HÜSEYİN ÇETİNKAYA

HÜSEYİN ÇETİNKAYA

Buğday’ın ardından

Söke ovasında buğday hasadı tamamlanmak üzere.

 

Buğday alımı başta Başak Tarım olmak üzere birkaç noktada alımlar devam ediyor.

 

Buğdayın ardından çiftçi ne ekeceğini düşüne dursun, Monsanto Firmasında görevli Zir. Müh. Salim GÜLERYAKICI ”Türkiye’nin birkaç yerinde denemelerimiz var. Özellikle Söke Ovası’nda buğdaydan sonra önerilecek türler; Silajlık mısır olarak “DEKALB C955 “  Hem Silajlık hem de tane mısır olarak değerlendirilebilecek “DEKALB DKC6610“ dur. Ayçiçeği olarak da  “DEKALB C207” dir. Çiftçilerimiz bu türlerden herhangi birini ekmeleri halinde yüksek verim alacaklarından kazançlı çıkacaklar” dedi.

 

Buğdayın ardından önerilen başka türlerde var. Ayçiçeği olarak “MAY AGRO SİRENA”dır.  Pamuk olarak “BEYAZ ALTIN BA119”dur. Ayrıca Pamuk olarak “Söke Birlik Tohumculuk N342” önerilen türler arasındadır.

 

Söke yerel basın ve yayınlardan edindiğimiz bilgilere göre, ürün sulamalarında sorunlar yaşanacağını, sulama sayılarında sınır koydukları, sulama sınırını aşanlara cezai yaptırımlar uygulanacağı bütün çiftçilerimize davul ve zurna eşliğinde anlatıldı. Çiftçi tedirgin.

 

Anlaşılan buğdayın ardından hangi ürünün ekileceğine tercih hakkı çiftçi değil, su ve sulama belirleyecek. Hangi ürün daha az su istiyorsa.....

 

İhtiyaç duyduğunuz konularda en yakın tarım kuruluşuna danışmayı ihmal etmeyiniz.

 

Ürününüz bol ve bereketli olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar