FAZLA MESAİ ADALETSİZLİĞİ

 

Kanun devleti, polis devleti, militarizm, faşizm, baskı, hukuksuzluk, hukukun üstünlüğü, mülkün temeli adalet derken, çağdaş bir demokraside olmazsa olmazın koşullarından biri örgütlenme ve sendika özgürlüğü değil midir?

Sendikalar ne işe yarar? Sendikalar, işveren karşısında işçisinin ya da emekçisinin ya da üyesinin ezilmemesini, sömürülmemesini sağlar, sağlamaya çalışır. Aynı zamanda işverenle işçi arasında adaleti de sağlamaya çalışmaktadır.

Çünkü devletin temeli adalet ise en küçük gurupların temeli de adalet olmalıdır. Sosyal adalet, ekonomik adalet, siyasal adalet ve sair. Devletin temeli adalet ise adalet nerede başlar nasıl sağlanır?

Adaletin saraylar içerisinde yaşadığını sanmayın, her ne kadar adliye sarayları yapıyor isekte, sonuçta adalet, Adalet sarayları içerisinde çalışan Mahkeme Yargıçlarımızın vicdani kanaatlerinde  oluşmaktadır.

Peki adaletin sağlanmasında saraylar içerisinde çalışan memurları hiç mi katkıları yoktur?

Devletin temeli olan adaletin tecelli etmesi için adalet saraylarımız içerisinde çalışan memurlarımız sömürülmektedir. Sabah sekiz akşam beş olarak çalışma saatleri düzenlenen memurlarımız, adaletin sürekliliği nedeniyle her akşam mesai bitiminden itibaren dönüşümlü olarak nöbetçi sistemi içerisinde yer almakta ve deyim yerinde ise sabaha kadar fazla mesai yapmaktadırlar.

Bunun haricinde  çoğu kalemlerde mesai bitimine rağmen günlük işler bitmemekte  ve uzamaktadır. Bu nedenle günlük fazla mesailerde söz konusu olabilmektedir.

Özellikle adına örgüt nitelemesi yapılarak yapılan bir çok soruşturmalar sonucu, gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye ve Mahkemeye çıkarılmaları her nedense akşam üzerlerine bırakılmakta ve bu kez sorgularının yapılması için ertesi gün sabahlara kadar o günün nöbetçi personeli fazla mesai yapmaktadır.

Gözaltına alınan şüphelinin en kısa zamanda ve geçikmeksizin sorgu hakiminin önüne çıkarılması gerekmektedir. Bu vazgeçilemez insan hakkıdır. İşte bu hakkın oluşabilmesi için Hakimlerimizin yanında memurlarımızın da fazla mesai yapması gerekmektedir.

Peki hal böyle iken, adliye sarayı çalışanı memurların fazla mesai ücretlerinin kaldırılması  nasıl bir adalet olmaktadır. Devletin temeli adalet ise adliye saraylarında da adalet sağlanmalı,memurların fazla mesai ücretleri iade edilmelidir.

SENDİKAL ÖZGÜRLÜK VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI HATTA TEŞVİK EDİLMELİDİR.

Önceki ve Sonraki Yazılar