AK PARTİDEN HİZMET BEKLİYORUZ

 

AK Parti yeni yönetimi dün saat 10:00’da ilçe kaymakamlığını ziyaret etti. Yaklaşık 30 dakika süren sohbet toplantısında konu dönüp dolaştı, “Söke’ye nasıl hizmet getirebiliriz”de düğümlendi. Söke gerçekten yatırım mağduru bir ilçe. AK Parti iktidarı döneminde hemen hemen hiç hizmet alamayan bir yöre oldu. Tabiri caizse “hava çok kurak, iktidarın çeşmelerinden hiç su akmıyor” Nasıl oldu, nasıl gerçekleşti bilemiyorum. Ancak 2013’te ilçemiz devlet yatırımı olarak bir diş hastanesi kazanacak. Eski devlet hastanesinin bulunduğu yere, keşif bedeli 5 trilyon lira olan bir hastanenin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. İnşaat tamamlandığında, diş hastanesi AK Parti iktidarının 10 yıl içinde ilçemize yaptığı ilk devlet yatırımı olacak. Nasıl... haber iyi değil mi? Benzeri bir yatırımın bu güne kadar bir ikincisi yok.

Neden yatırım olmamış?

Vallahi onu ben bilemem. Ara sıra AK Parti teşkilatına soruyorum. Onlarda neden böyle olduğunu bilmiyorlar. Ancak yeni AK Parti yönetimi ilçemize hizmet getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Onlara inanmaktan başka çaremiz yok. Bakalım sözlerinde duracaklar mı?

Beyefendilerden fazla bir şey istemiyoruz. Ne istediğimizi kaymakamlıkta kendilerine söyledim. Alt tarafı 5-6 milyonluk yatırım. AK Parti iktidarı bu kadar küçücük yatırımı Söke’ye çok görüyorsa onlara söyleyecek bir sözüm olmaz. Ancak ben söylemem ama, sandığa giden halk çok şeyler söyleyebilir.

“Efendim.. ilk önce oy verin görelim. Ondan sonra size size hizmet getiririz” anlayışını AK Parti bir kenara bıraksın. İlk önce hizmet getirsinler. Millet taktir eder, gereğini yapar.

İyi ki çalışkan ve ne yaptığını bilen iyi bir ilçe kaymakamı var. Hizmet açıklarını kısmen de olsa kapatıyor. Sayın kaymakamımız Demirezer, 2. Fakültenin temelini atmak için başlattığı çalışmanın son aşamasına geldi. Bu ayın sonunda veya Mayıs’ın ilk haftasında Mimarlık Fakültesi’nin temelini atacak. Hayırsever bir vatandaşımızın 600 Bin TL’lik bağışıyla Ticaret Odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla binanın kaba inşaatının bitirilmesi hedefleniyor. 3. Fakültenin inşaatı için gerekli kaynağı bu yüzden AK Parti İlçe Teşkilatı’nın temin etmesini istiyorum.

Ne olacak yani! 5 milyon TL’lik kaynak onlar için pek önemli bir para değil. Hiç olmazsa bu hizmet Söke’ye getirilirse vatandaş onları daha çok sever, sandık başına gittiğinde, gereğini yapar.

 

TERCİHLER DEVAM EDİYOR

“Söke’den haberler” internet gazetesi’nin başlattığı anket bütün hızıyla devam ediyor.

CHP’li adaylar:                              1. gün                 2. gün

Necdet Özekmekçi                             16                 191

Filiz Can                                                 2                   10

Mehmet Semerci                                 42                 102

Levent Tuncel                                       13                  61

İbrahim Muslu                                         3                    4

MHP’li Adaylar

Metin Mutafoğlu                                      3                   10

M. Ali Oklay                                         181                  405

Hatice Koca                                            1                   31

Ünal Yeşil                                                 1                    2

Yusuf Keremit                                         46                    -

AK Parti’li Adaylar

Mehmet Demirezer                                58                108

Şule Tuntaş                                             43                102

İbrahim Adalı                                           17                  40

Sebahattin Akkın                                      2                    3

Kemal Özbek                                            1                    2

Bağımsız Aday Mehmet Koyuncu adaylıktan çekildiğini internet sitesine bildirdi.

2009 yerel seçimlerinde MHP adayı olan Yusuf Keremit siteden adını çıkarılmasını, ankete dahil olmak istemediğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Yazılar