Eylül ayında 737 tüketicinin sorunu çözüldü

Eylül ayında 737 tüketicinin sorunu çözüldü

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 737 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 737 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer İl veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Eylül ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 77 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 64'ü çeşitli bankacılık hizmetleri, 12'si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 9'u cep telefonu ve birer adet bilgisayar, elektrikli bisiklet ve bireysel emeklilik sigortası, 1'i iş yeri dışında kurulan sözleşmeler konularını içerdi. 6 tüketici şikayeti TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer İl ve İlçe Hakem Heyetleri Başkanlıklarına gönderildi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca eylül ayı içinde 08 Eylül 2014 ve 22 Eylül 2014 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 2'si tüketici lehine, 5'i tüketici aleyhine ve 9'u bilirkişi ataması ile 721 görevsizlik kararı olmak üzere toplam 737 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, geçen ay içerisinde 6502 sayılı sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun kapsamında Kuşadası ve Didim ilçelerinde toplam 3 işyerinde 3 ürün üzerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte ticari reklam denetim yaptı. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun iş yeri dışında kurulan sözleşmeler ve mesafeli satışlar kapsamında iki işyerine toplam 5 bin 436 TL idari para cezası uygulandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.