Gazeteciye hapis cezası

Gazeteciye hapis cezası

Gazeteciler Gününde yerel gazeteciye para ve hapis cezası

█ Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Çine ilçesinde yayın yapan Çine Madran gazetesinin Yayın Yönetmeni Emin Aydın, iki ayrı köşe yazısından dolayı 10 ay hapis ve 14 bin 160 TL para cezasına çarptırıldı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla öğlen saatlerinde gazetecilerle birlikte Atatürk Anıtı"na çelenk koydu. Köşe yazısından dolayı gazeteci Emin Aydın"a 10 ay hapis ve 14 bin 160 TL para cezası verilmesine ilişkin kararı değerlendiren Deniz, yaşananlardan dolayı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü buruk kutladıklarını söyledi. Deniz, “Bayram havasında kutlamamız gereken bir günü yaşananlardan dolayı buruk kutluyoruz. Türkiye"de Gazeteciler Günü"nü tam anlamıyla kutlayan gazetecilerin olduğunu düşünmüyorum. Gazeteciler Günü"nden bir gün önce yazdığı köşe yazısından dolayı bir arkadaşımız 10 ay hapis ve 14 bin TL para cezası aldı. Bu sevincimizi gölgeleyip, bizi burktu. Günümüzü buruk kutluyoruz” dedi.
Çine Madran gazetesinin Yayın Yönetmeni Emin Aydın ise, Türkiye"de yargının en hızlı işlediği kişilerin başında kendisinin geldiğini iddia ederek, “Yazımızın çıktığı gün soruşturma başlatılıyor. Aynı gün soruşturma tamamlanıp dava açılıyor. Son ceza aldığım konu, "Ucuz olmak" ve "Motosikletili Zibidiler" başlığını taşıyan köşe yazılarım. Çine İlçe Emniyet Müdür Vekili Hakan Hilmi Yaman, "Ucuz Olmak” ve "Motosikletli Zibidiler" başlıklı yazılarımda kendisine hakaret ettiğim ve iftira attığım iddiası ile Çine Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı"nın açtığı davalar birleştirildi. 9 Ocak 2012 tarihinde Çine Asliye Ceza Mahkemesi"nde görülen davada karar verildi. Hakim, iki davayı birleştirip iftira ve hakaret suçlarından 10 ay hapis cezası ve 14 bin 160 TL para cezası hükmetti” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.