BELEDİYE GÖÇÜYOR

 

Vazgeçtim diyorum bazen, artık şu Söke Belediyesi ile ilgili yazmayayım... Bir çok arkadaşımız/dostumuz alınıyor. Söylemiyorlar ama alınıyorlar. Ama nafile. Belediyenin saçmalıkları devam ettiği için hem de gözümüzün içine sokularak, biz de yazmak zorunda kalıyoruz.

Dost /arkadaşlara selamlar. Bu yazıyı onlarda okusun. Sanırım bu kez bize hak verecekler.

Yer, Cumhuriyet Anadolu Lisesinin bulunduğu sokak. Dostlar Sokak. Alt tarafta Özen sitesi, üst tarafta Alfa, Gökhan, Elvan siteleri. Alfa sitesinin önünde yaklaşık 30-50 metre yol göçmüş.

Yol 2009’dan beri kısım kısım göçüyor, sanki almış başını gidiyor gibi.

Söke Belediyesi 2009 yılından beri uyuyor.

Beyanlara göre, soruna neden olan da Söke Belediyesi imiş. Alt taraftan toprak alınmış.

Çözümü yolun üstüne naylon branda örtmüşler, toprağın kaymasını engellemek için.

İstinat duvarı yapılması gereken yerlere bizim belediyemiz naylon duvarı yapıyor, yatışıyor da…

İki dönemdir, büyük umutlarla iktidara gelen sosyal demokrat CHP belediyesi  ne yazık ki Söke’mizi azman bir köy olmaktan kurtaramamış. Şu sıralar göçen, kayan bir köy durumuna getirmek üzereler.

150 hanenin oturduğu bir sokak Dostlar Sokak. 150 hane göçüyor, belediye uyuyor.

Duyduğumuza göre Söke Belediye Meclisinden de kovulmuş bu insanlar. Nereye gidecekler? Evleri göçerken kendileri Söke’de kalmak istiyor ama belediye hayır diyor. Siz de göçün diyor.

Ya Belediye Başkanı Sayın Özekmekçi, hiç başını kaldırıp Söke’ye, Söke’nin mahallelerine, sokaklarına bakıyor mu? Söke’nin insanlarına bakıyor mu?

Bu mudur belediye başkanlığı? Bu mudur halkın sorunlarını çözmek? Bu mudur halkçı belediyecilik, Sosyal demokrat belediyecilik?!...

Ya kent meclisi... Kent Meclisi ne yapıyor? İnsanlar sorunlarını anlatmak istedikleri Belediye Meclisinden kovulurken, kent meclisleri ne yapıyor? Bu durumu kınamaları gerekmiyor mu? 2009 yılından beri kayan bir sokak için neden önlem alınamıyor?

Kemalpaşanın üst tarafına mesire yeri yapacağız derken, tonlarca istinat duvarına belediyemizin gücü yetiyor da, yüzlerce çocuğun yaşadığı sokağa istinat duvarı neden naylon örtü ile yapılıyor?

Aydın caddesinin yıkıp yeniden anlamsız bir biçimde yapmaya çalışmak yerine, oraya yapılacak masraf Dostlar Sokağa yapılamaz mıydı? 2009 yılından beri Dostlar Sokak ve insanları bekliyor. Bekliyorlar Belediyeleri onların sorunlarını çözecek diye...

Belediye Nerede?!...

Önceki ve Sonraki Yazılar