Fakülte desteklenmeli

 

Evet, Söke’ye bir fakülte, hatta iki fakülte kazandırabilmek, ileride üniversiteye dönüştürebilmek için çarşamba günü düğmeye basılarak ciddi bir adım daha atıldı.

Fakülte binası yapımında motor güç olabilmesi için Kaymakamımız Sayın Celil Ateşoğlu, Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) Yönetimini, üyelerini, bazı kuruluş temsilcilerini toplantıya davet ederek, iki ay içinde temel atma aşamasına gelinmesini hedeflediklerini bildirdi, toplantıya katılanlar da tam destek verdiler.

Teşekkürler sayın kaymakamım, teşekkürler toplantıya lütfedip katılan SÖKEV üyeleri, teşekkürler kurum ve kuruluş temsilcileri.

Şimdi bir kere daha kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kendi fakültemizi hatta kendi üniversitemizi kendimiz kuracağız. Bizde bunu başaracak güç var, yeter ki bu gücümüze inanıp, ona göre çalışma rotamızı belirleyelim. Söke bu güzellikleri, bu gelişmeleri fazlasıyla hak ediyor. Yeter ki biz birlik olup, dayanışma ruhu içinde hareket edelim. Çok şeyler başarırız, buna ben inanıyorum.

Geçmişte bunun kanıtları çok. Söke’deki ilköğretim okullarının çoğunu hayırsever zenginlerimiz yaptırmadı mı? Camilerimizin çoğu hayırsever insanlarımızın hayratı değil mi? Ziraat Teknik Lisesi hayırsever rahmetli Rasih Azbazdar ve ailesinin bağışladığı araziye kurulmadı mı? Söke Lisesi dönemin Belediye Başkanı Sayın Ekrem Karakaş ve bir grup hayırseverin, Sökeli esnaf ve vatandaşların karınca kararınca bağışlarıyla hızla yükselmedi mi? Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, Fırat ailesinin eseri değil mi? Bölgenin en büyük, en kaliteli, hatta beş yıldızlı otelden bile kaliteli hizmet veren Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi, tüm Sökeliler’in katkısıyla yükselmedi mi? Fevzipaşa ve Sanayi Polis Karakolları, Söke Merkez Polis Karakolu, siz hayırsever Sökeliler’in katkılarıyla kazandırılmadı mı?

Bunlar biz, siz Sökeli hayırseverlerin ilçemize kazandırdığı eserlerden bazıları. Şimdi bu zincire bir hatta birkaç bakla daha ekleme zamanı geldi. Değil fakülte binası, biz kendi üniversitemizi bile kurarız. Çok değil 2009’da en az bir fakültesi olan kent olacağımıza ben inanıyorum. Bu inancı şimdi hayata geçirme günü geldi.

Şimdi görev Söke Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifimize, Söke Ticaret Odamıza, Söke Ticaret Borsamıza, Esnaf Odalarımıza bir çok eser bıraktıkları için her dakika dua alan Fırat ve Kayhan ailelerine, diğer varlıklı, hayırsever kişilere düşüyor.

Şimdi görev, Söke’nin gelişmesini, bir üniversite kenti olmasını isteyen tüccarından, esnafına, sanayicisinden, çiftçisine, işsizinden, ev hanımına hepimize düşüyor. Fakülte binası için hepimizin kendi imkanlarımızı zorlayıp maddi, manevi katkı da bulunacağımıza ben inanıyor, sizlerin, tüm Sökeliler’in gücüne güveniyorum.

Şimdi Söke’ye fakülte kazandırma zamanı, şimdi üniversiteye giden yolda sağlam adımlarla ilerleme zamanı...

Bunu da başaracağız, göreceksiniz...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar