SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 500 MİLYON DOLARI AŞTI

SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 500 MİLYON DOLARI AŞTI

SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 500 MİLYON DOLARI AŞTI

Türkiye’nin ihracatta yıldızları arasında yer alan su ürünleri sektörünün ihracatı, 2014 yılının Ocak-Eylül döneminde 500 milyon doları aştı. 
     2012 yılında Türkiye geneli ihracat artış rekoru kıran su ürünleri sektörü, 2014 yılında da şu anda yakaladığı yüzde 23’lük artış oranıyla rekorun en büyük adayları arasında yer alıyor. 2000 yılı sonrasında ihracatta büyük gelişim gösteren su ürünleri sektörü, 2008 yılında Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun kurulmasıyla birlikte dünyanın dört bir tarafındaki su ürünleri ve gıda fuarlarında Türk su ürünlerinin tanıtımına hız veren su ürünleri sektörü, yaptığı tanıtımların semeresini ihracat rakamlarında gördü.
  Türk su ürünleri sektörünün 1990’lı yılların sonunda yaptığı büyük yatırımlar sonrasında dünyada güçlü bir oyuncu konumuna geldiğini kaydeden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, başta AB ülkeleri olmak üzere 75 ülkeye ihracat yapar konuma geldiklerini söyledi.
  SAĞLIKLI BESLENME ARAYIŞINDALAR
  Dünya genelinde obezitenin en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldiğine dikkati çeken Kızıltan, “Günümüzde insanlar daha sağlıklı beslenme için arayış içerisindeler. Kırmızı et yerine balığa bir yöneliş var. Yurtdışında pazarlarda kültür balığının tercih edilmesi su ürünleri sektörünün ihracat rakamlarına olumlu yansıyor. 2023 yılı için belirlediğimiz 1.5 milyar dolar ihracat rakamına emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
  İHRACATTA HOLLANDA İLK SIRADA
  Türkiye, 2014 yılının Ocak - Eylül döneminde 500 milyon 675 bin dolar ihracat yaparken, Hollanda 97 milyon 92 bin dolarlık su ürünleri ihracatıyla ilk sırada yer aldı. Hollanda’yı 60 milyon 222 bin dolarlık ihracatla Almanya takip ederken, üçüncü sırada 58 milyon 229 bin dolarlık su ürünleri ihracatı ile İtalya izledi.
  2014 yılında Türkiye’nin su ürünleri ihracatında en büyük başarı sağladığı ülke ise Rusya oldu. Rusya’ya ihracat yüzde 96 artışla 22 milyon 461 bin dolardan, 44 milyon 86 bin dolara çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan su ürünleri ihracatı ise yüzde 89 artışla 13 milyon 836 bin dolara yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.