Başkan Özlem Çerçioğlu yanlış yolda yürümüyor

Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından 17 ilçeye daha iyi hizmet götürebilmek için iş makinaları kiralandı. Kiralanan araçlar sergilenince yine birilerinde hazımsızlık baş gösterdi.

Vayyy... Sen misin hizmet çıtasını her geçen gün yüksetmeye çalışan?

Ortaya atılmadık iftira, hakaret kalmadı. Başkan Özlem Çerçioğlu'nun yükselişinden rahatsız olanlar yine iş başındaydı. Yine karalamaya çalıştılar yine kendisini çok seven Aydın halkına şikayet ettiler.

Birileri bağıra dursun; Kamu kurumlarının satın alımından vazgeçerek kiralık alımına yönelmesi 2006 yılına yani uygulamanın başladığı tarihe uzanıyor. Uygulamanın başladığı tarihte kiralık araç kullanan kamu kurumları arasında Sağlık Bakanlığı birinci sırada yer almış. Kim ne derse desin, Resmi Kurumlar artık kiraladıkları araçları kullanmayı seçiyor. Uygulamanın başladığı 2006 yılından 2007 yılına kadar yani 1 yıllık süreçte bile çeşitli kurumlarca Maliye Bakanlığından kiralık araç için alınan onay sayısının 1250 olduğu görülmüş. Rakamların belirttiği gibi uygulama kısa sürede hemen rağbet görmüş. 

2015 yılına gelindiğinde ise uygulamaya geçmeyen Resmi Kurum yok gibi. İnternette şöyle bir gezinti yapayım ve araştırayım dedim. Kamu İhale Kurumu (KİK) sayfası Resmi Kurumların, özellikle de belediyelerin iş makinası ihaleleriyle dolu.

Bu da gösteriyor ki aklın yolu bir…

Demek ki, Aydın BŞB yani Başkan Özlem Çerçioğlu yanlış yolda yürümüyor. Yıllarca eski bakanlarımızdan İsmet Sezgin'in müşavirliğini yapan Haşmet Aysan'ın iddia ettiği gibi Aydın'ın, Aydın halkının parasını çarçur etmiyor, ona-buna peşkeş çekmiyor.

Eski bakan müşaviri Haşmet Aysan'ın iş makinaları kiralamasındaki iddiaları adeta deli saçması. Haşmet Aysan akıllı bir insan, ama çok , çok, çok akıllı diyemeyeceğim. Zira duvara tosladığı da oluyor. Siyaseten yapılmaması gereken hatalara imza atıyor. Hatırlarsanız 2014 yerel seçimlerinde izlediği sıtratejiyle adeta çamura batmıştı. Ne yaptığı anlaşılamadı. Topal saksağan gibi daldan dala zıpladı durdu. Sonra kendisini Aydın BŞB'nin ilk meclis toplantısında da gördük. Toplantının öncesinde ve toplantı sırasında kulisler yaparken gördük. Sağa, sola emirler veriyordu. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem'i hatta MHP Milletvekili Ali Uzunırmak'ı kullanmak istedi. Siyasi otoriteyim havası estirmeye çalıştı. Aydın BŞB Meclisini çalışamaz hale getirmek için uğraş verdi, ama sabote girişimi gerçekleşmedi. Yukarıda belirttiğim üç siyasi isimden ikisi tehlikeyi farkettiler ve Haldun Haşmet Aysan'a itibar etmediler. Özellikle Sadık Atay ve Mehmet Erdem zaman içerisinde ayaklarına dolanacağını bildikleri için, "Sen, müşavir eskisisin ve öyle kal" dediler. 

Böylece de Haşmet Aysan'ın Aydın'da ilk duvara toslayışını görmüş olduk... 

Tabii ki haşmet Aysan bunu unutmadı ve her iki siyasetçiye sosyal medya üzerinden saldırmaya başladı. 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği hesapları yaptığı bilinen Aysan'ın AK Parti içinde ağırlığını hissettirebilmesi ancak oyununun gerçekleşmesine bağlıydı. Oyununun bozulmasına sinirlenin Aysan, hemen işe koyuldu ve sosyal medya üzerinden Atay ve Erdem'e saldırmaya başladı.

Tabii ki bir de Başkan Özlem Çerçioğlu'na...

Siyasi hedefleri ve beklentileri ne yazık ki başlamadan bitti. Amacına ulaşsaydı yani Aydın BŞB Meclisini kaosa sürükeyebilseydi, AK Parti'de ağırlığı olacaktı ve bugün ismi milletvekilliği sıralamasında belkide ilk üç arasında anılacaktı.

Şimdi kin ve nefretle Başkan Özlem Çerçioğlu'na saldırıyor. Gözünü nefret bürüdüğü için de hata yapıyor. AK Parti Hükümetinin taşıt kanununda yaptığı değişikliği görmezden geliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının araç kiralamalarına imkan tanınmasıyle birlikte neredeyse bütün belediyeler tarafından tercih edildiğini bilmiyormuş gibi davranıyor.

Çünkü işine öyle geliyor...

Açıklamalarına bakınca sanırsınız ki Türkiye genelinde bu uygulamadan faydalanan sadece Aydın BŞB. Uygulama Mart 2006 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından kamu kurumları birbiri ardına araç kiralama izni için Maliye Bakanlığına başvuruda bulunmaya başlamış. İlk olarak Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve  Türkiye İstatistik Kurumunu kiralamayı en fazla tercih eden kuruluşlar arasında görüyoruz. 

Bu kurum ve kuruluşları yönetenler iş bilmez mi?  

Sanırsınız ki Haşmet Aysan biliyor ama başka kimse bilmiyor...

İrili-ufaklı Limited ve Anonim Şirketlerin son yıllarda araç satın aldıkları görülmüş değildir. Ben de üç yıldır şirketimde kiralık araç kullanıyorum. Çünkü kiralama çok avantajlı. En başta, nakit çıkışım olmadı. 40 bin lira değerindeki aracın parasını her ay ödüyorum ve tamamını masraf gösterebiliyorum. Satın aldığımda KDV’yi mahsup edemiyorum ama kira faturalarında edebiliyorum. Araçların periyodik bakımı, muayenesi, lastik değişimi gibi teknik ıvır-zıvırıyla uğraşmıyorum. Eğer aracım kaza yaparsa 24 saat içinde muadil araç teslim alıyorum.

Kısacası beni yakıtı ve trafik cezası ilgilendiriyor.

Daha büyük şirketlere çok araç kiraladıkları için ön fren diski için 70.000 km, arka fren diski için 90.000 km, ön fren balatası için 25.000 km, arka fren balatası için 40.000 km, debriyaj için 50.000 km, polen filtresi için 30.000 km ve lastik değişimi için 50.000 km. sınırları veriliyor.

Haşmet Aysan'ın amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Daha dün birlikte hareket ettiği ancak itibar etmeyip, oyununu bozan Sadık Atay ve Mehmet Erdem için "Oturdukları koltuklara ve mensubu oldukları siyasi misyona hiç bir katkısı olmayan sadece bundan beslenen ve güç elde edenlerin dikkatine" şeklinde suçlamada bulunmuştu. AK Parti ve MHP'nin gerçek yüzünü görüp, geçte olsa kırmızı kart gösterdiği Haşmet Aysan'ı böyle giderse zaman zaman duvara toslarken görmeye devam edeceğiz.

Herkes aya giderken siz yaya gidin dercesine izlediği muhalefet görevi kesinlikle prim yapmaz. Ne Başkan Özlem Çerçioğlu tarafından ne de Aydın halkı tarafından da ciddiye alınmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar