AHLAKSIZ TEKLİF

Öncelikle belirtmek isterim ki, gelen bu ahlaksız teklifi yazacağımı bana iletenlere söyledim.
Çıkışım karşısında şok oldular ve isim vermeden yazmam için beni defalarca aradılar.
Son günlerde kendisi hakkında bazı iddiaları gündeme taşıdığım kişilere yakın ve onların dostu olduğunu söyleyen ve de onlardan habersiz bana geldiklerini ileten bir grup ile görüştüm.
Telefon gelince şaşırdım açıkçası ve görüşme tekliflerini hemen kabul ettim çünkü aile bana ulaşıp, iddialarını gündeme getirince “bu konu çok önemli ve siz de ben de geri adım atmadan üstüne gitmemiz lâzım. Onun için her şeyi göze alamamız şart” dedim.
Gazetecilik böyle bir meslek.
Kişilerden bazılarını tanıyorum, bazılarını tanımıyorum.
Direkt konuya girdiler.
“Böyle böyle bir konu olmuş ancak bu konu bir aile meseledir ve sen bunu zaten çok yazdın çizdin, konuyu kapatalım artık” dediler.
Konuyu kapatmayacağımı onlar zaten biliyorlar.
Mağdur bir ailenin iddialarını gündeme getirdim ve aile konuştuğu müddetçe benim sayfalarım kendilerine açık ama can alıcı yere geliyoruz.
İçlerinden siyaset yapmayı düşünen ama oldukça amatör birisi “Durmuş bey, geçen gün İlçe Teşkilatını eleştiren hatta şikayet eder içerikli bir yazı yazdınız ama arkası gelmedi. Aydın'dan iftar dönüşü arabanın içinde bir şeyler yazdınız ama arkası gelmedi. İsterseniz araç içindeki bu görüntüler bizde var ve size verebiliriz. Öyle böyle görüntüler değil. Teşkilatın kaldıramayacağı türden görüntüler. Sen bir iki yazdın ama devamını getirmedin. Görüntüyü bir arkadaş almış ve isterseniz size ulaştırırız. Siz bu olayın üzerine gidin ki, gündem değişsin” dediler.
Ahlaksız teklifin içeriğime bakın lütfen! Kendilerini gündemden kurtarmak için ve de haberi yapabilmem için belge vermeyi teklif ediyorlar hatta kendi teşkilatlarını gözlerini kırpmadan satabiliyorlar.
Böylesine ahlaksız ve böylesine düzenbaz zihniyetin eline kalmış siyaset.
Kendi arkadaşını, kendi siyasi yoldaşını içine girdiği çıkmazdan kurtarmak için iki gün evvel düşman ilan ettiğine satabiliyorlar.
Kendilerine “evet, böyle bir duyumum var ancak belge olmadığı için haberi yapmıyorum. Video görüntüsü olmadan söylenenleri haber yapmam imkansız. İddialar oldukça vahim! Bir partiye ve yöneticilerine yakışmayan davranış ve tutumlardan bahsediliyor ama belge olmadığı için haber yapamadım” dedim.
Nasıl bir siyaset anlayışı, nasıl bir ahlaksızlık, nasıl bir davranış şekli anlamadım gitti. Arkadaş, böyle bir teklifi bana nasıl yaparsın? İnsan davasını satar mı?
Allah ıslah etsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar