“Basın Ahlak Yasası’na uymak zorundayız”

“Basın Ahlak Yasası’na uymak zorundayız”

“Basın Ahlak Yasası’na uymak zorundayız”

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Ali Esmer:
Ahlaksızca ifadelere yer verilen köşe yazısına basın camiasından da eleştiri geldi
Gerçek Gazetesi
Söke’de yayınlanmakta olan Ekspres Gazetesi’nde, 11.08.2008 tarihli ve Levent Tuncer imzalı köşe yazısına her kesimden tepki geldi. İş ve siyasetten sonra basın sektörü de ahlaki değerlerden yoksun bir üslupla yazılan köşe yazısına tepki gösterdi. Söke başta olmak üzere, Aydın ve ilçelerindeki basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri, Gerçek Gazetesi imtiyaz sahibi Durmuş Tuna ve ailesine yönelik terbiye sınırlarını aşan saldırıyı kınadılar.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Söke fiube Başkanı Ali Esmer de yazılı basın açıklamasıyla, Ekspres Gazetesi’ni Basın Ahlak Yasası’na uymaya çağırdı. Yayın yoluyla kimsenin kişilik haklarına saldırılmamasını isteyen Ali Esmer’in yazılı açıklaması şöyle:
“Basın-yayın kuruluşları olarak toplumun menfaatleri için kamu görevi yapmaktayız. Kendi aramızdaki çekişmeleri bir kenara bırakmalı, sorunlarımızı çözerken birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Basın mensuplarının halkın gözündeki güvenlerini yitirmeleri yine bizlere zarar verir. Yaptığımız haberlerde, yazdığımız yorum yazılarında kullandığımız üsluba ve ifadelere çok dikkat etmeliyiz. Yayın yoluyla kimsenin kişilik haklarına saldırmamalıyız. Basın Ahlak yasası'na uymak zorundayız. Geçtiğimiz hafta Söke'de yayınlanmakta olan Söke Ekspres ve Gerçek Gazeteleri arasında yaşanan atışmalar camiamızı üzmüştür. Söke Ekspres Gazetesi'nde 11.08.2008 tarihinde yayınlanan köşe yazısına, Gerçek Gazetesi'nden de 12.08.2008 ve 15.08.2008 tarihlerinde cevap verilmesiyle tartışma ortamı oluşmuştur. Bu olumsuz gelişme basın-yayın kuruluşlarını yıpratmaktadır. Halkın gözündeki imajımız zedelenmekte, basına olan güven ortamı zarar görmektedir. Basın camiası olarak sıkıntılarımızın çözümü için mücadele etmeliyiz. Radyo ve televizyon kuruluşları sahipleri telif hakları yasasıyla zor günler yaşamaktadır. Gazete sahipleri de, resmi ilanların özetinin yayınlanması için başlatılan girişimler nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yaşadığımız sıkıntılar görevimizi yapmamızı zorlaştırmaktadır. Bu nedenle, basın-yayın kuruluşları temsilcileri ve çalışanları birlik, beraberlik içerisinde hareket etmelidir. Yayın politikalarımız, bölgemizin ve bölge insanımızın sorunlarının çözümü yönünde olmalıdır. Sorunların giderilmesi için, vatandaş ile yetkililer arasında köprü görevi üstlenmeliyiz. Her zamankinden daha fazla çalışmalıyız. Aramızdaki kırgınlıkları unutup, çocuklarımıza yaşanılabilir bir Söke bırakmak için çalışmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.