AYDIN YOLU SİZCE NASIL OLDU?

 

Belediyenin başlattığı Aydın yolunu yeniden düzenleme çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar Atatürk Parkına kadar geldi. Ancak Endüstri Meslek Lisesi’nde başlayarak, Sebla Apartmanına kadar olan bölümde bitirilmesi gereken bazı makyajlama çalışmaları var. Müteahhit firma bir hafta içinde Cumhuriyet Meydanına varacak. Yüklenici firmanın işi teslim tarihi 2 Ağustos. Ancak bu tarihe kadar çalışmaların bitmesi mümkün değil. Belediyeden gün isteyecek. Çünkü Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi bir hayli zaman alacak. Meydanda çok kapsamlı değişiklikler olacak. Milli Emlak hemen para istemese eski Jandarma Komutanlığı da meydana dahil edilecek. Ama olmadı. Buranın meydana dahil edilmesi başka bir bahara kaldı. Bu haliyle de Cumhuriyet Meydanı çok modern bir görünüm kazanacak. Çok farklı bir havuz, yeni bir Atatürk Heykeli meydanın görünümünü zenginleştirecek.

Maketlerdeki görünümü gerçekten çok güzel. Makyajlama çalışmaları sona erince görüntüyü daha net algılama imkanına sahip olacağız.

Uğur Mumcu Parkı önünde yapılan çalışmalar yola ve kaldırımlara farklı bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca kaldırıma havuz yapılır mı? Bu proje kaldırıma havuz yaptırdığı için farklı bir tasarım. Geniş kaldırımlara monte edilecek banklar halkın seyir zevkini artıracak.

Biraz fazla methiyeler düzdüm galiba. Methiye pek benim tarzım değil. Ama yapılan çalışmalar benim gözümle övgüye değer. Yapılan çalışmaların hatalı yönü yok mu? Hiç olmaz mı? Çok yerde yol genişliği 6 metreye düşüyor. Yaya kaldırımlarında hiç bir sorun yok. Ama yoldan daha geniş. Yol yapımında bazı ağaçlar kesildi. Gerçi yenilerini dikmek için kaldırımda yerler ayrıldı. Ama insan yine de turunç ağaçlarının başına gelen katliama acımadan edemiyor.

Sonuç olarak, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yeniden aday olmayacağına göre, böyle bir yatırımı niye yaptı?

Çok insan başlangıçta bu projenin bir seçim yatırımı olduğunu söyledi. Ancak Özekmekçi aday olmadığına göre verilen bu hizmet ne anlama geliyor?

Verdiği sözü mü yerine getirecek? Yoksa yaptığı son yatırımla Sökelilere “Allahaısmarladık mı” diyecek?

MEHMET ERDEM SÖKE’DE

Aydın AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, dün saat 12.00’de AK Parti lokaline gelerek partililerle sohbet etti. Sanki başka konulardan söz eder gibiydi. Ama onun için en önemli yerel seçimlerdi. Dönüp dolaşıp hep Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi.

Çerçioğlu’nun Aydın’ı yönetemeyeceğini söyledi durdu. CHP’nin görev süresi içinde Aydın’a yeterli şekilde hizmet veremediğini, ilde iş görmek arıtma tesisini yenilemediğini ve Aydın’da yüzde 40 civarında arıtılmamış suyun Büyük Menderes Nehri’ne karıştığını ve dolayısıyla çevreyi kirlettiğini söyledi.

Nazilli ve Aydın’ın arıtma tesisleri eski teknoloji ile inşa edildiği için ağır metalleri arıtamıyor. Aydın genelinde en iyi arıtma Söke Belediyesi’nin. Beliğ Azbazdar döneminde inşaası tamamlanmıştı.

Mehmet Erdem’e göre Özlem Çerçioğlu, bu tesisin iş görmez olduğunu bildiği halde neden yeni bir arıtma için girişimde bulunmadı? Yeni bir arıtma devreye girseydi, isabetli olurdu. Ancak Özlem Çerçioğlu’ndan önceki Belediye Başkanı İlhami Ortekin niye böyle bir tesisi Aydın’a kazandırmadı?

Ama Mehmet Erdem, AK Partili olan Ortekin’i eleştirmek varken, CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmeyi tercih etti. Çünkü Özlem Çerçioğlu rakiplerinden bir hayli önde. Hiç belli olmaz; Bir bakarsınız Mehmet Erdem seçimlerde Özlem Çerçioğlu’nun rakibi olmuş.

Olur mu? Neden olmasın, bir engel mi var? Bana Aydın’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdem gibi geliyor.

Nitekim AK Parti lokalinde temaslarını tamamlayan Mehmet Erdem, Ticaret Odası’na ziyareti sırasında yine Çerçioğlu’nu eleştirdi. AK Parti Lokalinde yaptığı konuşmanın aynısını orada da tekrarladı. Erdem’in Esnaf Kefalet ziyaretine katılmadım. Oradan Ziraat Odası’nı da ziyaret edeceği söylendi. Sanırım oralarda da Çerçioğlu’nu eleştirecek. Çünkü Mehmet Erdem’in en büyük rakibi Özlem Çerçioğlu. Çerçioğlu Aydın’a çok büyük hizmetler mi getirdi? Onu da bilmiyorum. Ancak bildiğim bir şey var. Sempatik bir insan, halk onu çok seviyor. Bu yüzden oy yüzdesi çok yüksek. Aydın’da ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi sürpriz olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar