FARKINDALIKLA MUTLU DÜŞLERE

Kelebekleri İtmeyin
Adam fısıldadı; “Tanrım konuş benimle.” Ve bir kuş cıvıldadı ağaçta. Ama adam duymadı. Sonra adam bağırdı; “Tanrım konuş benimle.” Ve gökyüzünde bir şimşek çaktı. Ama adam dinlemedi onu. Adam çevresine bakındı ve “Tanrım seni görmeme izin ver!” dedi. Ve bir yıldız parladı gökyüzünde. Ama adam farkına varmadı. Ve yüksek sesle haykırdı; “Tanrım bana bir mucize göster.” Ve bir bebek doğdu bir yerlerde. Ama adam bunu bilemedi. Sonra çaresizlik içinde sızlandı: “Dokun bana tanrım ve burada olduğunu anlamamı sağla, ne olur!” Bir kelebek kondu omzuna. Ve adam kelebeği, elinin tersiyle uzaklaştırdı…
**
Hayata Bağlanmak İçin
Arkadaş
Bir arkadaşıyla vakit geçiren kişinin mutluluk oranının %20 oranında arttığı saptanmış. Kendinizi kötü hissettiğinizde, bulunduğunuz yeri terk edin ve arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirin.
Yürüyüş
Uzmanlar 30 dakika boyunca yürüyen insanların stresten uzaklaştığını ve enerji kazandığını saptadıklarını açıklıyor. Yürüyüş yaparken zihindeki gereksiz düşünceleri de boşaltabilirsiniz. Ayrıca yürüyüş yapmak, kalp sağlığınız için de oldukça önemli.
Müzik
Enerjik ve tempolu bir şarkı dinlemek ve dans etmek moralinizi anında yükseltecek, size keyif verecektir. Yürürken müzik mırıldanan insanların kendisiyle barışık olduğu da bilinen bir geçek. Uzanıp, gözleriniz kapatarak 15 dakika relax müzik dinlediğinizde rahatladığınızı hissedeceksiniz.
Çay
Bunalmanın eşiğindeyseniz, önce derin bir nefes alın ve kendinize güzel bir çay hazırlayın. Bu gibi durumlarda içeceğiniz bir bardak yeşil çay, hem sizi sakinleştirir hem de kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olur.
mantra
Sözcükler hayatımıza yön veren tılsımlı unsurlardır. Mantralarınızı saptayıp günün belli saatlerinde tekrarladığınızda içinizdeki hoşluğu mutlaka hissedeceksiniz.
**
Düşüncenin  Çekim Yasası
Çekim Yasası istenileni de istenmeyeni de hayatımıza çeker. Bunu bilmeseniz bile şu kavramları bilirsiniz: Şans/şanssızlık, kader, tesadüf, karma, denk düşmek, yürekten istedim oldu, her şeyin rast gitmesi... 
Çekim Yasası, enerji yasasıdır. Ve biz enerji kelimesini hayatımızda sık sık kullanırız; "Bu kişinin enerjisi iyi. Enerjimiz uydu"... 
Kendimizi mutlu, heyecanlı, başarılı hissettiğimizde etrafa pozitif enerji yayarız. Oysa kendimizi üzgün, kızgın, yalnız, incinmiş hissettiğimizde etrafımıza da negatif enerji yayarız. Gözlerimizdeki ışık söner. Bu ruh hali uzun sürerse hayatımızda her şeyin ters gitmesinden yakınırız...Her şey enerjidir
*Tam bir kişiyi düşünürken o kişiden telefon aldığınız oldu mu?
*Doğru zamanda doğru yerde oldunuz mu?
*Hayatınızda tesadüflerin yeri çok mu?
*Tekrar tekrar aynı hataları yapıyor musunuz?
-Düşüncelerimizden sorumluyuz.- çünkü düşüncelerimiz hayatımızı belirler
 **
Sözcüklerin Tılsımı
Taşıdığımız düşünceler, düşüncelerimizin dışa vurumu sözcükler şu 'an'a kadar hayatımızı belirlediler.
ve şimdi, şu 'an'dan itibaren düşüncelerimiz ve kullandığımız kelimeler hayatımızın bundan sonrasını yaratacaklardır.
olaylar yaşanır , geçer. Bizi etkileyen onlara yüklediğimiz anlamlardır. Bu yüzden her sabah yeni hayat başlar aslında. Güne merhaba sözcüklerimiz-mantralarımız-düşüncelerimizin olumluluğu ile bütünleşince günü mutlu bitirmiş oluruz. Düşüncelerimizi yeniden biçimlendirebiliriz. Olumsuz şeyleri düşünmek zorunda değiliz.

Önceki ve Sonraki Yazılar