E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

AZBAZDAR’ IN ADAYLIĞI, SÖKE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR!

1 Kasım 2015 günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde Mehmet Beliğ Azbazdar’ın MHP’den Aydın Milletvekili 2. sıra adayı olması Söke ve çiftçiler için büyük bir şansdır. Söke ve Aydın Halkı ayaklarına kadar gelmiş olan bu şansı çok iyi değerlendirmek zorundadırlar. Çünkü böyle bir şans kolay, kolay elimize geçmez.

Azbazdar Aydın ilini ve çiftçilerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edecek misyon ve vizyona sahip tek adaydır. Çünkü hem deneyimli bir politikacı ve hem de usta bir çiftçidir. Geçmişte yaptığı Söke Belediye Başkanlığı ve TARİŞ’teki başarıları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aydın ilini temsile en yakın bir aday olma hakkını kazanmıştır. Aydın Milletvekili olduğunda da Aydın’ı ve Türk çiftçilerini en iyi  biçimde temsil edeceğine hiç şüphem yoktur.

Söke Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde onu tanıma olanağı bulmuştum. Rahmetli, emekli gazeteci Selim Sabit Pülten ağabey ile birlikte o yıllarda Aydın’da yayın yapan AY TV’ye Söke Belediye Başkanı adaylarını halkımıza tanıtmak amacı ile bu tv kanalında konuşturduk. Belediye Başkanı oldukları taktirde ortaya koyacakları ve uygulamaya çalışacakları geçerli projelerini anlatmalarını istedik. O günkü adaylar, televizyonda konuşurlarken dikkatimi Azbazdar çekmişti. Programın sorular bölümünde ona birkaç soru yöneltmiş ve halkımızı doyurucu yanıtlar almıştım. Daha sonra da gazetemdeki köşemde onu öne çıkaran yazılarla destekledim. Belediye başkanı seçilmesinde bu yazıların etkisi olmuştu. Belediye başkanı seçildiği zaman ona oy veren bir çok arkadaş ve dostlarımla okuyucularım bana şöyle dediler:
- Hocam, senin yazıların ve sorularının etkisiyle Azbazdar’a oy verdik. İnşallah bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

Allah’a şükrolsun ki, ne beni ve ne de ona oy veren seçmenlerini hayal kırıklığına uğratmadı. Bugün Söke çamur içinde kalmıyorsa, yağmur sularının selleri kentin sokak ve caddelerini basmıyorsa bunu Sayın Azbazdar’ın yapmış olduğu alt yapıya borçluyuz.
TARİŞ Başkanlığına seçildiği dönemde yazdığım bir yazıda şöyle demiştim: “Ölüyü diriltmek ne kadar zorsa, ölmüş TARİŞ’i de diriltmek o kadar zordur.”

Sayın Mehmet Beliğ Azbazdar, burada da ölü bir kurumu canlandırdı. Oraya hayat vererek, tıkanıklığı giderdi ve önünü açtı.
Aydın ilinde tarımsal potansiyel çok güçlüdür. İklimi ve toprakları her türlü ürünün üretilmesine uygundur. M.Ö. Hailkarnaslı Tarihçi Herodot bu bölge için: “Gök yüzünün altındaki en güzel coğraya!” demişti.

Bu güzel Coğrafyada daha güzel bir hayat için Türkiye Büyük Millet Meclisine bu coğrafyanın dilinden anlayan milletvekillerine gerek vardır. Onların orada yapacakları plân ve yasalarla bu topraklar bire on değil, bire yüz verecektir.

Oy da, karar da sizin.

Beliğ Azbazdar’ı gönderirseniz Aydın ve Aydınlılar kazanır.

Türkiye tarımı ve çiftçisi kazanır.

Yazmak benden oylar sizden.

Önceki ve Sonraki Yazılar