E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Ekmek zammı Söke’de çok yüksek 2

 

 

* Dünkü sayıdan devam

Hükümetin gülbahçesi olarak gösterdiği Türkiye'ye bakın ki ne hale geldi. Meclisin sadece sağlık giderleri ayda kaç lira haberiniz var mı? Onlara göre, Türkiye gülbahçesi, ama gelin görün ki, Türkiye'nin hali perişan. Verin onlar yesinler, onlar eğlensinler, onlar ilaç alsınlar. Çünkü onlardan vatandaşa verilecek birşey kalmıyor. Ben otuz yıl devlete hizmet ettim. Ağzımda beş dişim eksik, onları yaptıramazken, sayın milletvekilleri ayda trilyonları sırf sağlık hizmetlerine harcıyorlar. Allah, bunlardan Anadolu'nun fakir insanlarından toplanan vergilerin hakkını sormaz mı? Hani bu adamlar, Allah'tan, peygamberden yana idiler. Ne çabuk unuttular. Geçenlerde bir kanalda geniş geniş yankılar bulan bu Milletvekili sağlık harcamaları Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Başka bir kanalda, “BABA OCAGI"nda ise:

- Köylü milletin efendisidir, derdi biri. Ama bunu diyeni hiç ama hiç unutmayın, diyorlar. Doğrudur, bugün köylü, işçi, memur, esnaf hatta fabrikatörler sıkıntı içinde iken, hükümet nelerle uğraşıyor? Yazdıklarımızın adına her ne derlerse desinler, onların yaptığı sefil edebiyatından başka birşey değil. AK Partinin kurucularından bir zat, diyor ki:

-Onlara verilen oylara yazık oldu. Ben, bu hükümetten çok şey bekliyordum.

Ama daha önceki hükümetlerden hiçbir farkları kalmayınca, emek verip kurduğum partimden nefret ederek ayrıldım. fiimdi başka bir parti de yeniden "Merkez Sağı” kurmaya çalışıyoruz. Ekmeğe yapılan zam, Söke'de çok yüksek. Fırıncıların bu derde çare bulmaları, fiyatları makul ölçülere indirmeleri gerek. Yoksa, vatandaş, ekmeğini kendisi pişirmek zorunda kalacaktır. Diğer il ve ilçelere oranla ekmek, Söke'de çok pahalı, diyor.

Biz, gördüklerimizi, yaşadıklarımızı, duyduklarımızı, sizlerin şikayetlerini yazıyoruz. Bizim yazdıklarımızı ilgililer okumuyor, çöplere atıyorlarsa, sizde seçim zamanı onları çöplere atın gitsin. Benim tek önerim bu. Başka bir önerim yoktur. Sizin şikayetlerinizi bunlar dinlemiyorsa, dinleyenleri getirin. Gerçekten de Söke'de "EMEK ZAMMI ÇOK YÜKSEK OLDU"

Önceki ve Sonraki Yazılar