Gazeteciler BYEGM Bölge toplantısında bir araya geldiler

Gazeteciler BYEGM Bölge toplantısında bir araya geldiler

Gazeteciler BYEGM Bölge toplantısında bir araya geldiler



Gerçek Gazetesi
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Aydınlı gazeteciler bir araya geldi. Gazetecilerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, gazetecilerden sarı basın kartı konusunda daha hassas davranmaları istendi.
Köfteci Dede Tesislerinde düzenlenen toplantıya Aydın Valisi Erol Ayyıldız"ın yanı sıra Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla Bölge Müdürü Cavit Okur, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Aydın"da görev yapan gazeteciler katıldı.
Toplantıda konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, gazetecilerin algıyla yönlendirilen değil, algıyı yönlendiren kişiler olduğunu dikkat çekerek önüne gelen herkesin gazeteci olmaması gerektiğini dikkat çekti. Bir inşaat ustasının dahi iş yapabilmesi için belgesi olması gerektiğini dile getiren Vali Ayyıldız, “Gazetecilerinde bu mesleği başlamadan önce bir ustanın yanında bu işi öğrenmesi gerekmektedir. Ahilik geleneğine göre ustasının el vermediği bir kalfa nasıl işyeri açamazsa, gazetecilikte de kalfalık dönemini tamamlayamayan bu mesleği ircaa etmemeli. Mesleğinizi siz kendi ellerinizle yüceltebilirsiniz. Bu kapsamda Valilik olarak bizim üzerimize düşen ne görev varsa biz yapmaya hazırız. Gerek gazeteci arkadaşlarımızın yetişmesinde etkili olacak seminerlerin düzenlenmesinde, gerekse haberlerin doğru aktarılması konusunda bizim ne yapmamız gerekiyorsa biz sizleri bu desteği vermeye hazırız” dedi.
"BASIN KARTI
BAŞVURULARINIZI YAPIN"
Toplantının ikinci bölümünde gazeteciler yaşadıkları sorunları BYEGM Bölge Müdürü Okur ile paylaştılar. Ve gelecek dönemde gazetecilerin önüne çıkacak yeni gelişmeler hakkında da bilgilerin verildiği toplantıda Cavit Okur da, “Basın kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler tamamlandı. Eski kartlarını değiştirmeyen arkadaşlarımız en kısa sürede kartlarını değiştirsin. Yakın bir zamanda Türkiye"nin her yerinde dağıtılacak olan cihazlarla sarı basın kartlarının kullanımı daha kapsamlı olacak. Sarı basın kartı almayan arkadaşlarımızda başvurularını bir an önce yapsınlar. Önümüzdeki yıllarda sarı basın kartı sahibi olmayan gazeteciler belki de yerel gazetelerin kadrolu elemanı olarak kabul edilmeyecek” şeklinde konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.