ÇERÇİOĞLU; DİKEN ATAN O KADINA GÜL ATTI

AYDIN'A, AYDIN HALKINA VE BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA YÖNELİK DÜNYA ÇAPINDA ÇİRKİNLİĞE İMZA ATILDI...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun “Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkıyoruz” adı altında düzenlediği yürüyüş demekki birilerini rahatsız etti.

Büyükşehir belediyesi çalışanları ve vatandaşların yürüyüşe yoğun katılımı görülmeye değerdi. 

Aydın halkı, Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıktığını göstermek için Aydın'ın Topuklu Efe'si Özlem Çerçioğlu'nu her zaman olduğu gibi bu yürüyüşünde de yine yalnız bırakmadı.  

Atatürk Kent Meydanında güzel görüntüler vardı. Aydın'a ve Türkiye'ye barış, demokrasi mesajlar veriliyordu ki, Dünya çapında bir çirkinliğe imza atıldı. 

AKP İl ve Kadın Kolları Başkanlarının, Başkan Çerçioğlu’nun düzenlediği  “Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkıyoruz” yürüyüşünü çelmeleme çabaları hafızalarımıza kara bir leke olarak kazındı.

Birlik ve beraberlik adına atılan adım çok büyüktü. Başkan Çerçioğlu'nun prim yapmasından rahatsız oldular ve yürüyüşü provoke etmeye çalıştılar. 

Başkan Çerçioğlu'nun halka hitaben yapacağı konuşma metninin yine bir kadın tarafından yırtılması ne demektir?

Bu çirkinliğe imza atan AKP Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş güya Türkiye'nin eski güzellerindenmiş…

İstediği kadar Türkiye güzeli olsun, Dünya çapında çirkinliğe imza attı ve böyle hatırlanacak. 

Demek ki, güzellik yarışmalarında iç güzelliğe de önem verilmesinde fayda varmış...

Bu davranışın kabul edilir hiç bir tarafı yok!

Yürüyüşü organize eden Başkan Çerçioğlu ev sahibi konumundaydı ve misafir perverliğin en güzelini sergiledi. Yürüyüş; CHP'li bir belediye başkanı olan Özlem Çerçioğlu tarafından tertiplenmesine rağmen, AKP istediği gibi slogan attı hatta tertip komitesi gibi davrandı. Kimse müdehale etmedi. Hatta Cumhurbaşkanı için atılan sloganlara CHP'liler de eşlik etti. Aydın ilk kez böyle bir birlikteliğe imza atıyordu. Tayyip Erdoğan karşıtı olanlar bile AKP'nin sloganlarına destek verdi. 

Ancak anlaşılan o ki, atılan o sloganlar ortalığı karıştırmak içinmiş. AKP'lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan için sık sık anons ettirdikleri, "Türkiye'nin Başkomutanı ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı" söylemleri tahrik amaçlı kullanılmış olabilir mi?

CHP'lilerin AKP'lilerle birlikte slogan atmaları beklenmiyordu ve bu yaklaşım birilerinin hesaplarını bozmuş ve sinirleri germiş olabilir mi?

Bir de AKP Aydın Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş'ın çıkışını Çerçioğlu'nun gücünden faydalanma girişimi olarak görüyorum. Daha önce de gördük bu ayak oyunlarını. Rakip partilerin milletvekilleri  Özlem Çerçioğlu ile uğraşmayı hep görev bildiler, siyaset yapıyoruz sandılar. 

Dünya çapında çirkinliğe imza atan Sarıbaş'a bu tutumu tanınma anlamında başka bir şey sağlamaz. Evet, dünkü çirkinliğiyle popüler oldu. Türkiye güzeli olarak popüler olamamış ama çirkinliğiyle herkese, "Kimmiş o kadın!" dedirtti.

Gazetecilikte, "Reklamın kötüsü olmaz" diye bir söz vardır. 

O kadın da tam anlamıyla bunu yaptı!

Kötü de olsa reklamını yapmayı başardı.

Aydın'ın Özlem'i Başkan Çerçioğlu, çirkinliğe rağmen güzelliğe imza attı. Kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Dedi ki; “Bu kent meydanını 15 Mart 2014 yılında hizmete açtığımızda, barışın ve demokrasinin meydanı olsun temennisinde bulunmuştum. Bugün görüyorum ki, bu amacımıza ulaşmışız. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bizlerin gidecek başka bir ülkesi yok. Birlik, beraberlik ve demokrasi içerisinde yaşamak zorundayız” dedi. 

Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu'nun büyüklüğü işte buradan geliyor. 

Diken atan o kadına bile gül uzattı.

Demokrasinin yeşermesi için çok büyük adımlarla bir kez daha halkın gönlüne yürümeyi bildi.

Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıktığın için çok yaşa TOPUKLU EFE...

Önceki ve Sonraki Yazılar