DİKKAT... OLAY YERİ İNCELEME

19/6/2015 sabahı, erken saatte yani 9.30’da duruşma var; yani duruşmaya yetişme telaşı var. Arabayla geliyorum. Tam Vergi Dairesi’nin önünden ivecen sokağa girdim adliyeye çıkmak için. Neredeyse sokağı ortaladım ki, bir de ne göreyim; karşıda bir panelvan polis otosu da sokağa girmiş hemen sellektör yaptım. Maksadım ‘gelme hemen ilerdeki sağ yola dönmek için beni bekle’  anlamında idi. Çünkü ilerdeki sağ bana çok daha yakında.
Polis otosunun kullanan arkadaş sellektörümü hiç dikkate almadı. Direk üstüme doğru geldi. Az ötedeki sağa dönüş yolunu biraz geçti ve karşı karşıya geldik.
Ben durdum. Neden beklemedin dermişcesine baktım. Ben durup bakınca  polis otosunu kullanan arkadaş mikrofonu eline aldı ve ve bana hitaben ‘SU yedi yüz seksen iki bekleme geri git’  diyerek anons yaptı.
Bir an düşündüm. Kontağı kapatayım, arabadan ineyim ve kaldırımda oturayım, yolu açmıyayım dedim. Çünkü gelip benim önümü kapatması tamamen haksız bir davranış idi. Çünkü acelesi yoktu, çünkü sirenini açmamıştı. Yani normal bir sürücü idi. Düşündüğümü duruşmaya geç kalırım korkusu ile yapamadım.
Ben ve arkamdaki diğer otolar beraber neredeyse sokağı baştan sona geri geri giderek açtık ve çok önemli kurumumuza ait otomuz, yani polis otomuzun  geçmesi için alanı açtık. Tam yanımdan geçerken kendisine kendimi tanıtıp neden bize bu davranışı yaptığını sorduğumda, bana kendisinin geldiğini görmüş olmama rağmen neden yola devam ettiğimi sordu. Bende kendisine ilerideki sağdaki yola daha yakındın, sen neden oraya girip geçmemi beklemedin dedim. O da bana hayır yakın değildim, senin girmemen gerekirdi dedi ve kimliğini sorduğumda emniyette olay yeri incelemede çalıştığını ve adının Tolga olduğunu söyledi. Soy adını bile vermedi. Oysa ben ona tam adımı soyadımı mesleğimi söyledim ve yanlış yaptığını söyledim.
Şimdi sözlüğe bakıyorum. Emniyet gücü ne demektir diye. 
Sahi emniyet gücü ne demek.
İnsanların yolunu kesip geri geri kendi yolunu açtırmak mı?
Emniyet gücü demek, acele işin olmadığı halde vatandaşa üstünlük göstermek mi?
Emniyet gücü demek eline araç mikrofonunu alıp sayın HALK geri geri buradan çık demek mi, emniyet gücü demek keyfilik mi?!!!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar