CHP’Lİ BÜLBÜL SÖKE’DEKİ OKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SORDU

CHP’Lİ BÜLBÜL SÖKE’DEKİ OKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SORDU

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke’deki Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları nedeniyle öğrencilerin nakledildiği okuldan akşam geç saatlerde çıkmalarıyla ilgili sorunu Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

CHP’li Bülbül verdiği soru önergesinde, Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları nedeniyle öğrencilerin Kemalpaşa İlkokulu ve Ortaokuluna nakledildiğini ancak nakil edilen öğrencilerin okuldan akşam geç saatlerde çıkabildiğini ve bu durumun hem öğrencileri hem de velileri mağdur ettiğini belirtti. “Olumsuz durumun ivedilikle çözüme kavuşturulması, öğrencilerin daha makul bir saatte okuldan ayrılmalarının sağlanması zorunluluktur” diyen Bülbül, Bakana şu soruları yöneltti:

Bu bağlamda,

  1. Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları ne zaman başlamıştır? Yenileme çalışmalarının ne zaman bitmesi planlanmaktadır?
  2. Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesi binasının yenileme çalışmaları neden eğitim-öğretim yılı başlamadan bitirilmemiştir?
  3. Bina yenileme hangi şirket tarafından yapılmaktadır?
  4. Öğrencilerin Kemalpaşa İlkokulu ve Ortaokuluna nakledilmesi planlanırken okul çıkış saatlerinin akşam 21:00 olacağı da plan dahilinde midir?
  5. Bu programdan veliler haberdar edilmiş midir?
  6. Söke ilçesinde depreme dayanıksız okul tespit edilmiş midir? Edilmiş ise, bu okullarla ilgili yıkım ya da güçlendirme çalışması planlanmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.