ÇERÇİOĞLU BİR KAHRAMAN, AYYILDIZ İSE FİGÜRAN...

Aydın'ın Topuklu Efesi Özlem Çerçioğlu, dün Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Çerçioğlu, basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdikleri toplantıyı çok iyi yönetti. Başkan Çerçioğlu'nun rahat tavırları ve konuya hakimiyeti ve kararlı görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. Zaman zaman basın mensuplarıyla girdiği esprili konuşmalarının yanısıra Vali Erol Ayyıldız'a yönelik ince mesajları da toplantıya damga vurdu. 
Aydın'ın mülklerinin Aydın Valiliği marifetiyle Ankara'ya peşkeş çekilmesinin önüne geçen Topuklu Efe, Aydın halkının gözünde adeta bir kahraman. Bilindiği gibi; Aydın insanının vergileriyle, bağışlarıyla yoktan var ettiği taşınır ve taşınmaz mülkler neredeyse Ankara'da ilgili ve ilgisiz Bakanlıklar arasında pay edilecekti. 
Anlaşılan o ki, Aydın Valiliği yani AKP Hükümeti bu olayda Aydın İli'ni Osmanlı İmparatorluğu'na benzetti. Bilindiği gibi, Rusya İmparatoru 1. Nikolay'ın Osmanlı İmparatorluğu için kullandığı düşünülen "Avrupa'nın Hasta Adamı" şeklinde bir sözü tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Petersburg'da 9 Ocak 1953 tarihinde söylenen bu deyimin açılımına göre; 1. Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri Boğazın hasta adamı olarak gördükleri Osmanlı'yı küçümsüyorlardı. Ekonomisi bozuk ve sahipsiz olarak görülen Osmanlı Avrupa'nın gözünde böyleydi.
Anlaşılan o ki, Aydın Büyükşehir Belediyesi için de birileri böyle düşündü!
2014 yerel seçimlerinde en yakın rakibi AKP'ye 100 bin oy fark atarak seçimin galibi olan Başkan Çerçioğlu gerçeğini görmek istemeyenler yanıldıklarını zaman içerisinde çok iyi gördüler ve daha da görecekler. 
Aydın İli'nin bir sahibi olduğunu, Aydın BŞB'nin ekonomisinin de çok iyi olduğunu dost-düşman yaşayarak gördü.
Çerçioğlu, büyükşehir belediye başkanı olduğu 25 aydır sadece bu konuda değil, bir çok alanda engellemelerle karşılaşıyor. Son olarak eski otogarın yanındaki Carrefour alanına yapmayı planladıkları DİM-1 (Dünya İş Merkezi) projesi sekteye uğratıldı.
Sahnede yine Aydın Valiliği dolayısıyle de AKP Valisi Ayyıldız var! Valinin bizzat şiktayetiyle Bölge İdare Mahkemesi "Yürütmeyi durdurma” kararı verdi. 
Topuklu Efe, bu gelişme üzerine şimdilik DİM-1 projesi ihalelerini iptal ettiklerini açıkladı.
Çerçioğlu'nun basın toplantısında ilgili ve ilgisizlere yönelik verdiği bir mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum!
"AYDIN HALKI ŞUNU BİLSİN Kİ, HİZMETLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR VAR..."
Kim bunlar? sorusunun cevabı Aydın insanı tarafından çok iyi bilinmektedir! Aydın Valiliği eliyle AKP Aydın'a gelecek hizmetleri engellemektedir. Vali Ayyıldız bu olayda sadece bir figürandır. 
Figüran nedir? Figüran'ın sözlük anlamına baktım ve dizi ve filmlerde sokakta ya da olay yerinde bulunan sıradan insan rolündeki amatör oyuncular için kullanıldığını gördüm. Ayrıca; savaş filmlerinde yapım ekipleri çok sayıda figüran kullanmaktaymış. 
Vali Ayyıldız'ın üstlendiği rol bu olsa gerek. 
Ortada bir savaş var! 
AKP tarafından başlatılan bir savaş!
Aydın BŞB'ye yani Özlem Çerçioğlu'na karşı açılan ama aslında Aydın insanına yönelik bu savaşta hizmetin engellenmesi için amansız bir mücadele veriliyor. 
Bu mücadelede de Vali Ayyıldız'ın kendine düşen rolün gereği yaptığı iş figüranlık. Figüranlıkta aranan bir çok özellik arasında en çok dikkatimi çeken ise; söylenenleri çabuk kavrama yetisi oldu. Bu özellik figüranlık işinde büyük önem taşıyormuş. 
DİM-1 projesinin iptalinde ne yaşandığına bakacak olursak, Vali Ayyıldız'ın figüranlık işini iyi yaptığını görmekteyiz. AKP Valisi Ayyıldız'ın şiktayetiyle Bölge İdare Mahkemesi "Yürütmeyi durdurma” kararı verdi. 
Peki, figüran neye göre seçilir? 
Sahnenin bağlamına göre uygun görünüşe sahip oyuncular talep edilirmiş. 
Aydın sahnesinde en uygunu Vali Ayyıldız olduğunda herkes hem fikir. Bundan kimsenin şüphesi yok. Nede olsa, üstlendiği rolü 25 aydır lâyıkiyle yerine getiriyor!
Hah işte tam da bu konuya değinecektim ki, Başkan Çerçioğlu'nun basın toplantısında söylediği bir söz aklıma geldi. Yazımı da Topuklu Efe'nin bu meydan okumasıyla bağlayıp, bitireyim…
Kendilerinden genelde günlük olarak yararlanılan fügüranlar bazı durumlarda birkaç bölüm boyunca da çekimlere katılabilirlermiş. 
25 aydır Aydın'a gelecek hizmetlerin engellenmesi konusunda uğraş veren Vali Ayyıldız için Başkan Çerçioğlu ne dedi?
"Biz bu projeyi öyle ya da böyle yaşama geçireceğiz. Aydın halkı bu projenin bittiğini görecek ama bakalım birileri görebilecek mi?"
AKP'nin kendisiyle bir kaç bölüm için değil, uzunca bir bölüm için figüranlık işi anlaşmasına vardığını anladığımız Vali Ayyıldız'ın bakalım Dünya İş Merkezi 1-2-3... ve benzerlerinin Aydın semalarında yükselişini görebilecek mi...
Tarih Özlem Çerçioğlu’nu bir kahraman olarak yazacak ama Vali Ayyıldız için durum pek parlak değil...

Aydın tarihindeki yerini bir figüran olarak alan Vali Ayyıldız hizmetleri engelleyen bir kişi olarak hep hatırlanacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar