BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ENDİŞELERİNDE HAKLIYMIŞ...

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  konusunda günlerdir yazıyoruz. Bu kuruluşa AK Parti tarafından siyaset bulaştırıldığını ve yanlış yapıldığını dile getiriyoruz.  Bu konudaki endişelerimiz ve kaygılarımızda haklı olduğumuz kanıtlandı ve de yetkili ağızlar tarafından doğrulandı.
Şöyle ki...
Geçtiğimiz hafta cuma günü çok önemli gelişmeler yaşandı ve ardı ardına gelen basın açıklamalarıyla adeta şaşkına döndük. Önce;  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Söke Belediye Meclisi Üyesi aynı zamanda da Söke OSB Mütevelli Heyeti Üyesi İsmail Yerli sahneye çıktı. Yaptığı basın açıklamasında, “Söke OSB konusundaki açıklamaları nedeniyle Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde yüz haklı” diyerek uzun süren sessizliğini bozdu. 
...Veeeee...
Sezarın hakkını sezara vermiş oldu...
İsmail Yerli’nin açıklamalarında dikkat çeken bir diğer konu ise mütevelli heyet toplantılarının yapılmaması yönündeydi. Toplantı çağrılarının 5 gün önceden yapılması gerektiğini söyleyen Yerli, “Bugüne kadar geçen süreçte 1 toplantı yapıldı ve bu toplantı için de bana 1 gün kala çağrı yapıldı. Şehir dışında olmam nedeniyle de bu toplantıya katılamadım.” dedi.
Neymiş...
Toplantılar yapılmıyormuş...
Bir tek toplantı yapılmış o da usulüne uygun yapılmamış...
Söke OSB’nin ciddiyetten uzak nasıl yönetildiğini artık siz karar verin!!!
İsmail Yerli’den sonra sahneye, aynı zamanda da Söke Belediye Meclisi Üyesi olan Söke CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz çıktı. Yıların deneyimli siyasetçisi Gündüz, yaptığı basın açıklamasında Söke OSB konusunda AK Parti’nin izlediği yolun yanlışlığını profesyonelce anlattı. Dersine çok iyi çalıştığı belli oldu. Okuduğu yazılı metin adeta kusursuzdu. AK Parti’nin yeni seçilen, çiçeği burnunda ilçe başkanı Av. Fatih Gürer’e adeta siyaset dersi verdi.
Burada tecrübe konuşuyor dedirtti. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çok güzel sahip çıktı. 
Amaaaaaa; 
Günün finalinde öyle bir basın açıklaması bizi bekliyordu ki, şapka çıkartmamak mümkün değildi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda da Söke OSB Başkan Vekilliği gibi çok önemli bir sıfata sahip olan Ahmet Karakaş’ın açıklamaları hem nalına, hem de mıhına cinsindendi. Karakaş adeta öldürücü darbeyi indirdi. Söke OSB konusunda tüm şüpheleri yok etti. Günlerdir yazdığımız iddiaları bir bir doğruladı. Başkan Çerçioğlu’nun Söke OSB konusundaki endişelerinde ne kadar haklı olduğu böylece kanıtlanmış oldu. 
Yazdıklarımızda en ufak abartı olmadığı görüldü. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın müdehalelerini yetkili ağızdan duyduk ve öğrendik. Üç ismin de açıklamalarını yayınladık. Buradan uzun uzadıya açıklamaları tekrar  yayınlamayacağım. Gerçek Gazetesi’nin web sayfasından, adeta ibret vesikası olan bu açıklamaları okuyabilirsiniz. 
Söke OSB’nin içinde bulunduğu üzücü durum içimizi acıttı. Vali Ayyıldız’ın Söke OSB’nin seçimli yönetim kurulu toplantısında sergilediği tutumun adına müdehale derler. Yönetimde yer almak isteyen Söke’nin değerlerine, “Siz yönetemezsiniz, eli nize ve yüzünüze bulaştırırsınız” denilmiş. 
Kendisinin nasıl yönettiği de ortada. Vali Ayyıldız’ın kimlerden talimat aldığı, neden müdehale ettiğini biliyoruz. Yaşananlar; Söke OSB’nin bu saatten sonra, bu yönetimle bir yere varamayacağının göstergesidir.
Sökeli yönetici geçte olsa silkelendi. Yanlışa sonunda isyan etti.
Bu yönetim tekrar seçim kararı almalıdır. Sökeli kendi OSB’sini kendisi yönetmelidir. Bu bir onur meselesidir. Aydın’dan dizayn etmeye çalışanların oyunu son bulmalıdır.

Ha bi gayret daha...

Önceki ve Sonraki Yazılar