AK PARTİ SÜRPRİZ YAPTI

    AKPartideki milletvekilliği aday adaylığı başvurusu sonunda bir maratona dönüştü. Ve 14 Mart saat 17.00’ye kadar ülke genelinde yaklaşık 6 bin başvuru yapıldı. Aydın ilindeki başvuru sayısı ise 31’e ulaştı. Bu adayların 5’i Sökeli ve içlerinde sürpriz isimler var. En büyük sürprizi Başsavcı Gürman İlhanoğlu’nun eşi Çiğdem İlhanoğlu milletvekili aday adayı olarak yaptı. İkinci sürpriz isim ilçemiz Avukatlarından Abdullah Yeniusta oldu.

Tanju Karaçancı teşkilatın içinde beklenen bir isimdi o da adaylık başvurusunu yaptı.

Bağarası’ndan Sabahattin Akkın da ilçe teşkilatına çıkan bir aday oldu.

Ak Parti’ye ilçemizden beşinci milletvekili aday adaylığı başvurusunu emekli müsteşar yardımcısı Mehmet Koyuncu yaptı. Koyuncu’nun referansları ve iş tecrübesi oldukça göz dolduruyor. Ancak Koyuncu’nun AKParti listesinin neresinde yer alacağı bilinmiyor. Ama eğer özgeçmişi, milletvekili adayı olma şansını çokça artırıyor.

Mehmet Koyuncu’nun özgeçmişi, son görev yerinden geriye doğru şöyle;

- GVA (Generation Venture Assosation)

New Jersey Amerika, Orta Avrupa Doğu Bölge Enerji Sektörü Genel Müdürü (2004-2006)

- Enerji Bakanlığı Müşaviri (1997-2004)

- Enerji İşleri Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı (1994-1997)

- Petrol Ofisi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi

- Avrupa Birliği Karadeniz Ülkeleri Enerji Merkezi ve Bşk Yrd. (1996-1997)

- Yeniköy Termik Santral AŞ Yönetim Kurulu Başkanı

- Aktaş Elektrik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı

- Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı (1993-1994)

- Atilla Doğan İnşaat ve Tesisat AŞProje Müdürü, Genel Müdür ve Genel Koordinatör (1987-1993)

- ENKA Arabistan (Eltes Genel Müdür ve Genel Koordinatörü olarak Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde 2084 konutun tüm alt yapı, içme suyu, dağıtım şebekesi, bina içi mekanik-elektrik ve doğal gaz tesisatının gerçekleştirilmesi (1982-1987)

- Meysep Genel Müdürlüğü (Tarım Bakanlığı Planlama Uzmanlığı ve Plan Proje Daire Başkan Yardımcısı), Beslen Makarna Fabrikası, Fersan Sirke Fabrikası, Güney Soğuk Hava Depo Tesisi ve Burdur Yem Fabrikası’nın kurulması (1979-1982)

- TSE Makine Proje Üyesi (1979-1980)

- İller Bankası Kontrol ve Dizayn Mühendisi (1978-1979) (1975-1976)

Katıldığı Seminerler: Yem Fabrikası ve Soğuk Hava Tesisleri ile ilgili Almanya ve Hollanda’da eğitim seminerleri (1977)

Görüldüğü gibi AKParti Milletvekili aday adayı Mehmet Koyuncu gerek özel teşebbüste, gerekse devlet hizmetinde önemli görevlerde bulundu ve hizmet verdi. Rekora varan bir başvuru trafiği içinde Ankara, Mehmet Koyuncu’yu listenin neresine koyar? Bu meçhul. Ancak bilinen bir gerçek var. Koyuncu’nun hiç aklına gelmediği bir dönemde ona “Adaylık başvurusu yap” teklifi AKParti’nin üst düzey yöneticilerinden gelmiştir ve yaklaşık iki ay süren bir düşünme süresinden sonra Koyuncu’nun milletvekili aday adaylığı başvurusu gerçekleşmiştir.

Sayın Başsavcı Gürman İlhanoğlu’nun eşi Çiğdem İlhanoğlu son bir haftadır kulislerde gündemden düşmeyen milletvekili aday adaylığının da gerçekleştiğini gördük. Ancak Çiğdem Hanımın eğitim camiasında çalıştığının dışında bir bilgiye sahip değiliz. Sanırım daha geniş bilgileri önümüzdeki günlerde vereceğiz.

Diğer sürpriz milletvekili aday adayı Av. Abdullah Yeniusta ile dün kısa bir görüşme yapma şansını elde ettim. AKParti Teşkilatına kayıtlı bir üye olmamasına rağmen partiye yürekten bağlı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin büyük bir değişime uğrayacağına inananlardan... Milletvekili aday adaylığına bu inançla başvurduğunu söylüyor.

Tanju Karaçancı yakından tanıdığımız bir aday. “2007’de olmadı, hiç olmazsa 2011’de olur” düşüncesiyle aday adaylığı başvurusunda bulundu. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’ya yakın bir isim. Şans yüzüne güler mi bilinmez. Milletvekili aday adaylarının isimleri kesinleşinceye kadar daha çok kalem oynatacağız.

Beşinci milletvekili aday adayı Sabahattin Akkın’a gelince: Sayın Akkın’ın milletvekili adaylık arzusu, 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’nden beri devam ediyor. O zaman olmadı, “hiç olmazsa şimdi olsun” düşüncesiyle başvuruda bulunduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan 2011 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, özellikle milletvekili adaylık başvurularında ilginç bir gelişme yaşandı. Adı geçenlerin hiç biri, ilçe teşkilatı ile kafa kafaya verip, adaylığa soyunmadı. Anlayacağınız beş adayın beşi de, birbirinden bağımsız hareket etti. Sanki ortada bir ilçe teşkilatı yokmuşçasına hareket edildi. Tabi ki bu gelişmeler bir gazeteci olarak, benim için bir sürpriz oldu. Milletvekilliği adaylık başvuruları eskiden çok farklı gerçekleşirdi. Her hangi bir aday ya teşkilat tarafından çok önceden belirlenir ve bu siyasiler kendilerini milletvekili aday adaylığına hazırlardı. Ama bu kez ilginç gelişmeler oldu. Milletvekili aday adayları teşkilattan bağımsız Aydın İl Teşkilatına gidip başvurularını yaptılar.

Bu tür davranış biçimlerini yadırgadığıma bakmayın, bilinmez. Bu yöntem belki de daha demokratiktir. İyi de o zaman ilçe teşkilatlarının ne gereği var? Bu teşkilatların asil görevi partisinin ana fikirlerini topluma yaymak ve taraftar toplamak değil midir? Ama yeni model adaylık başvuruları, bana AKParti’de bireyselleşmenin sinyallerini veriyor gibi geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar