AK PARTİ ve ADAY ADAYLARI BAŞROLDE

 

MHP'de yaşanan operasyon sonrası adeta atağa geçen AK Parti'ye adayların teveccühü oldukça fazla. 2009 yerel seçimlerinde olduğu gibi, yine CHP ve MHP arasında geçeceği tahmin edilen 2014 yerel seçimlerinde ibre AK Parti'ye döndü. Böyle olunca da, AK Parti'de aday adayı enflasyonu yaşandı. Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaşla başlayan aday adayı başvurusu işadamı Metin Yavuz, şehir plancısı Şule Tuntaş ve mimar Haldun Işıklı ile devam etti. Bugünkü görüntü, seçimin CHP ve AK Parti arasında geçeceği yönünde.

Tabii ki, seçimi şu parti alır demek için daha çok erken. Bunun en güzel örneğini MHP'deki şok operasyonla görmüş olduk. Seçimi kazanacağı konuşulan MHP şu anda adeta kapalı kutu. Bakalım yaşanan kan kaybını kısa sürede durdurup tekrar seçimin iddialı partisi konumuna gelebilecekler mi?

"Topu topu 30 yönetici" diyerek, Söke yönetimini görevden almak için partiyi kapattıran Ali Uzunırmak ve ekibi duyduğum kadarıyla operasyon sonrası bin pişman...

Yeni yönetimi oluşturamıyorlar. Çaldıkları her kapıdan elleri boş dönüyorlar. Yönetim için teklif götürdükleri isimler önce "tamam" diyorlar sonra da gizli bir güç (!) "hayır" dedirtiyor.

Görevden alınan yönetimin uğradığı haksızlık nedeniyle tepki gösterip, görev kabul etmeyenler de çoğunlukta. Kimse görevden alınan Metin Mutafoğlu ve arkadaşlarıyla ters düşmek istemiyor.

MHP'de görev alacak yeni yönetimi önümüzdeki günlerde başka sıkıntılar da bekliyor. Mevcut ilçe binası şahıs malı olduğu için MHP'ye yeni bir bina bulmak zorundalar. Çünkü geçtiğimiz hafta noter kanalıyla devrik yönetim tarafından MHP İl Başkanlığı'na ihtarname çekildi ve kapatılan parti binasındaki demirbaşların teslim alınması istendi. İl yöneticilerinin partiye giriş çıkışları da yasak. Bu arada parti binasının mülk sahipleri de yine MHP'liler. Zamanında bir araya gelen bazı partililer aralarında para toplayıp, binayı satın almışlardı. Ancak tapusunu partiye vermemişlerdi. Yani anlayacağınız mülk şahıs malı. MHP Genel Merkezi bu ince ayrıntıyı gözden kaçırmış olacak ki, partiyi kapattıktan sonra yöneticileri de kapı dışarı yapmayı hesaplamıştı. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve kapının önüne konulan kendileri oldu.

Yeni yönetim şimdi bir de parti binası bulmak için uğraşacak.

İnsanın kendisine yaptığını kimse yapamaz derler. MHP'de de yaşanan böyle birşey...

 

SÜLEYMAN TOYRAN'A YAPILAN YANLIŞ...

Partiler, siyaset yapmak isteyenlere çağrıda bulunurken, CHP'de çok ilginç bir gelişme yaşandı. Şuanda kamuoyunda yapılan onlarca anket var. Parti genel merkezleri, il ve ilçe teşkilatları hatta aday adayları bile anket yaptırıyorlar. Duyduğumuz kadarıyla Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran anketlerin hepsinde hatırı sayılır oranda oy oranıyla çıkıyor. Süleyman Toyran'ın ismi aylardır AK Parti adayı olarak anıldı. MHP'den aday olacağı da konuşuldu. En son olarak, CHP Genel Merkezi nezdinde kendisiyle görüşüldüğü ve teklifte bulunulduğu Söke gündemine düştü. Hem de ADAY olarak.

Bu gelişme sonrasında AK Parti ve CHP Söke İlçe yönetimlerinde huzursuzluk yaşandı. AK Parti Söke İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta kendisiyle görüştü ve AK Parti'ye davet etti. Aday adaylığı başvurusunu AK Parti'den yapmasını istedi.

CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya da yönetimini topladı ve basın mensuplarının karşısına geçip, Süleyman Toyran'a kapıyı österdi. Adeta "Senin aramızda yerin yok" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniustayı kutlamak istiyorum. Göreve geldiğinde AK parti'nin adı anılmıyordu. Uğurlu geldi. Siyaset yapmak isteyenler soluğu AK Parti'de alıyorlar. Dört kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ama yetinmedi. Başvuru süresinin son gününe kadar beşincisi, altıncısı olsun, diye uğraştı...

CHP ne yaptı!!!

Partileriyle adı anılan en popüler aday adayını rencide ettiler.

Afferin size!!!

"Süleyman Toyran'ın parimizden siyaset yapmayı düşünmesi bizim için sevindiricidir" şeklinde bir açıklama yapacaklarına yalanlıyorlar. AK Parti ve MHP'liler partilerine davet ederlerken CHP'liler "tu kaka" yaptılar.

Emir büyük yerden (!) olunca ilçe yönetimi toplandı ve basın mensuplarına poz vererek güya Süleyman Toyran'ın defterini dürdüler.

Ne de olsa çıkar gurupları var... Öyle üç kuruşa beş köfte yedirmezler adama... Önce Dt. Levent Tuncel'e yapıldı benzer davranışlar şimdi de Süleyman Toyran'a yapıyorlar. Dt. Levent Tuncel'i aday adaylığını açıkladığı için ipe sapa gelmez bahanelerle ihraç etmeye kalkan siyasi zihniyetten başka nasıl bir davranış beklenebilir ki...

Dt. Levent Tuncel veya Süleyman Toyran'ın adaylığında seçim kazanılacakmış kimin umrunda...

Herşeyden önemlisi partinin sahibi (!) var...

Bana yar olmayan kimseye yar olmasın zihniyeti hakim. Yıpranmış, anketlerde üçüncü hatta dördüncü sıralarda çıkan adayla seçim kaybedilecekmiş ne gam ne de tasa...

AK Parti'den dört kişi aday adaylığını açıklamış hem de ciddi isimler. Buna rağmen CHP'nin izlediği yol beni haklı çıkarmıyor mu?

MHP'de yaşanan operasyon sonrasında dengeler alt üst olmuşken...

MHP ve AK Parti'den çıkacak iddialı iki adayla sağ bölünür, seçime bölünmeden girecek olan CHP üçüncü kez (2004-2009 yerel seçimleri) aradan sıyrılır ve belediyeyi kazanır hesapları da suya düşmüşken, Süleyman Toyran'ı harcamaya yönelik girişim birilerine şimdiden puan kaybettirdi.

Medeni cesaret örneği gösterir ya çıkar "adayım dersin" ya da partinin önünü açarsın. Çeşitli ayak oyunlarıyla aday adayı olmak isteyenleri uzaklaştırıp sonra da "bu iş bana kaldı!" masallarına insanların karnı tok...

Benzer hatayı MHP'de yaptı. Mehmet Ali Oklay operasyon sonrası aday adaylığı başvurusunu çekeceğini dillendirdi. MHP İl Yönetiminden ses çıkmadı. Aday adaylığı başvurusunu çektiğini açıkladı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, "Sen ne yapıyorsun!" demedi. Akıllı politikacı katılımcılığa önem verir. Mehmet Ali Oklay ikna edilip, iki aday adayıyla yola devam edilmeliydi. İkisi arasından da bir tercih yapılmalıydı. Bunun kime ne zararı olabilirdi ki...

İşin özü!!!

Önce MHP'de şimdi de CHP'de yapılan hatalarla AK Parti gücüne güç katıyor.

Adeta ölüyü dirilttiler...

AK Parti'nin yapamadığını rakipleri yapmak için el birliğiyle çalışıyorlar. Görünen o ki, MHP ve CHP bu kez Söke'yi AK Parti iktidarıyla buluşturacaklar gibi...

Önceki ve Sonraki Yazılar