CHP YARIN ÖN SEÇİM YAPIYOR

Ön seçim öncesinde CHP İlçe Başkanı Melda Keskin ile yaptığım söyleşide, Sayın Keskin, CHP adına güzel mesajlar verdi.

“Cumhuriyet Halk Partisi kendini demokrasiye adamış bir siyasi partidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, buna çok önem veriyor”

Ne dersiniz, sizlere göre CHP, demokrasiye sıkı sıkıya bağlı ve inanan bir siyasi parti mi?

Bu konuda başkalarının ne düşündüğünü bilemem. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yer alan CHP, halkçı, laik, üniter yapıya inanan, insan haklarını savunan, cumhuriyetçi ve demokrat bir siyasi parti olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Son yıllarda bunun aksini iddia edenler de var. Ama yanılıyorlar. Bugün Türkiye İslam ülkeleri arasında modern bir ülke olarak gösteriliyorsa, bunu devleti kuran Atatürk ve CHP’ye borçludur. Çünkü Cumhuriyetin kurulmasında CHP aktif bir rol oynamıştır.

Her zaman söylerim. CHP’nin üye yapısı diğer partilere göre farklıdır. Melda Keskin’in de ifade ettiği gibi CHP’nin üyeleri bilinçli ve ilkelerine yürekten bağlıdır. Bu nedenle pazar günü yapılacak ön seçimde bu özellikleriyle örgüte büyük bir hareketlilik kazandıracaklardır. Örgütün milletvekili aday adayları listede yer almaları için varını yoğunu ortaya koyacaklardır.

Başkan Melda Keskin teşkilatın iki milletvekili aday adayının listeye gireceğine inanıyor ve ekliyor, “Söke’mizin sesi TBMM’nde duyulacaktır” diyor. İldeki CHP örgütleri ön seçim öncesinde büyük bir hareketlilik kazanmıştır. Aydın genelinde yapılan ön seçim kampanyaları kısa sürede bir karnaval havasına büründü. Bazı milletvekili aday adayları, ses cihazlarıyla donattıkları özel seçim arabaları yerleşim birimlerinin altını üstüne getiriyor. Ön seçim kampanyalarının en güzel tarafı kardeşlik içinde geçmesidir. Melda Keskin’e göre yarın oy kullanılması sırasında bu düzeyin sürdürüleceğine inanıyor.

Aydın’da ön seçimde oy kullanacak partili üye sayısı 22 bin 700... Söke’de ise 2531 CHP’li üyenin oy kullanması bekleniyor. Kız Meslek Lisesi’nde yapılacak oylamalar sabah 08.00’de başlayıp, akşam 17.00’de sona erecek. Ancak listenin ikinci sırası genel merkezin göstereceği kontenjan adayına ayrılacak. Şu an resmi bir açıklama yok. Ama ikinci sıra büyük bir olasılıkla Ergenekon tutuklusu Nazillili Gazeteci Mustafa Balbay’a tahsis edildiğine dair güçlü bilgiler var. Kontenjandan dolayı partili seçmenler en az üç, en fazla altı adayı işaretleyecekler. Ön seçime katılan toplam milletvekili aday adayı sayısı ise 37.  Pazar günü kim sevine, kim üzüle... Geleceği bilme yeteneğine sahip olsam, “Şu şu adaylar listeye girer” derdim. Ama öyle bir yeteneğim yok ki. Ancak yine de birşeyler söyleyeyim. Çıkacak sonuçlardan Söke adına çok karamsarım. İnşallah yanılırım.

 

MHP ÇOK HAREKETLİ

MHP İlçe Teşkilatında bilindiği gibi iki milletvekili aday adayı var. Aday belirlemesini ise parti genel merkezi yapacak.

MHP yönetimi ve milletvekili aday adayları Gülnur Er ve Recep Şenoğlu, son bir hafta içinde il genelindeki 17 ilçe ve tüm belde teşkilatları ile partinin belediye başkanlarını ziyaret ettiler. Gülnur Er, Aydın’ın dört köşesine yaptıkları ziyaretlerin kendisini çok etkilediğini ve insanları daha iyi tanıma fırsatını elde ettiğini söylüyor. Başkan Metin Mutafoğlu ise, “Geziler, hepimize bir enerji ve sinerji kazandırdı. Bu gezilerde iki milletvekili adayımızın listeye girebilme şansına sahip olduğunu gördük. Ama yine de takdir genel merkezindir” diyor.

MHP İlçe Yönetimi ve milletvekili adayları dün de öğle saatlerinde Nazilli Belediyesi’nin 2. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’ne katılmak için yollara düştüler.

Bilindiği gibi, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık MHP’li... ve Söke MHP İlçe TEşkilatı ile oldukça yakıntemasta.

Kısacası artık MHP’de geri sayım başladı. Son bir hafta çok önemli. MHP Genel Merkezi, pazartesi gününden itibaren il, ilçe ve belde teşkilatlarının görüşlerini aldıktan sonra milletvekili listesine son şeklini verecek. Beş bayan, on beş erkek adayın kaderi, MHP Genel Merkezinin elinde. Allah hepsinin şanslarını açık etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar