Başkan Özlem Çerçioğlu ve diğerleri…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından aklandı. Siyasi rakipleri tarafından bir çok konuda suçlanıyordu. Suçlamalar üzerine İçişleri Bakanlığı da harekete geçmiş ve  müfettişler görevlendirmişti. 
Özellikle 2014 yerel seçimlerinde duyduğumuz suçlamalar elbette ki, Başkan Çerçioğlu'nun gücünü azaltmaya yönelikti. 2014 yerel seçiminin mutlak galibi olarak görülen Başkan Özlem Çerçioğlu'nu halkın gözünde küçük düşürmeye yönelik iftira ve karalamalar ogün işe yaramadığı gibi aylar sonra da fos çıkmış oldu. AK Parti Hükümetinin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Başkan Özlem Çerçioğlu'nun suçlamalar konusunda hiç bir ihmalinin, suistimalinin görülmediği belirtilmiştir. Suçlamaların iftiradan ve karalamadan ibaret olduğu belgelenmiştir.
Böylece aylar sonra da olsa iftira çarkını ve bu çarkın elemanlarını Aydın halkı görmüş oldu.
Bir tarafta Aydın halkına hizmet üretmek için gecesini, gündüzüne katan Başkan Özlem Çerçioğlu diğer tarafta ise diğerleri… 
Yani; AK Parti'si, MHP'si, bu partilerin yayın kuruluşu olarak bilinen gazeteler ve bu yayın kuruluşlarında görev yapan kalemşör gazetecisi vs. vs… 
İftira çarkının figüranları ise bildik isimler. AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdem'i, Semiha Öyüş'ü, AK Parti eski İl Başkanı Sadık Atay'ı, AK Parti eski İl Genel Meclisi Üyesi aynı zamanda da Ortaklar mikseri Kenan Özcan'ı, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak'ı, MHP İl Başkanı Fevzi Köse'si… 
Yayın kuruluşu ve gazeteci ismi vermeme gerek yok. Zaten bilindik isimler. Başkan Özlem Çerçioğlu'na destek veren gazetecilere "besleme" yakıştırmasında bulunan AK Parti'nin dolayısıyle de Mehmet Erdem'in yardakçıları. Başkan Özlem Çerçioğlu Aydın için, Aydın halkına için hizmet için çalışırken, "Amerika'ya gitti!" yazabiliyorlar. Başkan Özlem Çerçioğlu'nun tam da Aydın'ı dağ, taş, dere, tepe gezdiği sırada, "Amerika'a gitti!" şeklindeki yalan haber öfke, kin ve nefrette gelinen noktayı göstermektedir.
Şimdi ne oldu!!!
Bu iftiracıların hepsi Aydın halkının gözünde yalancı durumuna düştüler. Ortaya attıkları iddiaların bir tanesi bile gerçek çıkmadı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın imzasını taşıyan bilgilendirme yazısı iftiracıların suratında şamar gibi patlamıştır. Hem de AK Partili bir İçişleri Bakanı tarafından Başkan Özlem Çerçioğlu'nun tarafsız ve temiz hizmet yaptığı dosta düşmana ilân edilmiştir. Başkan Özlem Çerçioğlu; tüm iftira ve karalamalar üzerine görevlendirilen müfettişlerin incelemeleri sonrasında  hazırladıkları raporlarına göre sütten çıkmış ak kaşık konumundadır. 
Fakat bunu bile hazmedemediler. İftira çarkının müdavimleri yine sahnedeler. 
MHP İl Başkanı Fevzi Köse basın toplantısı düzenledi ve yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti arasında işbirliği olduğunu iddia etti. 
En çarpıcı açıklama ise; MHP İl Başkan Yardımcısı İsmail Türkal'dan geldi. Türkal, Başkan Özlem Çerçioğlu'nu İçişleri Bakanlığı'nda koruyanların olduğunu iddia etti.

İftira attılar, karalamaya çalıştılar; müfettiş raporlarıyla yalancı durumuna düşünce de savunmaya geçtiler.

"AK Partili bir İçişleri Bakanı nasıl olur da CHP'li bir belediye başkanını aklar" diye hazımsızlık yaşamaya başladılar. "Başkan Özlem Çerçioğlu hakkında onlarca şikayette bulunduk, iftira attık, karalamaya çalıştık! İçişleri Bakanlığı müfettişleri onca dosyanın bir tanesinden bile Başkan Özlem Çerçioğlu'nu suçlu bulamaz mıydı?" diye dövünüyorlar.

Yalancı durumuna düştükleri için de kendilerini kurtarmaya çalışırken, açıklamalarla komik duruma düştüklerinin farkında değiller. Aydın halkı açıklamaları okudukça şaşkına dönüyor, hayretler içerisinde kalıyor. 
Aydın halkı bu siyaset adamlarına işte sırf bu yüzden itibar etmiyor. Çünkü yalancı çoban misali üfürdükçe üfürüyorlar. Yakında Pinokyo gibi burunları da uzamaya başlayacak. O zaman kendilerini gizleyemeyecekler de…
Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu bu yetersiz siyasetçiler karşısında büyüdükçe büyüyor. Her geçen gün, gücüne güç katıyor. İftiralar, karalamalar ve yıpratma çalışmaları diğerlerinin ellerinde patladıkça da bu büyüme sürecektir.
İşte Başkan Özlem Çerçioğlu ve diğerleri arasındaki fark burada yatıyor. Başkan Özlem Çerçioğlu hizmet aşkıyla çalışıyor, diğerleri fesatlık ve kıskançlık girdabında bir, bir yok olup gidiyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar