Çankaya'ya çıkar mı, çıkmaz mı?

    Sayın başbakan, Çankaya’ya yakışır mı? Yakışır. Hem de,  bal gibi yakışır.

      Peki, Çankaya’ya çıkar mı? Hem çıkar, hem çıkmaz.

      Erdoğan Çankaya’ya çıkar. Hem de, bileğinin hakkıyla.Kimseden izin bile almadan.Kendi partisinin milletvekillerinin oylarıyla.Büyük bir çoğunlukla.Çıkar ve tepeye oturur.Yok azınlığın Cumhurbaşkanı olurmuş, yok oraya yakışmazmış.Yok oraya çıkarsa tehlikeli olurmuş.Geçelim bunları.Bunlar çirkin dedikodudan başka bir şey değildir.

      Başbakanın Çankaya’ya çıkması için belli şartları var. Vatandaş bu şartların yerine gelip gelmediğine bakar. Değerlendirmeyi de ondan sonra yapar.

      Başbakanın Çankaya oturması için şartlar uygun mu? Tabi ki uygun.

      1-Çankaya’ya çıkmak için belirli bir çoğunluk oyuna sahip olmak gerekir. Çoğunluk var.(Milletvekilliği çoğunluğu)

      2-Eğitim düzeyi yeterli mi? Yeterli.

      3-Siyasi kariyeri yeterli mi? Yeterli.

      4-Liderlik görüntüsü kuvvetli mi? Kuvvetli.

      5-Boy desen yerinde.Genç,azimli,uyanık ve  çok zekâlı.Vs,Vs.

      6-Türkiye vatandaşı mı? Tabi ki evet.

      Başbakan Çankaya’ya çıkmaz mı? Çıkmayabilir. Vereceği karar O’nun en tabi hakkıdır. Bence de çıkmaması daha iyi olur.Öyle olacağa da benziyor.

     Neden çıkmak istemez?

    Ülkemiz yıllarca koalisyon hükümetlerinden çektiğini, Fransız’dan, İngiliz’den,Alman’dan çekmedi.Bunun için memleket istikrâr istiyor.

    1-Tek başına hükümetlerde idare tek elden olduğu için, bakanlıklar arasındaki kopukluk gideriliyor.Yukarıdan verilen talimatlarla işler tek elden tıkır, tıkır işliyor.Koalisyon hükümetlerinde, bir parti bakanının isteği diğer parti bakanını tarafından iç muhalefet olsun diye reddediliyor.Onun için vatandaş tek parti iktidarını istiyor.

     2-Ekonomi istikrâr istiyor.Parti isimleri ön plâna çıksın diye devlet hazinesi soyulmasını,amcalara,dayılara,imtiyazlılara peşkeş çekilmesini artık halk istemiyor.Böyle uygulamalarda, vatandaş karşısında bir tek sorumlu görmek istiyor.

     3-Ülke istikrarının iyi olması için zengin ülke haline gelmemiz lazım.Bu da Petrolle oluyor.Petrolümüz olmadığına göre de, belirli noktalarda istikrarı iyi sağlamamız gerekiyor.Başta çalışma zihniyetini,devamında sosyal olgunun ve daha sonrada dünya devletleri ile yarışır hale gelebilmek gerekli.Bu da siyasi istikrarla yapılacaktır.

     4-“Laiklik elden gidiyor” korkusunu üzerimizden atmamız gerekiyor.Bu da sağlam ve kararlı bir başbakanla olur.Yazılı ve görsel basının bu kadar geliştiği bir ülkede, hiçbir zaman laiklik bir yerlere gidemez.

     5-Çankaya, yorgunluk giderilen, dinlenilen,istirahat edilen bir yer gibi görülüyor. Cumhurbaşkanı yetkilerinin bu kadar az olduğu bir Çankaya’ya, akıllı, devletinin,milletinin menfaatlerini üstün tutan birisinin  geçmesi de, hiç de akıllı olmaz.Sayın Erdoğan, bir siyasi partinin başkanı olmasaydı,Türkiye’nin  çoğunluğa sahip bir iktidarın başbakanı olmasaydı Çankaya’ya çıkacağını çoktan açıklamış olurdu.Belli ki, Çankaya için daha fazla kriz yaratmak istemiyor.

      İş adamları, köylüler ,esnaflar,AKP tabanı, başbakandan bir beş yıl daha kalmasını istiyorlar.Haklılar.Başbakan bir beş yıl daha kalmalı.Çünkü daha yorulmadı.Başbakanlar için Çankaya bir dinlenme yeri olmamalı.Başbakan iyice yorulmalı.

      Büyük muhalefet partisi iktidar niyetlisi olmadığı için, diğer siyasi partilerimiz de gerekli çoğunluk oylarını toplayamayacağı için,öyle görünüyor ki, bir beş yıl daha aklanacağız.

      Bu beş yıllık bir sürede sayın Erdoğan’da Başbakan olmalıdır. İşte bu yüzden başbakan Çankaya’ya çıkmayabilir.

        Öyleyse Çankaya’ya kim çıkar. Sayın Erdoğan yılların verdiği teşkilâtçılığı ile devamlı gündem yokluyor.Nabız tutuyor.Siyasi partileri Çankaya fobisinden çıkarmamaya çalışıyor.Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir gün kala bomba patlayacaktır.Şu andaki seçim anketlerine göre AKP hâlihazır oylarından bir miktar kaybetmişe benziyor.Kaybedilen oyların geri dönmesi ve vatandaşın güvenini tazelenmesi için büyük bir bomba patlayacak.

       Başbakan çıkacak millete diyecek ki “Ey benim aziz milletim.Sizin iyiliğiniz için,Milletimin bekası için,iç ve dış düşmanların çatlaması için, Çankaya’ya çıkmayacağım.Ben başbakan olarak sizinle yola devam etmeye karar verdim.Var mısınız benimle?” diyecek.Vatandaşın büyük bir teveccühünü alacak.Tek başına iktidara tekrar gelecek.

      Peki sizce, başbakan Çankaya ya çıkar mı? Çıkmaz mı ?

Önceki ve Sonraki Yazılar