ARTIK HER TÜRK ASKER DOĞMAYACAK

Yıllardır arayıp tarıyorduk, şu askerlik sisteminde bir şeyler eksikti diyorduk. Sonunda bulduk.

Para!

Herkes ölmesin kardeşim, pardon herkes askerlik yapmasın diyecektim. Sosyal devlet her şeyi paylaşmak değil midir? İki kişinin ölmesine ne gerek var, bir kişi ölsün. Ölen hayatını paylaşmış olsun kalan parasını… Ama ölenle değil tabi, devletle! Çünkü ölenin pek bir sosyalliği kalmıyor, sosyal olan devlet.

Yapmayın..

Yıllardır aradığımız sorun bu muydu? Evet hepimiz hem fikiriz  profesyonel askerlik konusunda. Çünkü askerin tek eksiği daha sağlam ve uzun temelli bir eğitimdi. Amerika’da eğitim almış otuz kırk yaşlarındaki gerillaların karşısına, bir iki aylık eğitimini almış, on dokuz yirmi yaşlarındaki çocukları dikmekti yanlış olan.

Şimdi ne değişti? O çocuk sırf 30 bini olmadığı için mi ölecek? Ya da diğeri, su, elektrik parası öder gibi mi ödeyecek vatan borcunu? Bu tutum son derece yanlış. Açık açık sosyal ayırımcılık yapılıyor.

Şahsım adına, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin eksik, yanlış, kasıtlı uygulamalarından bıktım. Eğer bilmiyorsanız askerlik sisteminin neleri eksik, ben size söyleyeyim.

Profesyonel ordu sistemine bir an önce geçilmeli. Hayatının baharında, meslek kurma derdindeki çocuğu alıp, cehennemin ortasına atamazsınız. Madem öyle; askerlik o çocuğun mesleği olsun. Kişi de devlet de razı olsun. Alsın parasını yapsın görevini.

Yapmak istediği meslek bu değil mi? O zaman yeterli eğitim sürecinden geçirip öyle süreceksin cepheye. Savaş deprem tatbikatına benzemez. Gafil avlandığında gerçekten ölüyorsun.

Sonra illa bir şeyler düzeltilecekse, karakol sisteminden başlansın. Keklik gibi meydanlarda olan karakollar güçlendirilsin mesela.

Şimdi birde toplanan paraların akıbeti meselesi çıktı ortaya. Şehit gazi ailelerine gidecekmiş. İyi, güzel, hoş.. Giderse tabi! Benim, paraya dayalı AKP icraatlarından midem bulanmıştır her daim. Zira koskoca Deniz feneri, deprem fonları, işsizlik fonları skandalları var ortada. Ama bu kadar paranoyak olmaya gerek yok değil mi?

Benim asıl değinmek istediğim başka bir şey.

 Artık her Türk asker doğmayacak. Belki biraz milliyetçilik kokar bu duygu ama rasyonelliği de yok değil.

Bizimkisi gibi dört tarafı düşmanlarla çevrili bir kara parçasında o kadar askere gerek yok demek ki!

Sözün kısası; o kadar askere gerek yok, yarısı parayı verip kendini kurtarsın. O kadar öğretmene gerek yok, yarsı atanamasın. O kadar işçiye gerek yok, yarısı işsiz kalsın. O kadar öğrenciye gerek yok, yarısı okul üniversite bulamasın. Peki o kadar askere, öğretmene, işçiye öğrenciye gerek yokken beş yüz elli milletvekiline ne gerek var?

Önceki ve Sonraki Yazılar