MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“AK Parti Kongresi”

 

Beklenen gerçekleşti, Davutoğlu seçildi. Malumun ilamı. Bir veda, bir kavuşma, bir doğum ve bir vuslat kongresi gerçekleşti.

12. Cumhurbaşkanı partisine veda etti. Partisi de ona vefalı olacağını vaad etti. Tabiidir ki bunlar iç mesele. Fakat etki alanı oldukça geniş, memleketi etkiyecek gelişmeler yaşıyoruz. Konuşmalar içinde bütün bu konuların satırbaşları var.

Öncelikle Cumhurbaşkanı’nın(RTE) konuşması bir manifesto niteliğinde. “Bugün Yeni Türkiye’nin doğum günüdür” sözü herşeyin özeti gibi. “Türkiye’de topluma rağmenciliğin sonu gelmiştir” Yeni Türkiye çoğulcu bir Türkiye’dir. Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için herkesin özlemi olsa gerek. Gerçekten bu milletin vesayete, velayete ihtiyacı yok.” Kendi taleplerini kendi dillendirebilir, çözümün takipçisi olabilir, olmalıdır da…

Maziden atiye uzanırken Osman Gazi’den Atatürk’e uzanan kurucu iradedeki azim, inanç, hedefler, vizyon ve hayallerin bugün de onlara atıf yapılarak sürdürülmesi, Anadolu Coğrafyasının vatanlaştırılması, bunun bir beka davası olması, kutlu bir yoldur. Bu kutlu yol ve davanın sürdürülmesi bütün bir milletin topyekün davasıdır, idealidir. Çoğulculuk sadece siyasi bir söylemden öte böyle bir davanın milletçe kabulü, sürdürülebilmesinin de teminatıdır.

Cumhuriyetimiz kurulduktan sonra milletin önüne düşüp, millet davasına hizmet eden bütün faniler; bu davaya ama siyaseten, ama fikirleriyle ama canları pahasına bu sancağı gururla taşıyanlar rahat uyusunlar. Çünkü; bütün bir millet emperyalizmin karşısında vatanın birer neferidir. Bu davaya ihanet eden millet düşmanları silinip gidecek, Türk Milleti devletiyle beraber ilelebet payidar olacaktır.

Anadolu Coğrafyası’nı Türklere bırakılmayacak kadar önemli bulan emperyalistler, Anadolu Coğrafyası’nın idaresini elinde tutma azminde ki bu milleti, bağrından çıkardığı ve çıkaracağı hainlere rağmen, işbirlikçilere rağmen başarmıştır ve başarmaya devam edecektir. Allah’ın inayetiyle, bu azim ve kararlılıktan bu milleti hiçbir güç vazgeçirtemeyecektir. İnşallah! Buna imanımız tamdır. Bu partilerüstü bir ülküdür. Konjonktürel olarak bir partinin iktidarda olması ve bu davayı yüceltmeye çalışması, milletini sevenler adına gönülleri hoş eden güzelliklerdir.

Cumhurbaşkanı’nın 77 milyona elini uzatmasını öneriyorum. O2nun nöbetini devralan Sayın Davutoğlu’nun bu toplumsal tokalaşmayı başarmasını diliyorum. Söyleden eyleme nasıl geçileceğini hep beraber göreceğiz. Milletimiz kutuplaşmalardan uzaklaştırılarak hep birlikte yeni kalkınma hamlelerini(maddi ve manevi anlamıyla) başarması ümidiyle taze başlangıçların hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Milletimin güzel günleri hakettiğini düşünüyorum. İktidarıyla, muhalefetiyle, milletiyle hizmet yolunda olan liderler ve kadrolarının Allah(C.C.) yar ve yardımcısı olsun. Toplumsal meşruiyet siyasetin ana dayanağı ise gerçekten; meşru olan davaya selam olsun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar