MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“Bir fotoğraf ve düşündürdükleri”

 

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından 6 ayda bir yayınlanan, Türkirye’de ilk defa İngilizce ve Türkçe hazırlanan Avrupa Birliği Süresinde Aydın Dergisi ve AB Proje Döngüsü Yönetimi ve Çeşitli Fon Kaynakları kitabı yayınlanmış.

Sayın Valimizin elinde kitabı ilk gördüğümde dikkatimi çeken, kitabın kapağındaki Erasmus ismiydi.

Erasmus tarihin tanıklık ettiği Müslüman ve Türk düşmanı bir şahsiyettir. Avrupalı bu isimle eğitm programları açabilir, fonlar tahsis edebilir. Bu onların tarihi şahsiyetlere verdiği önemi, dahası tarihlerini çok iyi bildiklerine delalet edebilir, eder de!..

Biz de tarihimizi onlar kadar bilebilsek keşke, ki bilebilmiş olsaydık Aydın gibi aydın insanların memleketinde böyle bir kitapçıkta o şahsın ismini kapağa taşımazdık herhalde.

Algı yönetimi bu olsa gerek! Kafalarımıza işte böyle sokuluyor AB değerleri! Onlar için iyi olan bizim için iyi ve muteber olmayabilir. Onlar zinayı suç olmaktan çıkarıyor diye biz de çıkarıyoruz iyi mi? Onlar Erasmus’u seviyor, sayoyor diye ben neden seveyim ki! Ben Akşemseddin’i, Mimar Sinan’ı, kendi toplarını kendi yapan Fatih’i sayıyorum. 12. Asır’da Selçuklu’yu üniversite ile buluşturan Nizam-ül Mülk’ü seviyorum. AB ilkelerini girdiğimiz süreç itibariyle uygulamaya çalışmamızı anlıyorum da, onların bizleri sevmeyen düşman olan şahsiyetlerinin bize dayatılmasını hazmedemiyorum…

Sayın Valim, AB Koordinasyon Merkezi’ne ingilizce öğretmeninin yanına lütfen bir de tarih öğretmeni görevlendirirseniz eğer tarihi yanılgıları da önlenmiş olursunuz.

Mümkünse o kapağı değiştirebilir miyiz?

 Arz ederim…

Önceki ve Sonraki Yazılar