AKILLI ADAMLAR NE YAPAR

 

Son günlerin en büyük modası akıllı olmak.

Sahi akıllı kimlere denir?

Ondan bundan biraz bilmekle insan akıllı olur mu?

Olmaz değil mi? Günümüzde her şeyi o kadar çok bilen var ki, insan kime akıllı diyeceğini şaşırıyor.

Peki “Akil Adam” ne demek?

Her ikisi aynı anlama geliyor. istediğiniz sözcüğü kullanabilirsiniz.

Daha önceki yıllarda bazı enteller kendilerine “aydın” derdi.

Bir insan kendisine “aydın” diyebilir mi allahaşkına!

Günümüz modası olan ben “akil adamım” da diyemez.

İnsan-ı kamilim de diyemez. Çünkü onun o mertebeye yükselip yükselmediğini yaratan bilir.

Toplum yargısında irade-i Külliye’nin büyük rolü vardır. Peki son günlerde 63 kişiden oluşturulan “Akil Adamlar Komusyonu” da neyin nesi.

Bu insanların görevi ne olacak?

Belki birlikte, belkide ayrı ayrı guruplar halinde Türkiye’yi 4 bucak gezip, ülkenin içinde bulunduğu süreci anlatacaklar.

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür derler. Ama bu deyim çok eski devirlerdi söylenmiş, şimdi bilgisayarlar aracılığıyla geçmişi bir tuşa basarak gözlerinin önüne seriyor.

Bundan 7-8 yıl önce Abdullah Öçalan “Türkiyedi muhakkak akil adamlar komisyonu kurulmalıdır” demişti.

Şimdi kuruldu.

Yoksa Öçalan istedi diye mi kuruldu akil adamlar komisyonu.

Hiç aklıma gelmezdi. Hayaldi, şimdi gerçek oldu.

Ancak benim komisyon üyelerine pek kanım ısınmadı. İçlerinden bir çoğunu televizyon kanallarında yapılan açık oturumlardan tanıyorum. Genellikle iktidar yanlısı akademisyenlerden oluşuyor.

Allah bu millete akıl fikir versin. İnşallah bu akil adamları dinleye dinleye olara benzemezler.

Geçtiğimiz yıllarda bu günkü akil adamlardan biri televizyon kanalındaki konuşmasında hiç düşünmeden şunları söylüyordu.

“PKK’lı da, asker de bu ülkenin evladı. Bir şehit tutturdular gidiyor. neşehidi allah aşkına”

Filmlerde kahraman rolü üstlenen Kadir İNANIR’da akil adam.

Yanlız inanırmı, Hülya hanımefendi de akiller komisyonunda.

Akiller komisyonunun içinde artislerin olması ne güzel değil mi, Anadoluyu gezerken bol bol imza dağıtırlar.

İçlerinden “Ben Türküm” diyen yok, “Türkiyeliyim” diyen çok.

Geçmişte hiç aklıma gelmezdi. Ama şimdi oldu.

Bu akillerle hem onların, hem de toplumun istikbali çok parlak. Akiller AK Parti saflarında millet vekili adayı olurlar, toplumda onları seçerek meclise gönderir.

Akil adamların çoğu tanıdık. bundan yaklaşık 40 sene önce Beşparmak dağlarında efelik yapan akillerden birinin yolu Söke’ye düşerse ondan ilham almadan yakasını bırakmam.

Sahi akil adamlar Anadoluyu adım adım gezecek mi? Peki anladık da millete ne diyecekler. Öçalan’ın bebek katili olmadığını mı söyleyecekler. Bu gidişle serbest bırakılmasının zamanının geldiğini bile söyleyebilirler.

Keşke akil adamlar komisyonuna Levent Kırca ve Müjdat Gezen’i de alsalardı. Recep İvedik’te dahil edilmeliydi. Siz onun filmlerdeki kaba saba haline bakmayın, altın gibi bir kalbi var. Cem Yılmaz olmaz fazla konuşuyor. İnsanları gereğinden çok güldürüyor bu açıdan süreçe zarar verir.

ben birde neyi düşünorum biliyor musunuz? Şu “akil adamlar komisyonu” yakıştırmasını hiç beğenmedim. Mesela aynı ilçemizde olduğu gibi “kırklar Meclisi” desek daha iyi olmaz mı? “Gönül Dostları”da diyebiliriz. Çünkü Anadoluyu adım adım gezerken, onlara BDP’de katıldı mı tam tamına “gönül dostları” işbirliği gerçekleşir.

Hepimiz kardeş değilmiyiz? Bundan sonra sorunlarımızı birlikte çözsek fena mı olur.

Bundan 100 yıl önce Anadolu işgal altında Damat Ferit Paşa Hükümeti işgali meşrulaştırmak için Anadolu’nun dört bir yanına hükümet tarafından belirlenmiş isimler gönderilmiş. Sivas ve Erzurum Kongreleri sonrasında komisyon Anadolu turlarına son vermiş.

Tarih tekerrürden ibaretmiş. Ancak günümüzde farklı bir gelişme var o devirdeki kurulun adı Heyet-i Nasiha imiş bu günkü komisyonun adı isi akil adamlar. 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş. ”Güya insan geçmişten hisse kaparmış. ne masal şey. 5 senelik kıssa yarım hisse mi verdi? Tarih tekerrür diye tarif ediyorlar iç ibret alınsaydı, tarih tekerrür mü ederdi.”

Türkiye de kimse barış karşıtı değil anaların ağlaması yüreğimizi dağlıyor. her kes barışın gelmesini istiyor. Ancak karşılığında Apo’ya ve PKK’ya ne verilecek? Söylendiği gibi üniter yapımız bozulacaksa, bölünmeye doğru adımlar atılacaksa, Anayasadan Türk adı silinecekse, millet top yekün bunun karşısında olacaktır. Akil adamlar bunu unutmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar