DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMAYA ÇALIŞAN AKP'Lİ VEKİL

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte sahil kentleri doldu taştı. Batı İllerinde yaşanan yoğunluk beraberinde çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiriyor. 5 katı hatta 10 katı artan nüfus nedeniyle başta Sağlık Hizmetleri olmak üzere her alanda aksamalar görülüyor. 

KUŞADASI NÜFUSU 1 MİLYON
Uzun bayram tatilinin gözde sahil kentleri arasında yer alan Kuşadası'nda da nüfus 10 katına çıktı. 1 milyon 100 Bin kişilik nüfusa sahip Aydın'da, 100 Bin nüfuslu Kuşadası'nın 1 milyon nüfusa ulaşması sağlık, elektrik, su vb. birçok konuda sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Vatandaşların sıcak hava nedeniyle klimalara yüklenmesi nedeniyle elektrik kesintileri, aşırı tüketilen su nedeniyle su kesintileri görülebiliyor.

DEVLET KURUMU HASTANELERDE SORUN ÇOK BÜYÜK
Hastalıklar nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk, ilaç almak için eczanelerde yaşanan uzun kuyruklar dikkatlerden kaçmıyor. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sıkıntının boyutunu gösterdi. Günde 200-400 arası hasta girişi varken bu sayı 1200'e çıkmış durumda.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Artan nüfusa cevap vermekte zorlanan Devletin Kurumları ve Yerel Yönetimler hizmetin aksamaması ve de vatandaşın mağdur olmaması için imkanlarını seferber ediyor.
Bunun en son örneğini Kuşadası'nda gördük. Patlayan kanalizasyon borusu Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi tarafından anında müdahale edildi ve kısa sürede arıza giderildi. Günlerce sürebilecek arızanın saatler içerisinde giderilmiş olması vatandaşlardan taktir gördü. 

ARTAN NÜFUS YARATTIĞI SORUN BODRUM İÇİN DE GEÇERLİ
Nüfusunun 10 katı insanı ağırlamaya çalışan Kuşadası'nda yaşanan durum Bodrum için de aynı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Kurban Bayramı'ndan günler önce tatilcilere "gelmeyin" çağrısında bulunmuştu. Son iki turizm sezonunda özellikle bayramlarda bu çağrısını yineleyen Başkan Ahmet Aras, sağlıktan belediye hizmetlerine kadar her alanda tıkanma noktasına geldiklerini dile getirmişti. Alt yapı ve üst yapıda yaşanan sorunların giderilmesinde büyük zorluk yaşadıklarını ifade ederek, tatilcilerden anlayış beklediğini söylemişti.

"AYDIN'A, KUŞADASI VE DİDİM'E GELMEYİN" DENİLMEDİ...
Aydın'da böyle bir durum yaşanmadı. Tatilcilere "gelmeyin" denilmedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sahil kentlerimiz Kuşadası Belediyesi ve Didim Belediyesi'nde hizmette aksama bugüne kadar görülmedi. Yaşanan ufak tefek arızalar da anında müdahale edildi.
İlk kez böylesine büyük bir kanalizasyon borusu patlağı yaşandı ve bu da artan nüfus nedeniyle normaldir. 

VEKİL YAVUZ DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMA DEDİNE DÜŞTÜ
Siyaset uğruna Kuşadası'na zarar verecek açıklamalar yaptığı görülen AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un durumdan vazife çıkarmaya çalışması "pes!" dedirtti. Vekil Yavuz'un Kuşadası turizmine zarar veren türde açıklamaları tepki çekti. 

SAPLA SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRMIŞ
Dün yaşanan AKP'li belediye döneminden kalma bir boru patlağı. Arıtma tesisiyle alakalı bir durum söz konusu değil.
İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin boru patlağı ile hiç bir alâkası olmadığı halde Vekil Yavuz bu konuda bilgi sahibi olmaksızın eleştirmiş. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Kuşadası için çok önemli bir projedir. Sapla samanı birine karıştırmamak lâzım.


"BORU BU; PATLAR DA ÇATLAR DA"
Pandemi nedeniyle aylarca mekanını açamayan Kuşadası esnafı, boru patlağının siyaset malzemesi yapılması nedeniyle oldukça öfkeli. "Boru bu; patlar da çatlar da" diyen Kuşadası esnafı Vekil Yavuz'a yakınlığıyla bilinen basın yayın kuruluşları aracılığıyla konunun ısrarla gündeme taşınmasını Aydın turizmine yapılmış kötülük olarak değerlendiriyorlar.

PATLAYAN BORU AKP'Lİ AKDOĞAN DÖNEMİNDEN KALMA
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası alt yapısının büyük oranda yenilendiği ancak çok az bir bölümünün yenileme çalışmasının sürdüğü biliniyor. Bilinen bir başka gerçek, patlayan borunun AKP'li Kuşadası eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan döneminden kalma olduğu gerçeğidir. En az 20 sene dayanması gereken kanalizasyon ve su borularının 3-5 senede patlamaya başlaması üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkmış ve yenileme çalışmaları başlatmıştır. Sorgulanması gereken bir konu varsa o da Akdoğan döneminden kalma boruların neden uzun yıllar kullanılamadığıdır.

ÖNGÖRÜ SAHİBİ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tehlikeyi zamanında görüp, gerekli altyapı yatırımlarını yapmamış olsaydı Kuşadası'nda bu görüntüler daha çok yaşanırdı. Metin Yavuz gibi siyasi rant peşinde koşan milletvekilleri tarafından Kuşadası Dünyaya rezil edilirdi. Özlem Çerçioğlu'nun öngörü sahibi olması nedeniyle Kuşadası bugün marka şehirler arasında yer almaktadır. Bunun en büyük göstergesi de Kurban Bayramı'nda nüfusunun 10 misli tatilciyi Kuşadası ve Didim'de ağırlamış olmasıdır.

koseyazisiiiiiiiiii-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar