BİR ERMENİ KLASİĞİ

Fransızlar Ermeni soykırımı yoktur diyenlere para ve hapis cezası uygulayacakmış.

SİZCE;

FRANSA ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR DİYENİ CEZAYA ÇARPTIRMAKLA, TÜRK MİLLETİNE Mİ KÖTÜLÜK ETMİŞ OLUR?

ERMENİ MİLLETİNE Mİ İYİLİK ETMİŞ OLUR?

YOKSA KENDİ MİLLETİNİN DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE Mİ DARBE İNDİRMİŞ OLUR?

Tabi ki hepsi..

Sarkozy yaklaşan seçimlerde türbine oynamak zorundaydı. Hem zaten 24 Nisan’da yaklaşıyor. Büyük rant sağlar Ermeni diyasporası.. Kimin umurundaki devlet arşivleri. Ermeniler bilmiyor mu sanki Fransız üniformalarıyla Türk köylerini bastıklarını..

Ayaklarının altına çivi çaktıkları insanları Murat Çayı'na attıklarını?

Hamile kadınlara tecavüz edip, karınlarındaki bebekleri kestiklerini? Tabiki biliyorlar.

Peki ya Fransa bilmiyor mu kendi tarihindeki katliamları?

Cezayir'i,

Ruanda'yı.

Peki ya dünya bilmiyor mu Osmanlı'yı?

Başına ne geldiyse çok milletlilikten ve her milleti himaye etmekten gelen Osmanlı'yı...

Günahsızız demiyorum, bizim de günahlarımız var tabiî ki.

Durup dururken Ermenistan'a neden yeşil ışık yaktık mesela. Anayasasında Türkiye'den geri alınacak topraklar maddesi bulunan, milli takım formalarında ve memleketlerinin göbeğinde Ağrı Dağı'nın sembolü olan, her 24 Nisan'da dünyayı olmayan bir soykırımın propagandasına çağıran, şımarık Ermenistan'a milli maç yalakalığını neden yaptık?

Şimdi ne bekliyorduk ki dünyadan. Bizim bile kabul edip etmemekte karar veremediğimiz soykırımı ret etmesini mi?

Ama madem herkes bizim sorunlarımızla uğraşıyor, biz de kendi sorunlarımıza daha fazla kafa yormayalım. Mesela Fransa'yı tartışalım şu sıralar. Nasıl olur da kendinden olmayan bir millet için, kendi milletine ceza kesmeye hazırlanıyor. Yazık, hiç düşünce özgürlüğüne yakışır bir hareket değil keza insan haklarına da. Bir avuç şımarık Ermeni milleti için, jeopolitik önemi tartışılmayacak bir ülkeyi karşısına alıyor. Seçim kampanyası adı altında, kendi milletine ceza vaadinde bulunuyor. Akıl alır gibi değil!

Gerçekçi olalım.

Bu düzende, emperyal ülkelerde silah sanayi ve ilaç sanayi, nasıl birbirini destekler nitelikte iş yapıyorsa, kendini birinci sınıf zanneden ülkelerin, üçüncü sınıf olarak adlandırdıkları ülkelere soykırım iddiası satarak sömürmeleri de aynı derecede iş yapacaktır. Bu kadar bir basit Ermeni sorununun çözülememesinin yegane sebebi budur.

Bu iddialarla belki insanları uyutabilirsiniz, vicdanları susturabilirsiniz, cezalar keserek korkutabilirsiniz de, peki ya ortadaki yaşanmış koskoca tarihi, onu ne yapacaksınız. Aptal beyinler karşısında her zaman güçlü olabilirsiniz ama tıpkı Ermeni soykırımı yoktur diyebilen o Fransız kadının söylediği gibi; "ben okudum araştırdım bu iddialar kesinlikle doğru değil" de diyebilirsiniz.

Ne de olsa okuyan, araştıran, insanlar için aklın yolu birdir.. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar