Avantaj dezavantaja dönüşmek üzere

Söke’nin gündemi Fatih Akkentli!

Fatih Akkentli kimdir?

Benim için; “Bir gün kendisi için manşet haberi ve köşe yazısı yazacaksın!” deseler gülüp geçeceğim bir isimdi. Zaman içerisinde bu düşüncelerimi çürüttü ve siyasi arenada kendisine kısa sürede yer buldu. Kendisiyle hiç bir zaman yıldızım barışmadı. Genç bir arkadaş. Gençliğinin verdiği heyecanla da zaman zaman gereksiz çıkışlar yaptığını takip ettim. Özellikle Süleyman Toyran’ın CHP’den belediye başkan adaylığı aşamasında izlediği yol yanlıştı. Burada da çok önemli bir gözlemim oldu. Toyran’a karşı en ağır eleştiriyi yapan Akkentli, aday belirlendikten sonra da partisi için adayının hep yanında oldu. Toyran’ın en büyük destekçisi oldu. Hatta kendisini Toyran’a kabul ettirdi. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Siyasetçi dediğin böyle olmalıdır. Partisini ön planda tutmalıdır. “Benim desteklediğim aday adayı tercih edilmedi!” diyerek kabuğuna çekilmemiştir. Toyran’ın bu konuda bana yaptığı açıklama ne demek istediğimi ortaya koymaktadır:

“Şu 15 günlük süreçte benim en büyük destekçim. Fatih Akkentli olmuştur. Özlem Çerçioğlu listede yer vermemi istedi. Geçmişle ilgili olarak sorunları da karşılıklı konuşarak geride bıraktık. Ben de kendisiyle çalışmak isterim”

Bu sözler Fatih Akkentli’nin iyi bir siyasetçi olduğunu göstermektedir. İsmini vermek istemediğim iddialı bir siyasi partinin kendisini davet ettiğini biliyorum. Hem de ilk üç sırada yer verme garantisine rağmen teklifi geri çevirdiğini de biliyorum. Teklifi götüren belediye başkan adayının kendisinden bizzat duydum. Günlerdir siyasi kulislerde Fatih Akkentli’nin konuşulmasından daha doğal ne olabilir ki!

Gelelim asıl konumuza!

Yerel iktidarı elinde bulunduran CHP avantajını bu olayla dezavantaja çevirmek üzere! İki sağ partinin güçlü gireceği seçimden sıyrılma hesapları yapılırken çok kritik bir hata yapıldı. Bu hatadan dönülür mü bilmem ama hesap seçimden sonra sorulur. Akkentli’yi Toyran istemese kimse birşey söyleyemez. Kendisine ağır sözler sarfettiği için konu kapanabilirdi.

Amaaaaaaaaa!!!!!!

Birileri Özlem Çerçioğlu’na haddini bildirme hesaplarıyla hareket ederse iş başka!

Durum o ki, birileri Akkentli üzerinden Çerçioğlu’na fatura kesmek istiyor.

Toyran’ın bu oyunu bozacağına inancım tam. Her ne kadar, bu oyunun mimarları kendisini buralara getirmiş olsa da yanlış karşısında aklı selim davranmalıdır.

Geçenlerde çok önemli bir olay yaşandı. Söke CHP için sıkıntı yaratacak bir konuydu! Benim uyarımla tehlike ber taraf edildi. Tehlikeyi ber taraf eden kim mi? Süleyman Toyran’ın ifadesiyle Fatih Akkentli.

Daha ne diyeyim!

Bu zihniyetle ve kiminle seçim alacaksınız???

Bu arada bir de dost tavsiyesi!!!

Daha zamanınız var. Belediye Meclis Üyesi Aday Listesini biraz daha gözden geçirseniz iyi olur. Zira; AK Parti ve MHP’nin gölgesinde kalacakmış gibi geldi bana.

Önceki ve Sonraki Yazılar