ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

DSİ’NİN SÖKE’YE BAKIŞI

Yıllardan beri Söke’yi ikiye bölen Söke çayını, görünüm çirkinliğinden kurtarmak lazımdır. Belediye seçimlerinde, belediye başkan adaylarının gündeminde hep Söke çayının ıslahı vardır. Çayın pejmürde görünümü, batının batısında yer alan Söke’ye hiç  ama hiç yakışmıyor.

Söke Belediyesi, çayın ıslah çalışmasını yapmak için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile yazışmalarını sürdürmüştür. Neticede DSİ’nin Söke’ye bakışı ve davranışı, seksen bin kişinin yaşamını hiçe saymakmış. Yıllar önce çayın iki tarafını istinat duvarı yapılarak, görevin bitiğini savunuyorlar. 

Eğer dereler, göller, nehirler, kurumların sorumluğu altında ise, o kurumun gereğini yapması gerekmektedir. Göller temizlenip beslenecek, su kaynakları yaratılacak. Büyük Menderesin de, il ve ilçelerin fabrika atık sularından kurtarılması gerekmektedir.

 Söke Çayı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluğu altında ise, Söke Çayını en güzelinden yirmi birinci yüzyıla yakışır bir şekilde ıslah çalışması yaparak Söke halkının hizmetine sunması gerekir.  Eğer kurum yapmak istemiyorsa, bıraksınlar belediye ıslah çalışmasını yapsın. Seksen bin kişinin yaşamının, bir kuruma bağlı olması; devlet içinde devletler var demektir.         

Önceki ve Sonraki Yazılar