BİRAZ SOLDUYU

 

Görüyorsunuz; bir rüzgar esiyor, herkesin eteğindeki taşlar birden bire dökülüyor. Klasik deyimimizdir, bu sayımı kimler ne zaman yaptılar bilinmez ama öteden beri hep söylenir yazılır, bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman diye. Öyle mi gerçekten. Bu konu üzerine son bir istatistik yapıldığını görmedim bekliyoruz.

Ancak, son bayrağa yapılan saygısızlıktan sonra anlaşıldı ki, bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman ve milliyetçi.

Nasıl mı? Şöyle.

Ne zamandan beri Kürt halkı ile barış yapılması için açık ya da gizliden gizliye görüşmeler yapıla gelmekte. Öcalan ziyaret edilmekte, karşılıklı heyetler düşünce alışverişinde bulunmaktalar.

Barış yapacağınız kişi ya da kişilerle görüşmeden barışın olamayacağını düşünürsek, bizlere düşen barış için yapıcı destek sunmak olmalıdır.

Barış için yapıcı destek olmak yerine bu güne kadar gördük ki ana muhalefet partisi CHP ve üçüncü parti olan MHP bu görüşmelerde hükümete ya da Kürt hareketine hiçbir destek vermedikleri gibi, MHP özellikle köstek olmaya çalışmış ve CHP’de barış olmasın umudunu hep içten içe beslemiştir.

Görüyoruz ki, bir densizin ya da denlinin, bir çocuğun ya da büyüğün, bir doğrunun ya da yanlış  bir kişinin bayrağa yaptığı kabul edilemez saldırı sonrası, Sayın Başbakandan tüm muhalefet partilerine, milliyetçi mukaddesatçılara, ulusalcılara kadar herkes ,o kişinin oracıkta neden vurulmadığını söylemektedir.

Oysa bu ülkede hukukun üstünlüğü yok mudur?

Bu ülkede Milletlerarası sözleşmeler, o hep başımız sıkıştığında gündeme getirdiğimiz anayasa, yasalar, yönetmelikler yok mudur?

Bayrağa yapılan saldırı sonucu yapanı oracıkta vurup öldürmek suç değil midir?

Bayrağa yapılan saygısızlık ya da saldırılar hangi ülkenin olursa olsun suçtur ve bu kanunda düzenlenmiştir.

Ancak kanundaki düzenlemesi de yaptırımı idam/öldürmek değildir.

Şimdi bu sokak kanunlarının uygulanması talebi bu ülkenin her yanındaki insanlarca istenmesi bize neyi göstermektedir?

Demek ki bu ülkede demokrasi sadece AKP tarafından çiğnenmemekte, CHP, MHP ve neredeyse tüm sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikalarca çiğnenmektedir.

Demek ki bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman ve milliyetçi, ulusalçı, mukaddesatçı, faşist,

Demek ki bu ülkede suç işleyenlere; Ceza kanunlardaki cezaları vermeyeceğiz, çoğunluğun talebi ne ise onu uygulayacağız. Yani çoğunluk asalım diyorsa asacağız, keselim diyorsa keseceğiz, vuralım diyorsa vuracağız.

Demek ki yargılamadan infaz edeceğiz.

ee.. bu ülkenin kültürü de bu zaten, yargısız infaz etmek, alışılmış ya bir kez..

Yazık, çok yazık.

Bu ülkede hukuk var sanırdık ve bu hukuka az da olsa inanan insanlar, her kesimden öncelikle hukukun üstünlüğüne inanan aydın insanlar var sanırdık..

Şimdi her bayrağı sırtına alan yargısız infazcı olmuş, yazık ülkeme yazık.

Provokasyona  gelen bir ülke ve bu ülkenin provokasyona gelen halkları biraz sol duyu lütfen…

Önceki ve Sonraki Yazılar