BELEDİYE ADAM KA-YIR-MA...

Başkan Toyran’ın düşmanlığı neden???

Söke Çayı'nın geçtiği derenin üstüne yıllar önce yapılan Koyuncuoğlu Çarşısı’nda işyeri bulunan esnaflar sıkıntılı. Söke Belediye Başkanı seçilen Süleyman Toyran göreve gelir gelmez buradaki dükkanların yıkılacağını ve yerine Eskişehir’deki Porsuk Çayı örneğinde bir proje yapacağını belirtti.

Buraya kadar her şey tamam…

Bu projeden dolayı Söke olarak destekçisiyiz de…

Amaaaaaaaaaa…

İşin bir de görünmeyen başka yüzü var!

Başkan Toyran’ın buradaki esnafa karşı bir düşmanlığı veya bir husumeti mi var?

Koyuncuoğlu Çarşısı esnafının (tamamının olmamasına rağmen), Söke Belediyesi’ne kira borçları olduğunu söylüyor. Adeta Söke halkına bu insanları şikayet ediyor. Buradaki esnafı itibarsızlaştırıyor. Onları vebalı duruma sokuyor…

Peki; Başkan Toyran bunu neden yapıyor dersiniz!!!

Acaba! aile breylerinden herhangi birisi ya da kendisi geçmiş zamanda buradaki esnafla bir sorun mu yaşadı? Aralarında bir husumet mi oluştu?

Sayın Başkan!!!

Koyuncuoğlu Çarşısı esnafı diyor ki;

Bize karşı düşmanca ve acımasızca yaklaşım sergileyen Başkan Toyran, neden acaba Maraton TV ve 09 TV’nin sahiplerine(!) (sahibine) karşı aynı şekilde davranmamaktadır?

Bünyelerinde 3 adet radyo da bulunan bu işletmelerin sahipleri de Söke Belediyesi’nin kiracısı. Bedesten’de kiracı durumundaki bu yayın kuruluşlarının birikmiş, yüklüce kira borçları olduğu halde bir de ödüllendiriliyorlar. Bu yayın kuruluşlarına ayda toplam 4.838,00 TL. ödeniyor ama kira alacağı bırakın tahsil edilmeyi mahsuplaşmaya bile gidilmiyor. Ne hikmetse, bu yayın kuruluşlarının vergi borçlarını ödememeleri konusunda da adeta yardımcı olunuyor. Bir nev’i vergi borçlarını Devletten kaçırmalarına alet olunuyor.

Binlerce liralık kira alacağı olduğu halde bu yayın kuruluşu hakkında (bize yaptığı gibi) Söke halkına neden şikayetçi olunmuyor?

Söke Belediye Başkanı Toyran’da Allah korkusu yok mudur? Belediyeyi keyfe keder yönetme hakkını nereden buluyor? Oylarımızla oturduğu başkanlık koltuğundaki süresi kum saati misali süratle azalıyor. Bunu da mı göremiyor?

Evet, sayın Başkanım…

Durum bundan ibaret?!?!

Böyle diyor Koyuncuoğlu Çarşısı esnafı!!!

Siz ne diyorsunuz bu işe???

Babanızın toptancı dükkanını işletmiyorsunuz artık. Söke’yi yönetiyorsunuz. Koyuncuoğlu Çarşısı esnafının da oylarıyla oturduğunuz başkanlık koltuğunda hakkaniyetli davranın. İnsanlara çifte standart uygulayamazsınız. Üvey evlat muamelesi yapamazsınız. O makamın hakkını vermelisiniz. O koltuğun ağırlığı var. O oylar size halkın emaneti ve hıyanet edemezsiniz. O koltukta gününüzü gün edemezsiniz. Makam koltuğunuza kaykılarak, meyve yiyerek, sms mesajı atarak, gelen gidenle şapur-şupur, yarabbi şükürle bu iş yürümez…

Söke Belediyesi Basın Bürosunda görevli aynı zamanda da basın danışmanınız görünümündeki meslektaşım Levent Tuncer bu yayın kuruluşlarının sahibi konumundaki kişilerin dün akşam evlerine misafir olmuşlar. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundular. Allah muhabbetlerini arttırsın. Yedikleriniz lupur, lupur et olsun. Paylaşımın altına da ‘’Adam gibi muhabbet’’ yazmışlar…

Levent kardeşim, Erol Özhavutçu Bey!…

Bu paylaşımın altına yazılacak en uygun söz; ADAM KAYIRMA dır…

Bizi yöneten adama da söylenecek tek söz; ADAM KA-YIR-MA dır.  

Söke Belediyesi eliyle semirilin bakalım... İnsanlar işinden, aşından ve de ekmeğinden olurken siz yiyin gari... aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin bakalım!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar