Geleceğimiz tehlikede

Okullarımız, gençliğimiz ve geleceğimiz sigara, içki, uyuşturucu ve şiddet batağında kayboluyor.

 

Okullarımız, devamlı artan, toplumsal bir nitelik taşımaya başlayan çok büyük tehditler ve tehlikeler altında bulunmaktadır. Bu tehdit ve tehlikelerin en başında gelenleri ise, başta disiplinsizlik, sonra sigara, alkol ve en tehlikelisi madde kullanımı ve şiddettir.

 

Dünyada sigara içilmemesi için bir sürü yasaklamalar getirilirken, ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı maalesef günden güne çığ gibi büyümekte ve şiddeti besleyen en büyük kaynak olarak geleceğimizi tehdit etmektedir.

 

Öğrenciler bu gibi kötü alışkanlıklara önce sigara ile başlamaktadır. Bu alışkanlıkta en önemli etken de, anne ve babanın evde sigara kullanımıdır.

 

323 çocuk-ergen arasında yapılan bir araştırmayla, sigara kullanma yaşının 11’e kadar inmiş olduğunu ortaya koymuş bulunmaktadır.

 

Yeşilay Cemiyeti'nin “2006 Yeşilay Haftası Raporu”nda bu konuda şu bilgiler verilmektedir: "Türkiye yoğun sigara tüketen ülkeler arasında bulunmaktadır. Nitekim sigaraya başlama yaşı 11’e kadar inmiştir. Bunun sonucunda, 1930 yılında kişi başına düşen sigara miktarı 10 paket iken, 2004 yılında kişi başına düşen sigara miktarı 3 kilograma kadar yükselmiştir”.

 

Türk Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen’in 40 ilde, 9–17 yaş arasındaki 13 bin 430 öğrenci ile yapmış olduğu ankette, büyük kısmı çocukluk çağında olan bu insanların %16’sının sigara kullandığı ortaya çıkmış bulunmaktadır. Her türlü sağlıksızlığa karşı kapı aralayan sigaranın en büyük zararlarından birisi de, alkole ve uyuşturucuya geçişte bir tür atlama taşı görevi görmesidir. Nitekim yapılan araştırmalar, alkol ve uyuşturucu kullanan gençlerin büyük çoğunluğunun önce sigara ile keyif verici madde alışkanlığına tutulduğunu ve sonra alkol ve uyuşturucuya geçtiklerini göstermektedir.

 

Gençlerin, sigaradan alamadıkları uyuşturucu bağımlılığını daha çok alkole yönelerek gidermeye çalıştıkları görülmektedir.Her ne kadar alkol ve sigara belirli yaş altındaki çocuklara yasaklansa da, bu yasakların işe yaramadığı görülmektedir. Sigara içmeme eğitimi ailede başlamadıktan sonra önlenemeyeceği kesin gibi görülüyor.

 

Yine 66. dönem Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin toplantısında sigara ve uyuşturucunun hedefinin öncelikle Türkiye olduğunu açıklaması da düşündürücüdür. Yeşilay 66. Dönem Kongresi'nde şöyle diyor;

 

“66. dönem kongremizin kıymetli delegeleri Genel Merkez Yönetim Kurulu adına hepinizi sevgi ve saygı ile selâmlıyoruz.Bugün dünya ekranlarındaki en önemli meselelerden biri, hattâ birincisi, hiç şüphesiz uyuşturucu âfetidir. Evet, sigaradan en ağır narkotiklere kadar bütün çeşitlerini içine alan uyuşturucular… Bittabî bunların giderek artan ve bütün insanlığın geleceğini korkunç boyutlarda tehdit eden iptilâ ve salgınlarıdır… Konu ayrıca ülkeler arası savaş yollarından biri haline gelmiş ve önemli çizgilerde devam etmektedir. Hasımlarını önce “uyuşturucu kültürü” ile dejenere edip, sonra da öldürücü alışkanlıklarla imhâya yönelen emperyalistler; uyduları, ülke içinde satın aldıkları ile kezâ, uluslararası mafya ile de işbirliği yaparak, bu insanlık dışı uygulamayı kıyasıya sürdürmektedirler.. Hegemonyalarının tahakkuku için her türlü imhâ mekanizmasına müracaat etmekte en küçük sakınca görmeyen ve kendisinden olmayan toplumlarda vahşetin her türlüsünü acımasızca uygulayan bu menfaat şebekelerinin hedef seçtiği ülkelerin başında şüphesiz Türkiye gelmektedir. Evet, en öndeki hedef ülke Türkiye’mizdir. Ünlü stratejyenin: Toplumda gelişen her kötülüğün arkasında bir düşman eli vardır, sözü, harp tarihinin temel kurallarından biridir. Ve bu kuralı ülkemizde de rahatlıkla uygulamaktadırlar.”

 

 Yarın içki ve uyuşturucu yazısı ile beraber olacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar