetesi, “En İyi Haber Gazetesi” ödülünü aldı. Gerçek Gazetesi Muhabirlerinden, Söke şaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Ölmez başarılarının en büyük sebebinin yaptığı işi çok sevmekten geçtiğini belirterek, şöyle konuştu, “Bu kategoride son 3 yıldır yarışmaya giriyoruz ve aralıksız şekilde birincilik ödülünü alıyoruz. Çünkü şaş gazetesi kendi emeğiyle elde etmediği hiç bir haberi sayfalarına taşımadı, taşımayacak. şaş gazetesi ele aldığı haberlerde Yılmaz Ölmez imzasını kullanarak o haberin arkasında sonuna kadar durduğunu da kanıtlamaktadır. Yalan haber, şantaj haber bu gazete sayfalarında bugüne kadar yer almadığı gibi bundan sonrada yer almayacaktır. Yılmaz Ölmez taraftır, fakat bildiği ve inandığı doğruların tarafıdır. şaş Gazetesi’nin yanı sıra Televizyon Haberciliği kategorisinde de Aydın’ın En İyi Haberci Oskar’ı da yine bana layık görüldü. Bu kategoride üst üste aralıksız olarak 13. kez ödüle layık görülmem benim için ayrı bir onur ve gururdu. Yine yaygın Basın ödüllerinde de En İyi Haberci Oskar’ı da bana layık görüldü. Günlük gazeteler kategorisinde ise bir ödülde muhabirliğini üstlendiğin Söke Gerçek Gazetesi’ne geldi. Gazete Sahibi arkadaşım Durmuş Tuna’nın yoğun iş programından dolayı bu ödülü de Gerçek Gazetesi adına ben aldım. Bu bağlamda Gerçek Gazetesi çalışanlarını da bu başarılarından dolayı kutluyorum. Ayrıca bu meslekte yıllarca Söke’de muhabirlik ve kameramanlık yaptıktan sonra Aydın’a yerleşen ve son 8 yıldır AYTV bünyesinde Muhabir ve Kameraman olarak görev yapan Hüseyin Çalışkan’ın da ödül alması bizleri sevindirmiştir. Kendidini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
BİR HABERDE EMEĞİM YOKSA O HABERİ GAZETEMDE YAYINLAMAM!
18 yıllık meslek yaşamımda gün geldi borç para bularak haber için yollara düştüm, gün geldi dini bayramlarda çocuklarıma çorap dahi alamadım. 2000 yılında vefat eden babamdan kalan mirasla da 8 yıldır kullandığım 1994 model arabayı aldım. Bu meslekten elde ettiğim gelirlerle bugüne kadar bir motosiklet alacak parayı bir araya getiremedim, hala getiremiyorum. Reklâm haberciliği yapmadım. Çünkü benim için habercilik bir yaşam tarzı oldu. Ben Aydın’ın ilçe ve beldelerini karış karış dolaşıyorum; bugüne kadar hiçbir esnafın reklâm yâ da abonelik için kapısını çalmadım. Kısacası her fırsatta dikkat çektiğim gibi Yılmaz Ölmez ismini ranta çevirmedim, çevirmeyeceğim. Festival, bayram ve özel günlerde yayınladığım ilanlar ve özel günlerde çektiğim fotoğraşardan elde ettiğim gelirle arabama benzin aldım. Özetle, gazetemi reklâm toplamak ve resmi ilan alabilmek için çıkarma çabasında olmadığım için sadece ve sadece habercilik yaptım. Anadolu Ajansı, İhlâs Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı gibi ajanslara abone olmadım. Kısacası emek vermediğim haberi gazeteme taşımadım. Dedim ya, haber ne kadar önemli olursa olsun şayet o haberde emeğim yoksa gazete sayfama taşımam. İşte benim haberle yatıp haberle kalktığımı bilen jüri üyeleri duygusallığı bir kenarı ya bırakarak tamamen mantık gözlemiyle bu ödüllere beni layık gördüklerinden inancım sonsuz. Tüm jüri üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.